Reklama

Reklama

Nejchytřejší Čech

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2014, 6x80 + 6x114 min

Obsahy(1)

Velkolepá zábavná show, kde hlavní roli hrají bystrost, pohotovost a logika. Moderátor Roman Šmucler přivítá v soutěžní aréně prvních 6 uchazečů o titul a 1 milion korun. Ve velké soutěžní a zábavné show bude bojovat 24 soutěžících, kteří prošli velkým sítem konkurzů a byli vybráni z více než dvou tisíc přihlášených. Museli prokázat nejen svou pohotovost řešit logické úlohy, ale i schopnost vyjadřování a nadání zaujmout. Kdo z nich se stane Nejchytřejším Čechem? Bude to učitelka nebo skladník, či student – premiant? Bude to strojní inženýrka v důchodu nebo snad výpravčí anebo člen hasičského sboru? Jedno je jisté – bude to ten či ta, jejichž mozek, pohotovost a bystrost se nezalekne ani stovek světel a vypjaté atmosféry v obřím studiu naplněném diváky. Čeká vás šest napínavých večerů!
V prvních čtyřech se představí vždy šest nových soutěžících a z každého postoupí vítěz přímo do finále. Pátý večer se utkají 4 soutěžící, kteří skončili na druhém místě a do finále postoupí ještě jeden nebo jedna z nich. A pak už tady bude velké finále! Pět finalistů bude bojovat v disciplínách, kde bude hrát hlavní roli pohotovost, bystrost a logika. V celé strhující a velké show bude testována inteligence soutěžících z nejrůznějších stránek a otázky budou podávány nejen prostřednictvím nejmodernější techniky, ale také ve formě více než zábavné.
Velký souboj mozků začíná! V hlavní roli s moderátorem Romanem Šmuclerem, který se zúčastnil všech konkurzů, a kde i on dokazoval svoji pohotovost a empatii v rozhovorech se soutěžícími. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

Djoker

všechny recenze uživatele

Těžce schizofrenní pořad, který sice hlásá, že mu nejde o IQ a našprtaná fakta, ale jehož účastníci získávají body v naprosto estrádních disciplínách jako tipování věku, gramatika, počítání podle novátorských vzorců a dalších z prdele vytažených hovadin, které nemají naprosto žádnou výpovědní hodnotu, a jehož název je tak úplně zcestný. To, že se mezi nejlepší dostaly všechny možné profese, jen dokazuje, o jak hloupý kalkul se jedná. ČT sice všem lidem bez titulu a peněz podrbala ego tím, že "inteligence" je i tam dole, jenže celý koncept hledání Nechytřejšího Čecha jde tímto logicky do kopru. Vítěz vzejde ze skupiny pár tisíc lidí, kteří se ve správný čas nudili na netu a s vidinou jednoho míče se ze srandy přihlásili, protože by se jinak stejně kopali do prdele. Teď projdou kupou na koleně sesmolených šaškáren, kde vůbec nejde o nějakou chytrost, ale jen o štěstí a náhodu. Největší slabinou je ovšem Šmucler, který se zasekl v 90. letech a ten jeho akční přístup ve stylu budu čumět jak péro z gauče, skákat lidem do řeči a neustále házet trapný hlášky na tom skutečně nic nemění. Nejhorší na tom všem je, že jsem se přistihl, že bych raději sledoval nějakou talentovku naší vaší televize, kde si alespoň nehrají na to, že přináší zábavu na úrovni, ale jen "cool" product placement (Tesco body? Si zábil!), pár nenažraných pseudocelebrit a zástupy naivních ovcí z facebook generation, které potřebují prachy na nový tablet nebo iPhone, protože to je smysl jejich života a do normální práce se jim nechce. ()

jirin_cz 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsou lepší vědomostní soutěže než tenhle druh "inteligence". Věci jako rychlé počítání, rychlé hledání pravopisných chyb apod. Ok, to se dá považovat celkem za něco, co bych považoval do soutěže o chytrosti. Ale hádání věku soutěžících či poznávání profese mi opravdu nepřijde jako soutěž o inteligenci. Nejzajímavější byly jistě pokusy Jiřího Havelky, ale jinak opravdu spíše průměr. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Šestnáct nejchytřejších Čechů !! To zní úžasně !!" Ono to, Romane, Šmuclere nebo Petrenko, ono je to fu(c)k, možná hezky zní, ale o to hůř se na to kouká !! Celých osmdesát, ač jsem měl dojem, že ty nikdy neskončí, minut jsem se snažil zoufale přijít na kloub tomu, co má společného název této geni(t)ální soutěže s jejím obsahem i konceptem, no, na rovinu Česká televize si s nějakým vysvětlováním, koho si vlastně pod pojmem nejchytřejší představuje, hlavu nelámala, koupila přeci licenci ze zahraničí, tak jakýpak copak, nakonec jsem tedy došel k jedinému možnému vysvětlení v podobě jednoduché rovnice, ono se totiž vlastně jedná o slovní hříčku tvůrců, když v matematickém duchu za Nejchytřejšího Čecha lze považovat každého diváka, který se sledování Šmuclerovy - Proč ?? Proboha, proč ?? - nové trafiky obloukem vyhnul.. A tak jsem byl nakonec dík svojí pověstné zvědavosti z dané množiny (ne)možných inteligentů vyřazen i já, byť jsem si naprosto jist, že už mě ke sledování nového (kr)kavčího pořadu nikdy nikdo nedonutí !! No, neříká se nadarmo dvakrát měř, jednou řež, že ?! A že jsem si sám před sebou uřízl pěknou ostudu....;) Nic naplat, někomu, nevím jestli běžnému televiznímu konzumentovi, zřejmě stačí sledovat soutěž poměřující "chytrost" soutěžících na základě čiré abstrakce v kláních typu "zadrž co nejdéle dech", mě osobně ovšem podobně odkecané a nesmyslné pořady rozčilují, a tak mi nezbývá než zavzpomínat na Chcete být milionářem, Vladimíru Čechovi budiž země lehká !! ()

Alex126 odpad!

všechny recenze uživatele

Soutěž, která by se dala sestříhat do 40 minut nám začíná zbytečnými životními příběhy účastníků. Dozvídáme se, že mezi ,,nejchytřejší'' Čechy patří výpravčí, učitelé tělocviku a další pochybná povolání - zvláštní je, že většina těch lidí sportuje... to má být jako boj proti obezitě, nebo co? Soutěž pokračuje trapnými momenty, kdy moderátor obvińuje soutěžící, že si vymysleli vlastní sport, aby v něm byli dobří a dál nasazuje svou děsivou grimasu. Nejenže na začátku nejsou úplně jasná pravidla, ale první soutěž ,,chytrosti'', at' už to znamená cokoliv, je hádání věku, neboli test sociální inteligence, kterou moderátor hned na začátku prokáže nazváním statisky zázrakem plastické chirurgie! Aby toho nebylo málo, tak nějakým zázrakem z tuctu neznámých lidí bylo pěti z nich 45 let a dalším dvěma 60. Hra pokračuje a nastupují další dva soutěžící, kteří soutěží v GRAMATICE! V této soutěží postupně zjišt'ujeme, že někteří z nejchytřejších Čechů neumí napsat slovo ,,výjimka'' a další základy. Ale pozor, pokračujeme v jazykové soutěži, která má odhalit naše znalosti jazyků podle toho, zda-li víme, jak se v 50 jazycích řekne ,,Dobrý den''. Jsme za polovinou pořadu a já vůbec nevím, proč tento pořad ještě sleduji. Probudí mne tvrzení, že i já mohu být geniální matematik. Moderátoři mi do očí tvrdí, že mne naučí násobit 11 o celou vteřinu rychleji, než klasickým způsobem. WOW! CÍTÍM SE GENIÁLNĚ. Nicméně i přes vysvětlení postupu nám nejchytřejší Češi příklady kazí a jak to tak vypadá, tak mocniny jim taky v 6. třídě ZŠ moc nešly. Tento pořad je jakýmsi důkazem neexistence české kultury a důstojnosti. Prosím přestańte nás trápit těmito nesledovatelnými kravinami a místo neschopného a bezmyšlenkovitého obšlehávání cizokrajných pořadů, nám je radši přeložte, kupte práva a pust'te v originálu. Aneb když to neumíš udělat pořádně, tak se na to radši vy**r. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejchytřejší Čech jsem já. Mohou se o tom vést spory, někdo s tím může i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat. Přesto si myslím, že v tomto pořadu bych nezvítězil. Zde totiž nastupují do akce bystří lidé, kteří umí nejen číst a psát, ale i počítat čas a na to já nemám. Já jsem pouze nejchytřejší, ale má vrozená skromnost mi brání v tom, abych to nějak prokázal. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Výherce soutěže si jako odměnu vybral pět dukátů s Janem Amosem Komenským vyrobené v limitovaném nákladu pouhých 100 kusů. Dukáty navrhli přední čeští rytci Oldřich Kulhánek a Vladimír Oppl. (Mautinek)
  • Nápad hledat toho nejchytřejšího z národa vznikl v Německu v televizi ARD, kde si formát vyzkoušeli už v roce 2011. (willy1)

Reklama

Reklama