Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimozemšťanka Mila se stává dobrovolnicí, která se rozhodla navštívit planetu Zemi. Nikomu jinému se na ni na rozdíl od jiných planet letět nechce, protože Země je hrozná, ale přece jen už je to dvě stě let, co byla navštívená naposledy, takže by se tam někdo měl podívat. Mila proto přilétá do Paříže, a jediné, co má u sebe, jsou batikované šaty. Pomalu se začíná seznamovat s prapodivnou současnou společností, ve které se musí platit podivnými papírky, jídlo se nedá jíst, vzduch dýchat, každý je nemocný, ženy musejí používat jakési „rtěnky", bez kterých by na ně ostatní lidé nebyli hodní. (ybuko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

MARTIN*I 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kde myšlenka přesahuje obsah, nicméně ani děj není úplně nezajímavý, přidejte trochu francouzského humoru a máte výsledek. Vzpomínám si, když jsem viděl Nádhernou Zelenou, zrovna v pro mě zajímavém období, jako bych při sledování pocítil takovou hlubokou pravdu a krásu. Chápu, že někomu tahle tématika moc neřekne a vypne jí po prvních pár minutách, nicméně já si to užil naplno :) ()

whack 

všechny recenze uživatele

Predstavte si svet, v ktorom sú všetci ľudia k sebe dobrí, láskaví, delia sa o všetko spoločne, nepotrebujú peniaze a žijú v súlade s prírodou. Nemožné? Film "Nádherná zelená" hovorí otvorene o našej spoločnosti. S humorom vykresľuje, aký nesprávny je dnešný pohľad na svet. Mnohí ľudia už dávno tušili, že niečo nie je v poriadku, ale tento film si nedáva servítku pred ústa a nebojí sa povedať, že chorá je naša spoločnosť, naša veda a technika, naše stravovanie, politika a najmä to, že ešte stále používame peniaze. Hovorí sa, že dôvodom toho, že tento film je taký neznámy, nikde v televíziách sa nevysielal a takmer nikde sa o ňom nepíše, hoci v ňom vystupujú známi herci ako Vincent Lindon, Coline Serreau a Marion Cotillard, je to, že ho proste politici a iní mocipáni nemohli stráviť. Verte tejto konšpirácii alebo nie, táto jednoduchá eko-spiritualistická agitka ľuďom na chvíľu zloží ružové okuliare z hlavy. ()

Reklama

Kacounek 

všechny recenze uživatele

Filmařsky pěkné, přesto nebýt Lindona, tak to vypnu už v první třetině :-). Nemám ráda, když mě někdo do něčeho tlačí, ať už v životě, knize nebo filmu. Už to slunce s odkazem na jakousi sektu na začátku mě mělo varovat......Úkolem snímku je vytvořit názor načatým a utvrdit ho všem těm pokrytcům, kteří sice souhlasí, ale využívají vymoženosti tohodle světa plnou náručí. Máte doma televizi ne a počítač, nebo ne? člověka jako jsem já, to jen popudí. Ideu samotnou neodsuzuji, jen formu, jakým je vnucována. Nicméně z ekonomického a filozofického hlediska je to prostě nesmysl. To, co táhne tenhle svět dopředu, jsou i naše negativní vlastnosti, které máme ať chceme nebo nebo. Mezi ně patří i lennost. Umíte si představit, jak by tento svět vypadal bez peněz nebo alespoň jakési formy výměnného obchodu? ()

*Elfík* odpad!

všechny recenze uživatele

Jak bylo řečeno v titulcích (myslím tím těch českých), tak asi nemám dobré srdce. Nebo nemám žádné. Protože dívat se na stadion plný přiteplených fotbalistů, ženu, která zvrací, protože jí nechutnalo maso (jak někomu může být špatně po masu?? Po tom dobroučkém masíčku??) a když je jí smutno, dá si ruce k tvářím, rozevře dlaně a ''volá''! Pokud tento film nese poslání (a já tedy uznávám, že nějaké ano), pak by ho tedy měli vidět všichni a začít s tím naším světem něco dělat! Víte co by bylo nejlepší? Vymazat všechny scény a nechat tam jen ty akrobatické. Vznikl by tak velmi dobrý snímek s názvem např. ''Nádherné skoky''. Na to bych se nedívala tak odpudivě. Au revoir! ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Opravdu netradiční filmový kousek (nejen) z říše mimozemšťanů. Příjemné, zábavné, lehce absurdní, s hlubokým přesahem, humorem a myšlenkou podanou dostupně pro všechny věkové kategorie. S nápaditým zpracováním světa cizí myšlenkově pokrokové planety (či možná spíše jakési přírodní mimozemské sekty na ní) a ještě nápaditějším rozpracováním vtipů v konfrontaci se současnou, silně konzumně založenou společností na Zemi. Film o nás, lidech, určený pro nás, kteří se buď umíme zasmát i sami sobě nebo naopak dokážeme tento svět občas vnímat i jinak: mnohem poetičtěji, než ostatní. Některé poetické či absurdně vtipné atrakce tu možná překonávají i legendární Krysy z temnot, minimálně takhle neotřelé vystoupení smyčcového orchestru jsem dosud snad vážně neviděl! :) Agitační linku sice u mě ta komediální s poetickou dokázaly spolehlivě přebít, na plný počet však režiséřčin film z mé strany úplně není asi proto, že v dnešní době plné propagandy New Age, multi-kulti, LGBT a spol. už samotný námět i poselství nepůsobí tolik originálně a pár momentů (jako ten gay polibek na stadionu) už na současného diváka budí dojem otravného klišé a trochu mi kazí celkový dojem. Za což ale Coline Serreauová a její film z roku 1996 vlastně nemůže. [80%] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve Francii a v Austrálii. (Cheeker)
  • Na konci závěrečných titulků je věnování všem lidem s dobrým srdcem, kterým není osud tohoto světa lhostejný. (Terva)
  • Film byl neoficiálně v celé Evropské Unii zakázán. (Cheeker)

Reklama

Reklama