Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 9
USA / Nový Zéland / Kanada, 2017, 136 min

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 9

Recenze (1 091)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vol.2 nie je nijako seriózne závažná prehliadka, ani sa tak už od samého začiatku netvári. Je to zábavný príbeh, ktorý pobaví ako obyčajných divákov, tak aj tích najzaritejších fanúšikov Marvelu. Film prekvapí aj svojim veľkým počtom piatich scén po záverečných titulkoch, na ktoré sa oplatí si počkať. Strážcovia sú príjemná, zábavná, milá, oddychová prehliadka, ktorá stojí za to, keď už, tak už len kvôli soundtracku. Pre film, ako je Guardians of the Galaxy Vol. 2, sú obzvlášť dôležité špeciálne efekty a masky. Tvorcovia si aj tentoraz pohrali s vizážou rôznych mimozemšťanov a je to dôkaz, že fantáziám sa naozaj nekladú medze. Aj napriek stopáži dlhej 2h 16 minút má film rýchly spád, dej sa nevlečie a bez toho aby sme si toho boli vedomí, už je zrazu koniec. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSME RODINA…“ /// Druhý strážci překvapujou tím, kolik maj zajímavejch nápadů. Spoustu překvapení přináší i rodinný linie. Se synem se neshodneme na ftipech - von říká že trapný, já… takže radši napíšu, že jsou přiblblý, a pobavěj ty jednodušší (včetně mě!). Voni totiž pro ty mladší 80´tky nic neznamenaj. Takže takovej vosumdesátkovej Kurt Russel v něm nadšení nevyvolá. (naštěstí na tyhle týpky je tady Větvička a fajnový camea. I když…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád si poslechnu „Skvělej výběr 2“. 2.) Jsem Grot. 3.) Thx za titule „fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jedinečná ukázka kocourkovského eklekticismu a k dokonalosti dovedené prostoduchosti. James Gunn vnáší do marvelovské pásové výroby prvky "originality", jelikož se rozhodl tisíckrát použitou superhrdinskou šablonu ozvláštnit o dosud nevídanou porci infantilnosti a stupidity. Guardians of the Galaxy Vol. 2 tak nabízí hloupoučkou zápletku na úrovni Toma a Jerryho, retardované dialogy jako vystřižené z Teletubbies či nucené hlášky, které svou trapností mohou konkurovat i Kameňákům Zdeňka Trošky. Povrchně načrtnutým, nepropracovaným a nerozvinutým postavám, jež jsou povětšinou vykradené z jiných filmů, vévodí otravný digitální křeček s kulometem. Kdybych byl strážcem galaxie a nikoliv zdejším hororovým expertem, tak po zhlédnutí této slabomyslné taškařice zničím Zemi jednou provždy. Odpad! ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, kterému jsem nepřišel na chuť tak, jak jsem si představoval, přichází Strážci znovu. K mému překvapení se všechno zlepšilo a já jsem se skvěle bavil. Baby Groot mě v trailerech celkem iritoval, ale tady potěšil (scéna s čírem mi připomínala Stoletého staříka). Star Lord nemá moc prostoru pro gagy jako v jedničce - řeší hlavně rodinné trable, které však mají váhu a nejsou povrchní. Celkově interakce s Egem (jeden z nejlepších záporáků poslední doby) fungovaly. Rocket opět skvělý, Gamora beze změny - linka s Nebulou je slabší, ale asi vytvoří oslí můstek k Avengers. Hudba v mnoha motivech - když zrovna nejede na oldies hitech - připomíná Mad Maxe. Náladu skvěle zvedá duo Drax/Mantis. Jejich dialogy plné humoru (který má dost blízko k tomu britskému) byly brilantní. A nakonec Yondu... Dostal lepší scénář a skvěle konkuroval Quicksilverovi z X-Menů. Shrnul bych to jedním slovem. Paráda! (Po druhém shlédnutí se prožitek překvapivě nevytrácí, ale prohlubuje). Chápu, jestli se to někomu nelíbí, ale já v tomhle filmu našel nečekané zalíbení a je to opravdu pecka. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Takže hned na začátku musím říct, že některé vtipy mi připadaly opravdu vtipné (ale spousta dalších ne, například všechny scény, kdy se někdo nuceně z plna hrdla smál, všechno s topornou paní s tykadly, apod.) A hned potom musím říct, že tohle přece ani není film. Je to sled skečů kolísající kvality, které doopravdy nespojuje nic. Nejhlavnější hrdina je pasivní až na půdu a jeho kolegové se snaží rozehrávat svá témata, ale protože mi nikdo (snad až na Yondua) není sympatický, tak mě ty vedlejší trable nezajímají. Možná sestry a jejich konflikt by nabízel něco slibnějšího, ale protože se to všechno odehrává jenom v dialozích a v krátkém přiděleném časoprostoru, tak se to utopí a vyšumí. Přítomnost dvou záporáků, z nichž ani jeden nepředstavuje pro hrdiny kvůli jejich nezranitelnosti pražádnou hrozbu (ale z nějakého důvodu máme věřit, že zrovna oni už určitě natuty zničí celý svět, potažmo všechny světy), je klasickým nešvarem současných pokračování komiksových filmů. I ta jedna zhasnutá svíčka se musí sfouknout sama, aby se Marvelu nedalo vyčítat, že je moc měkký. Chris Pratt pro mě i nadále zůstává zcela nevhodný představitel hlavní kladné role jakéhokoliv filmu. Určitě by byl skvělý sidekick, ale jako alfa omega nefunguje ani náhodou. Střídání vtipných, bojových a sentimentálních pasáží je mechanické až to bolí, a abych svůj komentář uzavřela kruhem, tohle přece ani není film. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (87)

  • Severoamerické tržby byly 389,8 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 863,8 mil. (NIRO)
  • Problémy sa vyskytli pri zháňaní rekvizit. Starý kazetový magnetofón, ktorý bol k videniu v prvej časti Strážcov Galaxie (2014), nebol najskôr k nájdeniu, a keď sa našiel, bol rozbitý a nepoužiteľný. Jeho výrobca Sony taktiež žiadny kus v archívoch nenašiel, a tak sa nakupovalo na eBay. Tam sa podarilo zohnať aspoň podobný typ. (classic)

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama