Reklama

Reklama

Východ č. 6

(festivalový název)
všechny plakáty
Čína / Tchaj-wan, 2007, 98 min

Obsahy(1)

Východ č. 6 je místo, kde se může stát cokoliv. Jednoho dne se městský chlapec Van Dine spojí se svými kamarády Vancem, Fionou a Vivian, aby společně vyšetřili záhadné nehody, při nichž došlo ke zmizení několika středoškolaček. Všechny důkazy ukazují na tajnou internetovou společnost nazvanou Autumn Leaves Club; brzy vyjde najevo děsivá pravda, ukrývající se pod třešňovými květy.
Lin Yu-Hsien (1974) je tajwanský režisér, scenárista, střihač a zakladatel Jump Boys Films. Vystudoval management
na tajpejské univerzitě, postupně si přibíral kurzy filmové produkce a začal nacházet vztah k dokumentárnímu filmu.
Ve svých pracích studuje chování lidí a společnosti, přičemž své názory prezentuje humorným způsobem. V roce 2005
natočil svůj první celovečerní dokument Jump! Boys (Fan gun ba! Nan hai), který byl velmi ceněn kritikou a byl rekordně navštěvovaným snímkem ve svém žánru. Východ číslo 6. je jeho prvním hraným filmem. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (2)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Yu-Hsien Lin je známý divákům FilmAsie 2006 jako tvůrce dokumentu JUMP BOYS a VÝCHOD Č. 6 je jeho debutovým počinem, který je určen mladým divákům zasaženým érou bloggerství a profilů na MySpace. Vyjadřovací jazyk typický pro současnou internetovou generaci je transformován do toho filmového, a tak je tahle podívaná vystavená jako hypertext s velice hladkými žánrovými přechody motivovanými flashbacky či flashforwardy, v nichž se situace kontextualizují do nových rámců a přepisují._____ Hrdinové jsou styloví, prostředí a i mluva hrdinů je patřičně „cool“ a „trendy“, o ničem jiném než o stylu VÝCHOD Č. 6 není a pokud nesnesete výrazně nadsazenou pop-artovou estetiku celého filmu, vyhněte se mu raději hodně velkým obloukem. Okázalé odkazování a pomrkávání po amerických vzorech je dalším způsobem, jak zmnožit a zkomplikovat ve výsledku velice jednoduchý text o zradě a přátelství. Kdyby se celý film nesl v duchu výrazně nadsazené první třetiny, neváhal bych dát mu známku nejvyšší, ale vyvedený experiment s formou zabředá do tenat konvenčnosti. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velmi dobře rozehraná vtipná a živá atmosféra, která byla ke konci dost zadušena vážnějším rozuzlením, které díky veselému začátku vyznělo poněkud banálně. Lepší tah by režisér udělal, kdyby v počáteční notě pokračoval. Nebo kdyby se za každou cenu nesnažil udělat happy end. ()

Reklama

Reklama