Reklama

Reklama

Jídlo, s.r.o.

(pořad)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pořad Peklo na talíři na Stream.cz si za dobu své existence stačil vybudovat kultovní pověst. Jídlo, s.r.o. ale chceme pojmout trochu jinak. Už nechceme jen o "šmakuládách" mluvit, už nechceme jen číst etikety a rozčilovat se nad nimi. Teď vyrážíme do terénu a chceme se dozvědět všechno o základních potravinách jako je mléko, šunka, pivo, párky, chleba atp. Jak se vlastně vyrábí? Jak se liší výroba "šmakulády" a kvalitního produktu? Je kvalita opravdu o tolik dražší? Půjdeme do největších továren v zemi, které denně vychrlí tuny stejného výrobku, půjdeme i do domácích výroben, kde tradice a kvalita jdou ruku v ruce. Půjdeme se ptát do supermarketů, které produkci domácích výrobců ovlivňují víc, než si lidé myslí. Budeme pátrat po legislativě, která výrobu upravuje. Je dostatečná? Kdo je zodpovědný za mezery nebo nelogičnosti v zákonech, na které doplácí spotřebitel? To všechno chceme zjistit. A pokud možno také změnit. (StreamCZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (83)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem na Jídlo, s.r.o. hrozně rád koukal. Na seriálu se mi hrozně líbilo, jak Roman Vaněk jezdí do všech možných fabrik, továren, ale i rodinných podniků a boří mýty a hoaxy, které se dnes a denně ženou internety. Některé díly rád sleduji i opakovaně, Škoda, že pořad po mnoha dílech skončil. Nicméně uznávám, skončit se má v nejlepším a ať se zase předvedou jiní. Tento pořad mi dodal strašně moc věcných informací o tom, jak se u nás co vyrábí. Některé díly standardně lepší, některé slabší. Celkově ale událost, na kterou jsem se pravidelně těšil. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Věcné, v lecčem poučné, trefné a leckdy zajímavé v tom smyslu, že se jedná o projekt, který provokuje a vytváří prostor k diskuzím nejen o jídle. Formát samozřejmě zapadá do koncepce internetové televize a vzhledem k probírané látce těží z profanovanosti tohoto tématu, kterého se tvůrci zhostili zase o něco jinak, než v podobných pořadech. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V mých očích stejně dobré a poučné jako peklo na talíři. Roman Vaněk prostě věděl a ví, o čem mluvil a mnohým otevřel oči. Jasně, mnoha firmám taky lezl pěkně na nervy, ale proč žrát šunty a nechat vydělávat zloděje, co šidí a prodávají ochuzené suroviny nebo jen náhražky…Já měl tyto typy pořadu docela rád. Rozhodně lepší než ty některé píčoviny, co se dneska objevují v TV nebo i na tom Streamu… ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Jsem fakt zklamán, že R.V. přestal dělat Peklo na talíři kvůli TOMUHLE. Peklo bylo užitečný pořad, který mi častokrát poradil, co nakupovat, a mnoha výrobcům bylo určitě trnem v oku. Jídlo s.r.o. je jen neškodné TVŠ (pro mladší ročníky: Televizní Vysílání pro Školy - minidokumentíky pro žáky ZŠ, které vysílala ČST v dopoledních hodinách ve dnech školního vyučování). Podívejte děti, takhle se dělá šunka. Podívejte děti, takhle se dělá chléb. Většinu dílů jsem jen proklikal, je to nuda. A ještě, Martine Krušino, je super, že máš rád Editors, ale cpát A Ton Of Love do každého dílu je nejlepší způsob, jak tu písničku lidem zprotivit. ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

Vanek je lepší novinár než mnohí študovaní ,,reportéri" a narozdiel od Tumu neverí konšpiráciám ani nepotvrdeným teóriam.......veľmi chválim prístup, ktorý len ukazuje divákom postupy a princípy a nechá ich, aby sa rozhodli, či sa im páčia....to ochutnávanie mi príde celkom v pohode, je to také ,,testovanie na sebe" ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Roman Vaněk ukončil produkci pořadu Peklo na talíři (od r. 2012) a začal s filmováním tohoto pořadu údajně protože bylo načase vydat se jiným směrem. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama