Reklama

Reklama

Kosmický zoom

(festivalový název)
  • Kanada Cosmic Zoom
Krátkometrážní / Dokumentární / Animovaný
Kanada, 1968, 8 min

Obsahy(1)

Krátký kanadský kombinovaný film ukazuje bez jediného slova skutečný rozsah lidské existence, ale také šíři existujícího vědeckého poznání. Animátorka Eva Szasz, inspirována dílem Cosmic View Holanďana Keese Boekea, využívá schopnosti animace přiblížit nám věci běžnými prostředky nedosažitelné. Vydává se do míst, která staví lidského jedince do působivé, i když poněkud znepokojivé perspektivy. Film, částečně balancující mezi dílem vědeckým a filozofickým, nabádá k přehodnocení rozměrů všeho, od našich každodenních problémů až po nás samotné. Navzdory tomu, že jde o snímek vyrobený před více než padesáti lety a prsty vědy i animace jsou dnes ještě delší, efekt tohoto malého exkurzu zůstává stále silný. (Academia Film Olomouc)

(více)

Recenze (2)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2021) Od krvinek až po galaxie: Kosmický zoom využívá zručně tehdejší animační možnosti a zavádí diváka do světa makro- i mikrokosmických rozměrů. Zaujalo mě nepatrné experimentování s hudebním doprovodem, přičemž z hlediska "příběhu" jsem z více než padesát (!) let starého filmu cítil nádech pozdějších Byl jednou jeden... život/vesmír. ()

r'm2on 

všechny recenze uživatele

This short animation transports us from the farthest conceivable point of the universe to the tiniest particle of existence, an atom of a living human cell. The art of animation and animation camera achieve this exhilarating journey with a freshness and clarity. Without words. K vidění zde https://www.nfb.ca/film/cosmic_zoom ()

Reklama

Reklama