Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 11
USA / Nový Zéland / Kanada, 2017, 136 min

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 11

Recenze (1 093)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jedinečná ukázka kocourkovského eklekticismu a k dokonalosti dovedené prostoduchosti. James Gunn vnáší do marvelovské pásové výroby prvky "originality", jelikož se rozhodl tisíckrát použitou superhrdinskou šablonu ozvláštnit o dosud nevídanou porci infantilnosti a stupidity. Guardians of the Galaxy Vol. 2 tak nabízí hloupoučkou zápletku na úrovni Toma a Jerryho, retardované dialogy jako vystřižené z Teletubbies či nucené hlášky, které svou trapností mohou konkurovat i Kameňákům Zdeňka Trošky. Povrchně načrtnutým, nepropracovaným a nerozvinutým postavám, jež jsou povětšinou vykradené z jiných filmů, vévodí otravný digitální křeček s kulometem. Kdybych byl strážcem galaxie a nikoliv zdejším hororovým expertem, tak po zhlédnutí této slabomyslné taškařice zničím Zemi jednou provždy. Odpad! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Galaktická jízda number 2 pokračuje a znovu ve velké parádě. Už první scéna tančícího Groota nemá chybu. Ono celkově tahle postava je kouzelná a vtipná. I další postavy jsou fantastické, plno hlášek a momentů, kterých se v jiných filmech jen tak nedočkáme. Trošku jiní hrdinové nám ukazují skvělou jízdu plnou akce, efektů a skvělé zábavy. Kam se hrabe Thor, Spiderman a jiní, kteří nabízejí jen a jen stejný zážitek. Do plného počtu chybí jen málo, ale přesto spokojenost obrovská. 8/10 = 87% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSME RODINA…“ /// Druhý strážci překvapujou tím, kolik maj zajímavejch nápadů. Spoustu překvapení přináší i rodinný linie. Se synem se neshodneme na ftipech - von říká že trapný, já… takže radši napíšu, že jsou přiblblý, a pobavěj ty jednodušší (včetně mě!). Voni totiž pro ty mladší 80´tky nic neznamenaj. Takže takovej vosumdesátkovej Kurt Russel v něm nadšení nevyvolá. (naštěstí na tyhle týpky je tady Větvička a fajnový camea. I když…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád si poslechnu „Skvělej výběr 2“. 2.) Jsem Grot. 3.) Thx za titule „fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, kterému jsem nepřišel na chuť tak, jak jsem si představoval, přichází Strážci znovu. K mému překvapení se všechno zlepšilo a já jsem se skvěle bavil. Baby Groot mě v trailerech celkem iritoval, ale tady potěšil (scéna s čírem mi připomínala Stoletého staříka). Star Lord nemá moc prostoru pro gagy jako v jedničce - řeší hlavně rodinné trable, které však mají váhu a nejsou povrchní. Celkově interakce s Egem (jeden z nejlepších záporáků poslední doby) fungovaly. Rocket opět skvělý, Gamora beze změny - linka s Nebulou je slabší, ale asi vytvoří oslí můstek k Avengers. Hudba v mnoha motivech - když zrovna nejede na oldies hitech - připomíná Mad Maxe. Náladu skvěle zvedá duo Drax/Mantis. Jejich dialogy plné humoru (který má dost blízko k tomu britskému) byly brilantní. A nakonec Yondu... Dostal lepší scénář a skvěle konkuroval Quicksilverovi z X-Menů. Shrnul bych to jedním slovem. Paráda! (Po druhém shlédnutí se prožitek překvapivě nevytrácí, ale prohlubuje). Chápu, jestli se to někomu nelíbí, ale já v tomhle filmu našel nečekané zalíbení a je to opravdu pecka. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dohodnime sa, že o tomto sa nikdy baviť nebudeme.“ Príjemne osviežujúce (úvodnú mega-bombastickú akciu v podstate vôbec nevidíme) a drzé (penis, prst). Postavy, vzťahy a dialógy sú natoľko super, že sa vôbec netešíte na moment, kedy to skončí a začne sa akcia plná trikov. Miestami to pripomína skôr vydarený sitkom (lepiaca páska!!!), než komiksovú space operu. Akcie je prekvapivo málo a keď sa dostaví, je (až na Younduov skvelý šíp) rušivo bombastická, pričom na konci je digi-bordelu tak veľa, až to pripomína DC konkurencie Batman vs. Superman a Jednotka samovrahov. Niektoré nápady sú len na efekt (Sylvester Stallone, Káčer Howard), potitulkové scény slabé, „zlatá rasa“ je ďalší priemerný marvelácky gauner, našli by sa i logické kiksy (Ego žil milióny rokov, ale za posledných 30 rokov zostarol ako bežný človek?) a sklamalo ma, že v druhej polovici sú upozadené postavy Draxa a Mantis, čo je u urehotaného Draxa a free Mantis obrovská škoda. A ku koncu je prehajdákaná postava Kurta Russella – toľko možností James Gunn mal a on si nerozumne nakoniec vybral túto? Hodinu a pol starostlivo budoval kvalitnú postavu a potom ju blbým twistom v podstate vyšmaril na smetisko? Inak ale prevláda spokojnosť. Má to vtipné, aj dojemné momenty, super soundtrack, samozrejme Davida Hasselhoffa, Mary Poppins, geniálne hlášky ("Skromnosť, to sa mi páči, aj ja som výnimočne skromný."; "Tak dobre, keď to hovoríš..."; "Je teraz táto konverzácia dôležitá?"), vizuálne podmanivo spracované svety, niekoľko výnimočných scén a postavy, ktoré sú do tímu začlenené ako nové, sa nečakane rýchlo ujali (najmä Michael Rooker mal veľké šťastie, že sa mu podarilo primotať sa k tejto sérii). „Možno bol tvoj otec. Ale nebol tvoj tato.“ Kino Považan NMNV 2017 ()

Galerie (181)

Zajímavosti (87)

  • Jeden z plagátov k filmu paroduje obal tretieho albumu "Rocket to Russia" od americkej punkovej kapely The Ramones. (chesterko)
  • Elizabeth Debicki (Ayesha) bola obsadená do filmu aj vďaka svojej výške (1,91 m). Jej kostým však obsahoval ešte topánky s opätkami, takže jej konečná výška sa zastavila na 2,01 m. (belinko)

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno