Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (1 240)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Marvel byl už skoro na odpis s těmi svými sterilními, stále stejnými filmy o superhrdinech. Civil War je ale trefa do černého a výrazný posun kupředu. Hraje se v rámci možností na temnou emocionální strunu, otevírají se zajímavé otázky mezinárodní bezpečnosti a zákonů, střílí se do vlastních a k tomu se divák velmi elegantním a nevtíravým způsobem seznamuje s dalšími borci do party. Je to téměř podobně zábavné jako první Avengers, jen to udělalo ten malinký půlkrok kupředu, protože přece jen během těch čtyř let jsme viděli minimálně pět velkých komiksovek, které byly stále na jedno brdo. Nechybí samozřejmě tradiční věci jako strhující akce - mimochodem ta přehlednost ze dvojky tady je a i tak to ještě boostuje, chemie hlavních hrdinů a byť je to stále stejně jednoduché a bez odboček, baví to velice, protože tolik parametrově zajímavých a různorodých postav na plátně jen tak neuvidíte. Zdaleka jedinou nejzajímavější a emocionálně skutečně plnohodnotnou postavou zůstava však pouze "Bucky" Winter Soldier. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jejda, jak já se po první hodince radoval. A to hlavně proto, že tvůrci drivem navázali na dvojku, u které jsem uvítal rozhodnutí omezit digitální efekty ve prospěch fyzické akce. Ta byla náramná. Přehledné honičky, ručně snímané bitky. Stejně jako v případě první intenzivní hodinky třetího pokračování. Jakožto ignorant comicsového impéria Marvel (podívám se, ale že bych hned běžel na premiéru..) mi služebně vůbec nejstarší americký superhrdina hodně zvedl náladu. A teď zase sešup. Miliony postav, morální dilemata, vymydlený chlad, digitální balast. Avengers napáchají víc škody než obvykle, tudíž kravaťáci žádají změnu a dohled nad touhle okostýmovanou skupinkou. Iron Man je pro, Kapitán Amerika proti. A každý má své stoupence, takže dva tábory jsou na světě. A vedou je dvě nabubřelá ega. Jenže já nechtěl týmovku Avengers, pustil jsem si další osudy chlapíka s bojovým štítem. Bylo mi jedno, kdo dá komu přes hubu, jaký tým bude mít navrch, protože nějaké uvěřitelné „drámo“ tady stejně nefunguje. A obávám se, že když to tak náramně sype, nikdo nebude mít snahu cokoliv změnit. A ze mě bude zase ten cynickej kritik těchhle sterilních kousků. Přitom po druhém Kapitánovi nebo Deadpoolovi jsem se začal chytat.. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak konečně vím, proč byl hned od počátku pan Pym s Tauriel tak nasraný a proč byl Scott jako Ant-man zajat na dva roky ve svém vlastním domě s náramkem na noze. Pořád jsem nechápala o jakém průseru v Německu to mluví, tak teď už to vím. A zase všechno zavinila něčí pošramocená duše. Avengeři se snaží spasit svět před globálním zničením nějakého zlouna, občas někdo zaplatí životem, ale důležité je, že lidstvo díky nim přežije, né? Stále se najdou mstitelé, kteří kují pikle, aby američtí ochránci našich životů zaplatili za ten bordel při půtkách o planetu svými životy. Hezky se mezi sebou mydlili. Bylo mi jich líto. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších marvelovek, ne-li ta úplně nejlepší. Trailery naštěstí nevyzradily vše, takže děj Občanské války je překvapivý, ať už předlohu znáte nebo ne, a přitom není ani trochu přeplácaný a navíc od začátku do konce plyne tak přirozeně, ani stopa po nějaké křeči... Zkrátka úplný opak (prvních i druhých) Avengers. Působivé tiché konverzační scény jako ze Singerových X-Men se střídají s akcí jako od Paula Greengrasse, vtipy nejsou nutnost, ale vítané koření, co má být dramatické a osudové, to takové je, a když dojde na emoce, je to stoprocentně dojemné a směšné ani trochu. Nové postavy mezi ty známé zapadají naprosto přirozeně (sympatický Spider-Man), Henry Jackman na rozdíl od minulého Captaina složil vážně poslouchatelnou hudbu a konečně někoho napadlo, že v epickém závěru filmu nemusí záplava digitálních triků ničit velkoměsta, aby se divákům svírala hrdla.___P.S. Až teď jsem si uvědomil, co všechno vlastně schází filmu Batman vs Superman, který má mimochodem velmi podobnou zápletku, ovšem podává ji prostě hůře. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VŽDY SE SNAŽÍME ZACHRÁNIT CO NEJVÍC LIDÍ. NĚKDY SE TO ALE NEPOVEDE. A KDYŽ SE S TÍM NENAUČÍME ŽÍT, TAK PŘÍŠTĚ NEZACHRÁNÍME UŽ NIKOHO…“ /// Avangers ve stropách X-Menů (Batmana, Supermana…). Jenže tenhle boj se škatulkou „masoví vrazi“ mě moc nebere. Bitky (mezi nima) postrádaj emoce (prostě jim fandím fšem!) a tak je tohle nabušený superhrdinský obsazení vlastně přítěží. Když k tomu přidám ty prokecaný pasáže, vyjde mi z nabubřelý stopáže Marvelovská kvantita, která brzo přestane bavit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem rád, když Tony Stark nehláškuje. 2.) Mým snem vidět mrtvý Avangers. 3.) Thx za titule „pablo_almaro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (267)

Zajímavosti (122)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 408,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 1155 milionů. (NIRO)
  • Na začiatku filmu pri úvodnej bitke zahlási Captain America (Chris Evans), že nepriateľ je vyzbrojený puškami AR-15. Väčšina vojakov však disponovala útočnými puškami SG-550, ktoré nemajú s AR-15 nič spoločné. (Hookiuko)
  • Chris Evans přiznal, že když dostal nabídku na roli Captaina Americy, váhal, zda roli vůbec vzít. V době vznku tohoto filmu to už bral jako jedno z nejlepších rozhodnutí, která v životě udělal. (stepanhalama)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama