Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (290)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po posledních hraných průšvizích se Asterix vrátil zpátky ke kořenům a vůbec nevadí, že už se nejedná o klasickou animaci, protože digitální studia odvedla víc než slušnou práci. Asterix s Obelixem tentokráte stojí proti těm největším hrůzám jako jsou konzum, globalizace a asimilační politika Říma. Za tenhle nápad by scénárista zasloužil metál, protože tu byl prostor pro hromadu fórků a hlášek, které film dokázal plně využít. Parádní animák a doufám, že Asterix a Obelix budou v nastaveném kurzu pokračovat. 90% ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení a komentářů jsem čekal úplně něco jiného. Možná jsem už prostě na Asterixe starý, ale Sídliště bohů byla prožitá hodina a půl ve filmovém vakuu. Párkrát jsem se zasmál. Toť vše. Animace sice šla, ale atmosféry klasického kresleného Asterixe nedosahovala ani zdaleka. A příběh, na ten si za pár měsíců ani nevzpomenu. 5/10 ()

Reklama

javak810i 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl hodně skeptický, a to hlavně díky nové 3D animaci, na kterou u Asterixe a Obelixe nejsme zvyklí. Ale nakonec to tak špatné nebylo. Animace se snaží držet styl starých animáků a celkem se jí to daří. Příběh sice ničím neoslní, ale rozhodně není za co se stydět. Rozhodně bych tento film postavil na žebříčku hodnocení výše, než poslední dva hrané filmy, přesto ale na původní staré animované Asterixe dle mého názorů nemá. I tak - slabší 4* ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Po prvních zmínkách a traileru jsem se trošku bál, ale po shlédnutí (i s CZ dabingem, který minimálně pro hlavní dvojici zanechal správné obsazení) mohu s klidným svědomím říct, že je to po spoustě let konečně zase pořádný Asterix, ač 3D animovaný, tak vracející se zpět k vlastním kořenům. Vizuálně je to film, řekl bych, krásný a animace jednoznačně překonává těch několik posledních kreslených Asterixů (vikingové, amerika,..). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

S malými očakávaniami som sa pustil do sledovania svetoznámeho príbehu, ktorý nikdy nebol mimoriadne blízky môjmu srdcu (napriek tomu, že milujem animáky), no musím uznať, že "tento" Asterix ma veľmi milo prekvapil. Nemá zmysel sa tu rozpisovať o príbehu, no všetkým ktorí váhajú, ktorí sú zvyknutí len na klasické Pixar či Disney rozprávky, by som veľmi rád odkázal, dajte šancu aj Galom s malej dedinky neďaleko Ríma. Verte, určite nebudete so svojimi deťmi banovať. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Ide o prvý animovaný film s postavami Asterixa a Obelixa, ktorý je v 3D formáte. (toi-toi)
  • Roger Carel, ktorý v predošlých dieloch prepožičal hlas Asterixovi, sa vrátil z dôchodku, aby ešte posledný krát nahovoril hlas malého galského bojovníka. (megajalec)

Reklama

Reklama