Reklama

Reklama

Galavant

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2016), 6 h 26 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Dan Fogelman

Hrají:

Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones, Karen David, Luke Youngblood, Mallory Jansen, Julian Seager, Sophie McShera, Hugh Bonneville, John Stamos (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Tam kde většina pohádek končí, tahle teprve začíná. Hrdinný rek Galavant, slovutný to chrabrý rytíř, bojuje o srdce své vyvolené, která na piedestalu zájmu cloumá jak s city všemi opěvovaného Galavanta, tak i zlého krále Richarda. (geklon)

Videa (7)

Trailer

Recenze (82)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech, které jsem strávila v křečích z toho smíchu, musím říct, že jsem zvědavá, co bude dál. Jakože pilot, který začal ve středověké době zpěvem opěvujícího Galavanta s dalšími a dalšími songy a opravdu nečekaným komickým zvratem a dalšími hláškami a vtipy.. no prostě zatím je to na 5*, ale já hodnotím vždy nejdříve po 4. díle, protože nikdy nevíte, co scénáristi poserou. Ale ty songy jsou až moc chytlavé, že pak uvíznou v hlavě na celý den a tolik humoru jsem už dlouho nenašla v žádném komediálním seriálu, na které se dívám.... snad naposledy v prvních sériích himym nebo tbbt a to už je ukrutně dávno.. slušných 7 let řekla bych. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Galavant je úžasný. Čas od času je nám takovéhle šílenosti třeba, abychom nebrali seriálový svět příliš vážně. Díky tomu, že se jedná o ryzí parodii, je tu možné všechno, takže vás vždy překvapí dalšími a dalšími úlety. Písničky celou tu netradiční atmosféru jen podtrhují a jsou provedené na vysoké úrovni, pokud byste se snad o jejich kvalitu báli. Tu a tam se mihne hvězdný host a časem si zamilujete mnohé z postav, ale hlavně jde o ty nápady a vtípky. Třetí série se dočkáme leda zázrakem, ale buďme vděční alespoň za ty dvě, Galavant vám totiž spolehlivě vykouzlí úsměv na tváři (pokud vám rovnou nezpůsobí neutuchající záchvat smíchu). ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Originální kombinace parodie fantasy/hrdinských eposů a muzikálů. Seriál si je vědom sám sebe, sám přiznává, že na něco nebyl rozpočet nebo se songem oslavuje, že druhá série má o něco víc dílů. Ale jsou to postavy, které si vás získají. Hrdinský krasavec Galavant je trochu jednodušší, ale má dobré srdce, královna Madalena je děsná potvora, drsňák Gareth Vinnieho Jonese je mega macho a král Richard... je jako malé nevinné dítě, kterému jste dali hračky, které může rozbít. Humor se ne vždy trefí do černého, ale vtipů je tolik, že si ten svůj oblíbený najdete v každém díle. Z Galavanta mám příjemný pocit, že sleduju partu nadšenců, kteří si s láskou hrají na pohádku a do toho si prozpěvují uhozené písničky. Berte nebo nechte být. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Meta fantasy komediální muzikál... OK, zní to šíleně, ale tvůrci naštěstí měli šťastnou ruku. Dělají si legraci z politicky korektních castingů, Hry o trůny nebo fantasy klišé, ale přitom alespoň některé postavy jde (občas) brát dost vážně na to, aby člověka zajímalo, co se s nimi stane. Čestnou zmínku zaslouží tanečně-pěvecké vystoupení krále Richarda o tom, jak Galavanta umučí, a fakt, že Madalena je lepší Cersei než Cersei z jistého seriálu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nemám,opravdu nemám rád muzikály,ale tahle evidentně levná ujetina mě dostala.Tvůrci si tady dělají legraci skoro ze všeho,včetně sebe samých a to já můžu.Zvlášť "epická" bitva ve druhé řadě se spoustou odkazů na Statečné srdce a Hru o trůny byla výborná,stejně jako kterákoliv scéna s šéfkuchařem a služkou(vyloženě optimistické texty).Škoda,že seriál ukončili,na další řadu bych se určitě podíval. ()

Galerie (509)

Zajímavosti (7)

  • V hospůdce v magickém lese na začátku druhé série Galavant (Joshua Sasse) říká: "Thank you for not feeding us to the Bear" ("Díky, že jste s námi nenakrmili medvěda"), což je odkaz na Cancelation Bear - maskota webu TVByTheNumbers, který žere seriály, které nenatočí další řadu. (Tom:))
  • Když v 10. epizodě 2. série "The One True King" chlapec nabízí, že napíše králi písničku, Gareth (Vinnie Jones) odsekne: "Shut up, Menken" ("Mlč, Menkene"). Alan Manken je hudební skladatel, který je známý spoluprací s Waltem Disneyem a napsal i hudbu ke Galavantovi. (Tom:))
  • Ve 3. epizodě 1. série "Two Balls" je cedule "Sidneyland" (anagram slova Disneyland) napsaná stejným fontem jako skutečné logo společnosti. (Tom:))

Reklama

Reklama