Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (117)

Han22 

všechny recenze uživatele

No jo, u třetího dílu už člověk vidí jaký je to kýč. Ale když já to neviděl 15 let a prostě mě to baví. Angelika se po krátké epizodce s pošahaným perským vyslancem a maďarským princem stává milenkou samotného krále. Štěstí ale i tak zajištěné nemá, neboť je zde plno intrik, pokusů o vraždu, satanisti a na konci i odhalení že Žofré není mrtvý. Satanistický obřad je docela brutální, u tohoto žánru bych to nečekal, no a jinak se jede podle standartního romanticko-intrikánského modelu. Srdceryvné finále s objevením a zmizením Žofrého stojí za to. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale oproti prvnímu filmu, který měl zajímavý, napínavý děj, je tohle neskutečný úpadek, kdy z Angeliky se v podstatě udělala kurvička pro všechny, kterým chce dát. Příběh je naprosto prázdný a čeká se jen na posledních deset minut, kdy dojde k tomu překvapivému a zásadnímu odhalení. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Dalsia cast, v ktorej bolo sice dost dialogov a menej zivotunebezpecnych scen, ale predsa len nezabudnem na satanistov, ktori chceli zabit dieta alebo na saty, poliate smrtelnym jedom a okrem toho i mnozstvo komickych ironickych dialogov a ziarlivosti, kvoli Angelikinej krase... 16.01.2009 ____ Michèle Mercier - (Angelika) +++ Robert Hossein - (Jeoffrey de Peyrac) +++ Jean Rochefort - (Desgrez) +++ Jacques Toja - (Ludvík XIV.) - Michel Galabru - (Bontemps) +++ Hudba: Michel Magne +++ ()

sud 

všechny recenze uživatele

Standartní pokračování série. Nevím jestli to má skutečně něco společného s realitou (jestli král Ludvík XIV. skutečně potkal Angeliku), ale budiž. Avšak po několika minutách začíná nezáživná pasáž u Perského vyslance a následně z jeho rukou Angeliku osvobozuje maďarský hrabě Rákoczi (je to sice sympaťák, ale co se týče herectví, nemá divákovi moc co nabídnout). Bylo by to možná zajímavější kdyby se onen hrabě Rákoczi ve filmu objevil víckrát (pak by mě možná přesvědčil že umí líp hrát). Pak se téměř nic zásadního neděje, do doby než Angelika objeví kult vyznavačů satana. A na konec se na scéně objevuje hrabě de Peyrac. Avšak ten konec je takový dost narychlo. Chtělo by to asi tak deset minut navíc a bylo by to lepší. Ale i tak je film celkově na lepší tři. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Báječné, i tady to má plno chyb. Ale vyrovnané to je krásou Angeliky a historickejch velkolepejch staveb, zde konkrétně Versailles a jiné zámkové dlažby. Jinak by to mohlo mít podtitul "Žofré resurrection". Zlej perskej záporák a ostatní postavy přicházejí a odcházejí s klišémi v patách, naivitou v chování a dialogy plnejma francouzskejch jmen. Jinak smrt malyho zakrslyho liliputa, kterej se vetřel snad všude, byla pro mě úlevou, už jenom kvůli strašnému dabingu Strýčka Jedličky. Otravné začíná být i to, že všichni hned Angelice říkaj, že ju milujou... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Michèle Mercier (Angelika) chceli kvôli jej správaniu preobsadiť, lenže sledovanosť bola taká veľká a Michéle taká obľúbená, že sa to nakoniec nekonalo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama