Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Někde na pomezí ruských bylin a vikingských ság se z temných pohádkových mlh vynořila tahle věc. Stejně nečekaně jako poryv větru od dračích křídel mne ovanula chuť čehosi zapomenutého co tu už dlouho nebylo. Legenda o drakovi je téměř dokonalá záležitost. Pohádku jsem pustil nemocnému potomstvu a chtěl dělat cosi jiného, ale už titulky mne přikovaly k obrazu a pak už jsem od filmu nevstal... Zprvu jsem se bál, co nejmenší. Přeci jen hned v úvodu doporučují tvůrci film pro diváctvo od + 6 a začátek s obětováním panen vypadal na slušnou řezničinu. Navíc to točili Rusové (to není míněno nijak zle !) a tak se větší syrovost dala předpokládat a já dodávám i očekávat! :-) A to se ještě neobjevil ten hlavní - drak. Ale naštěstí se není třeba bát, byť onen drak není drakem z našich krajů. Tedy klasická pohádková obluda s mnoha hlavami, které statečný rytíř jednu po druhé odsekává. Tento drak je spíše drakem z chladného severu a jde z něj fakt hrůza. Dál nebudu vyzrazovat, ale film doporučuji vidět. Tahle fantasy pohádka (jako že fantasy nemusím) hravě strčila do kapsy vše co nasazovaly naše televizní stanice za poslední roky do vánočních a jiných vysílání a to včetně podivných Tří bratrů Svěráků... Souhlasím s ostatními, že se ten prostředek už mírně vlekl a chyběla mi tam jen banánová plantáž, nicméně konec zase vrátil film tam kam měl. Dávám tedy za 4 kuličky jeřabin položených do sněhu. * * * * ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Od Ruskej fantasy o unesenej dievčine som síce čakal niečo trochu iné, výpravnejšie a vlastne aj drsnejšie, ale aj toto prevedenie mi až prekvapivo výborne sadlo. Väčšinu času si film vystačí s dvomi postavami na pomerne malej ploche, kde síce dej neprinesie nič nové, pričom celé mi to prišlo tak veľkolepé a zároveň komorné, ale aj tak sa mi táto romantika ozvláštnená fantasy štýlom veľmi páčila. Obe hlavné postavy sú nadmieru sympatické a hlavne očarujúca mladá princezná, takže pri tom ich postupne vznikajúcom vzťahu som im fandil, nájde sa tu plno skutočne pekných scén a nesie sa to v perfektnej rozprávkovej atmosfére, na čom má ale veľký podiel aj krásna hudba a pesničky. Efektov je tu nespočet, vlastne celý film je jedno veľké digitálne divadlo, ale tu mi to vôbec neprekážalo. Aj tak sa tu efekty nevyužívajú na akčné sekvencie, ak si odmyslím tých pár krátkych scén s drakom, tak tu vlastne žiadne nie sú, ale hlavne na zaujímavé lokácie a samé príjemné momenty. A tak ani režijne tu nič vytknúť nemôžem, v rámci žánru sa to už snáď ani lepšie zvládnuť nedalo. Takže síce by ma nenapadlo, že si ma v súčasnej takto získa film o dievčati unesenom drakom, ale na On-Drakon si skutočne nemôžem sťažovať, veľmi pekná rozprávka s prekrásnou hudbou, ktorú si s radosťou pozriem znovu. 78% ()

Reklama

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se konečně objevil pořádně vytvořený vizuální drak, který za něco stál. Celkově jsem udivená, co dokáží ruští tvůrci vykouzlit. Sice je to slaďárna, u který už je vám v první půlhodině předem jasné, jak dopadne, ale aspoň jsem měla možnost odprostit se od příběhu a naplno si užívat ty úchvatné scény. Z některých šel mráz po zádech, hlavně z pár závěrečných. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Ale do prkenný vohrady...Tohle je film, který mi filmový průmysl dlužil, a věděla jsem to v momentě, kdy jsem si přečetla (poměrně zkreslenou) anotaci. Film, který ženám milujícím fantasy vypíná mozek. Upíři?! Jací upíři? Kašlete na upíry, tady je DRAK! Ano, vzpomínám si i na momenty, kdy mi hlavou problesklo, že je to trochu podbízivá variace na Krásku a zvíře, a že by to šlo i tu a tam učesat, ale celkový dojem je celkový dojem a, dámy, tohle CHCETE VIDĚT. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Pokud mám tuto pohádku porovnat s tím, co se točí v současnosti u nás, tak se jí naše současná pohádková produkce nemůže vůbec rovnat. V Dračím princi je prakticky vše, co má v kvalitní filmové pohádce být: 1/ silný příběh se silným poselstvím 2/ silné archetypy s jasným určením 3/ momenty překvapení 4/ momenty kouzla 5/ hloubka a neprvoplánovost 6/ krásná hudba 7/ krásná kamera 8/ uvěřitelné herecké výkony a v první a neposlední řadě jiskření mezi hlavními hrdiny :-) Takže příště místo tří současných českých pohádek na Vánoce postačí jedna ruská :-) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)
  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)

Reklama

Reklama