Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 1
USA / Nový Zéland / Kanada, 2017, 136 min

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (1 091)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Blockbusterový ekvivalent devadesátkové sobotní n@vácké estrády; přebarvené, snažící se za každou cenu o humory, které ne a ne fungovat, dlouhé k nepřežití a stavící jen a pouze na pitvořících se známých ksichtech. Snad jen ten Petr Novotný byl o poznání lepší záporák než ti zdejší. Postavy samotné ujdou, ovšem jejich (ne)využití v nepřehledném omalovánkovém digibordelu je na pár výchovných pohlavků. Úvodní hodina se ještě úrovni jedničky vyrovná, druhá posílá veškerý popcornový "feel good" koncept do kopru. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to lepší než jednička. Žádný šablonovitý superpadouch, žádný celogalaktický souboj dobra a zla, příběh je daleko přímočařejší, tím pádem stravitelnější a člověk má čas pozorovat tu vizuální parádu na pozadí. Navíc bych řekl, že je ve dvojce humor jakože lepší. Dokonce jsem se musel párkrát fakt zasmát, u jedničky jsem byl spíše na rozpacích. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"There are two types of people in this world, those who dance and those who do not." Moje obavy, že to bude horší než jednička se nepotvrdili. Strážci Galaxie jsou pořád stejně skvělí. Postavy neztratily svůj vtip, naopak, třeba Drax perlí ještě víc než v prvním díle. Dvojka strážců má ale ještě něco navíc, co prvnímu dílu vyloženě chybělo - Baby Groota (level roztomilosti dosahuje do mezigalaktických výšin). Pobavíte se vlastně už od prvního okamžiku, kdy film začne velkou akcí (kterou ale vlastně ani nevidíme), až do konce, konkrétně až do potitulkových scén (kterých je tu víc než dost). Nejvtipnější kombo byl pro mě Drax a (šeredná) Mantis, zlato si ale ode mě odnáší Baby Groot a jeho snaha o nalezení číra. Příběh, který se tentokrát soustředí na rodinu, sice není úplně světoborný, ale ono to prostě nevadí. A soundtrack stále boží. 5* ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, kterému jsem nepřišel na chuť tak, jak jsem si představoval, přichází Strážci znovu. K mému překvapení se všechno zlepšilo a já jsem se skvěle bavil. Baby Groot mě v trailerech celkem iritoval, ale tady potěšil (scéna s čírem mi připomínala Stoletého staříka). Star Lord nemá moc prostoru pro gagy jako v jedničce - řeší hlavně rodinné trable, které však mají váhu a nejsou povrchní. Celkově interakce s Egem (jeden z nejlepších záporáků poslední doby) fungovaly. Rocket opět skvělý, Gamora beze změny - linka s Nebulou je slabší, ale asi vytvoří oslí můstek k Avengers. Hudba v mnoha motivech - když zrovna nejede na oldies hitech - připomíná Mad Maxe. Náladu skvěle zvedá duo Drax/Mantis. Jejich dialogy plné humoru (který má dost blízko k tomu britskému) byly brilantní. A nakonec Yondu... Dostal lepší scénář a skvěle konkuroval Quicksilverovi z X-Menů. Shrnul bych to jedním slovem. Paráda! (Po druhém shlédnutí se prožitek překvapivě nevytrácí, ale prohlubuje). Chápu, jestli se to někomu nelíbí, ale já v tomhle filmu našel nečekané zalíbení a je to opravdu pecka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $389,385,268Tržby Celosvetovo $862,785,505Tržby za predaj Blu-ray v USA $53,617,231Tržby za predaj DVD v USA $16,316,625║ Marvel a ďalší jeho nezáživný produkt vyprodukovaný ako na bežiacom páse bez lepšej myšlienky. Strážcov stretol podobný filmový osud ako tomu boli pri Avengers 2, Iron Man 3 či Captain America 3. Film natočený len na oko ale tento krát len dosť pestrofarebné gýčové. Tuctoví pásoví produkt. Prvý diel fungoval a stál na zaujímavých postavách. Tú tie postavy už nie sú to pravé orechové. Najhoršie je, že zlyhal aj ten najväčší borec. Nuž po prvý krát Chris Pratt po rozbehnutí jeho úspešnej kariéry dobrodruhov je skoro neviditeľný, nie je ho tu moc cítiť. Je to film skôr o Grootovi a jeho vylomeninách, ten je fajn ale sám to neutiahne. Po čase aj Draxov neustáli smiech začne otravovať, aj keď je stále z toho lepšieho čo nás vo filme stretne. Akcia tu je dosť na silu napchatá, nemá tu to správne výživné miesto. O rodinnom nádychu škoda hovoriť. Taká Gamora je ďalšia čudná postava, stále len básni o pomste Thanosovi a chce zlikvidovať sestru ale bum bác a odrazu sa mení... Už je to aj trošku trápne aby sa neustále záporne postavy pridávali na stranu klaďasov. Po dosť dobrej ukážke, ktorá navnadila, prichádza pre mňa asi zatiaľ najväčšie sklamanie tohto roka. Dejovo maximálne nezáživné, našťastie to zachraňuje ale humor. A vypadá to tak že režisér James Gunn nebude až taká výhra ako to vypadalo po prvom dieli. /videl v kine 3D verziu: 60%/ ()

Galerie (181)

Zajímavosti (87)

  • S 81 miliónmi pozretí v priebehu 24 hodín sa stal trailer k Strážcom Galaxie 2 druhým najsledovanejším trailerom na svete. Prvenstvo si drží trailer k filmu Kráska a zviera (2017). (Circumscriptor)
  • Podľa slov Chrisa Pratta (Peter Quill / Star-Lord) mu scenár k filmu veľmi pomohol vyrovnať sa so smrťou otca. (chesterko)
  • Elizabeth Debicki (Ayesha) bola obsadená do filmu aj vďaka svojej výške (1,91 m). Jej kostým však obsahoval ešte topánky s opätkami, takže jej konečná výška sa zastavila na 2,01 m. (belinko)

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama