Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovreňáci a Velraňáci jsou dvě party kluků ze sousedních vesnic. S vervou sobě vlastní se nenávidí a bojují proti sobě s odhodláním svých statečných dětských srdcí. Jejich netradiční válečné trofeje - knoflíky, šle a pásky jsou na druhé straně vykupovány výprasky a tresty stejně urputných rodičů. Chlapci procházejí těžkou zkouškou, která jim dá poznat to nejdůležitější v životě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

fragre 

všechny recenze uživatele

V dětství to byl zásadní film. Scéna s uřezáváním knoflíků zajatému nepříteli působila jako přímá inspirace při bojích našeho (samozřejmě statečného a ušlechtilého) kmene Sídlišťáku s nepřátelským (samozřejmě zbabělým a podlým) kmenem Družstevňáků. Ve filmu je zakomponována politcká lekce ve scéně při určování poplatku do spolené pokladny - " S tím běž na kolo, to je heslo na draka (míněno heslo Rovnost a Bratrství) , když jeden z nás prachy má a druhej je nemá". ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie na své dětství přidávám hvězdičku navíc. Jo, jo, film krásně ukazuje dobu, kdy hrdost příslušnosti k místu - patriotismus - se pěstoval od mala, stejně tak jako vztah k fauně. Hlášky z filmu jako: Kdyby jsem to byl věděl, tak by jsem sem nechodil, či: Takhle půjdu, budu se dívat dolů a vůbec se nebudu bát, zlidověly a písničku: Mám v kalhotách..., jsme si pohvizdovali, už když jsme šli z kina. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kultovní film pro generaci mých rodičů, ovšem já jsem ho shlédla až jako dospělá, navíc jsem předtím v dobách dospívání viděla verzi z roku 1994, která je mi tím pádem přece jen bližší. ČB snímek a jeho pojetí mi zavánělo jakousi naivitou, přehráváním, prostě mě neoslovil tolik, jak jsem čekala po nadšených ódách svojí mamky (která samozřejmě kritizovala remake: "Takhle to přece vůbec nebylo!":-)). 65% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Účel tohoto filmu je naprosto jasný. Vyronit nostalgickou slzu diváka vzpomínajícího při projekci na zlaté dětské časy. Nezazlívám mu to, filmy jako je tento mají jistě své kouzlo a z hlediska životních hodnot i svou cenu, ale více než 1* prostě dát nemohu. Jednoduše řečeno jsem se zkrátka nudil. Má averze na děti s tím nemá co dělat. Např. naše Pány kluky shledávám za kvalitní film. Chyba bude nejspíš ve mě, ale to mi nebrání prohlásit, že tahle rádoby vtipná záležitost je sračka. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Krásný film který do děje vtáhne, zahřeje na srdci a pohladí po duši s jednou z nejlepších dětských hereckých sestav, která kinematografie nabízí. Při sledování se u mě vynořili vzpomínky na dětství, přičemž snímek vůbec nepůsobí zastarale. Takovéto filmy by měli natáčet a né ty blafy, které bych nejraději spláchl někam do záchoda. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Film měl problém ve Spojených státech kvůli nahým scénám, které šokovaly americkou Ligu ctnosti. (sator)
  • Natáčeno v pískovně Saint-Arnoult-en-Yvelines, v lomech Poyers (Orphin) a na venkově v Bailleau-Armenonville. Scény v Longeverne jsou natočeny v Armenonville-les-Gâtineaux (Eure-et-Loir) a ty ve Velrans v Orphin (Yvelines). Poslední scéna se natáčí na Adolphe-Chérioux na rue Édouard Tremblay ve Vitry-sur-Seine. Rybářská párty se koná u rybníka Guiperreux v Poigny-la-Forêt. Yves Robert také využívá okolí svého pozemku, Moulin de la Gueville v Saint-Hilarion v Buttes Noires. (sator)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama