Reklama

Reklama

Katy Perry - Birthday

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2014, 3 min

Recenze (11)

kingik 

všechny recenze uživatele

Katy Perry asi chtěla světu ukázat, že to není taková nudná sucharka, jak se o ní povídá v kuloárech. A za tímto účelem se v dubnu letošního roku tajně zúčastnila pěti různých narozeninových oslav, kde se personifikovala do pěti různých postav. K nepoznání nalíčená jako stařena v domově pro seniory, svérázný cvičitel zvířat, židovský konferenciér, klaun a princezna na dětské párty. V poslední jmenované postavě bylo možné ji rozpoznat, ale děti ji přesto neidentifikovaly a celé udivené a překvapené byly, až když se jim zpěvačka sama odmaskovala. Písnička si frčí dobrým tempem, není rušivá, ale velkou pecku v ní nespatřuji ani omylem. Klip je trhlý, chvílemi zábavný, je zbytečně natahovaný, protože osm minut je opravdu na hudební klip přemrštěná stopáž a maskéři odvedli opravdu vynikající práci a zpěvačku proměnili k nepoznání. Katy Perry se zřejmě inspirovala asi u Jima Carreyho, Lady Gagy, Johnnyho Knoxville a dalších umělců, kteří se už svěřili do rukou maskérů, ale přesto její výkon pod nánosem pryže a líčidel, nebyl až tak osobitý. Chtěla na chvíli zapadnout mezi obyčejné smrtelníky, respektive splynout s davem, což se jí podařilo, ale tohle není zrovna její parketa. Ta její legrace je neškodná, chybí jí nějaká přidaná hodnota, možná o něco větší stylovost a song hitparády nezbourá. Námět klipu je dobrý a svým způsobem velmi zvláštní, a kdyby se celé video sestříhalo na svižnější poloviční stopáž, tak by se divák nad eskapádami sympatické zpěvačky, bavil mnohem více. A jako chlapa, sexici Katy, už příště opravdu vidět nemusím. Brr! Mé hodnocení: 60% ()

Brody01

všechny recenze uživatele

Katy Perry je moja obľúbená speváčka a jej pesničky aj videoklipy boli doteraz celkom fajn. Pesnička Birthday je Ok aj tento raz, no ak mám hodnotiť videoklip tak ten sa mi nepáči, vôbec mi nepríde vtipný a ani ma nijako nezaujal, preto tentokrát dávam odpad... Videoklip na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=CEUg7OplvIQ ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Katy Perry sa po vzoru piesne Roar rozhodla natočiť dva klipy pre jeden singel. Prvý, väčšinou verbálne podávaný na rôznych ingredienciách narodeninovej oslavy ( torty, stužky atď. ) a ten druhý, v ktorom sa opäť odhodlala oddať sa do rúk maskérskych špecialistov a spravila horúce chvíle oslávencom a ich hosťom na štyroch narodeninových parties. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Perfektně odvedená parodie, kterou pobere každý. Perry si tady buduje dál svojí pověst ztřeštěné autorky, která se nebere tak vážně, přitom se jí daří udržet se mezi globálními hvězdami. Její videa se neustále zlepšují a jsou sofistikovanější. "Projekt", kdy se Perry dostává na různé oslavy a na jedné pak triumfálně odhalí, kdo vlastně je, a všichni se kolem ní sesypou, podporuje jen jediný cíl, který zpěvačky jejího ražení mají...stát se ikonou, je jedno, jestli zrovna malých holek na zahradní oslavě, nebo už dospělých (ale ti přece taky dětmi byli). ()

Hornet.CZ 

všechny recenze uživatele

37% / Nemůžu si pomoct ale písen mi brutálně připomíná Last Friday Night což na jednu stranu je dobré ale na druhou zase známka toho, že Katy se (možná) snažila těžit ze slávy o 4 roky staršího songu. Osobně být v tom videu tak bych byl nadšený ale jako divák jsem velmi zklamán a je mi spíše na blití. Video: 10%, Hudba: 64% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama