Reklama

Reklama

Být úspěšným lupičem vyžaduje mít pevné nervy. A když jste k tomu i učitelem na střední, potřebujete nervy jako špagáty a vražednou bezohlednost. A přesně díky tomu u školní tabule uspěl bývalý zločinec a současný samozvaný učitel Zeki Müller (Elyas M'Barek) v bláznivé školní komedii Fakjů pane učiteli. A nyní je všemi milovaný kantor Zeki Müller zpět.  K jeho smůle jej v pedagogické kariéře čekají i zásadní nepříjemnosti: především ranní vstávání a voprsklí studenti. Prostě a jednoduše mu kariéra učitele připadá mnohem náročnější než jeho dosavadní poněkud trestná činnost. Díky kontaktům z minulosti také přijde ke slušné hromádce kradených diamantů, které rafinovaně ukryje do plyšového medvídka. Jenže jeho tak trochu potrhlá kolegyně Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurth) plyšáka bezelstně věnuje dětské charitě v Thajsku. Souhrou náhod ředitelka školy zoufale shání učitele, který by jel se studenty na školní výlet do zahraničí. Chce, aby její "Goethovo gymnázium" předčilo svého namyšleného konkurenta, "Schillerovo gymnázium". Obě školy totiž soupeří o uznání ministerstva školství. Zeki se této příležitosti chytí. Vidí v tom šanci, jak získat diamanty z východoasijské země zpátky. Spolu se školním kroužkem ekologie, mezi nimiž nechybí exot Etienne, který z 11% trpí Aspergerovým syndromem, a parta grázlíků z 10. B v čele s Chantal, odcestuje do chudé rybářské vesnice v Thajsku. A tam se všichni tvrdě a nemilosrdně střetnou s učitelem Hauke Wölkim a jeho třídou šprtů a šplhounů ze Schillerova gymnázia. A aby toho na Zekiho nebylo málo, tak se jeho studenti navíc rozhodnou zabránit svému zbožňovanému učiteli, aby našel „své" diamanty a pověsil učitelování na hřebík. Jak Zeki, který je pořád jednou nohou v podsvětí a druhou ve sborovně, skončí? (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (423)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

I když Zeki v jedničce úspěšně dokončil přeměnu v ochočeného beránka, do dvojky naštěstí opět nastupuje ve špičkové formě vrcholového anarchistického pedagogického inovátora, čili o zábavu i motivaci pro to stát se učitelem je vystaráno. Přesně tohle určitě mysleli všichni vedoucí praxe, když nám říkali, že chlapi to mají ve školství jednoduché. P.S: Sloužit může úplně všechno, pokud se to umí používat. K nelibosti puritánů i sprostota. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych byla zklamaná. Nic jsem od toho totiž nečekala. Pár lehkých vtípků, ale jinak to bylo občas až uhozený. Hlavně moc dlouhý. Měli to včas utípnout. Poslední půlhodina byla skoro až zbytečná. A taky se tam moc nezabývali detaily. Šlohnou tam loď, ta vybouchne a nikdo to neřeší, nikdo se za to nezodpovídá. Prostě pohodička. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke ešte o stupeň slabšie. Dávam síce dva hviezdy ale aj tak neviem, či som to nenadhodnotil. Kým v prvej časti sa chytali vtipy tak pol na pol, teraz už scenáristi nemali čo vymyslieť, tak to sa vybrali najľahšou cestou, presexualizovaním veľmi trápnym spôsobom. Ono ping pongová loptička v kunde špatnej Nemky nie je ani nič vtipné, ani nič atraktívne. Scény, kde sa objavila Karoline Herfurth boli pozerateľné, ale na moje nemilé prekvapenie jej rola bola menej než vedľajšia. Dúfam, že žiadny tretí diel nebude. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|63%| Shlédnuto v kině. No, na tohle jsem se teda fakt do kina nechystal. xD Ale když jsem byl nakonec ukecán, tak jsem na to šel. První díl jsem neviděl. No, nebylo to tak zlé, jak jsem si zpočátku myslel, že bude. Je to taková německá retardovaná komedie, která především díky dobrým hláškám hlavního hrdiny (učitele) filmu si udržela mou pozornost až do konce. Nějak moc vtipných scén zde není kromě dvou povedených. Spíš je to stavený na těch hláškách, kecech, které mě opravdu bavili, takže jsem se fakt smál. Studenti byly retardi no, ale občas i pobavili. Učitel byl ale nejlepší. Co k tomu dodávat ? Neplánové kino jsem přežil, takže ty 3* dávám s čistým svědomím a ze zvědavosti se někdy asi podívám i na ten první díl. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po poměrně nudném úvodu následovala obrovská smršť vtípků. Trošku jsem se obával, že film nedovede běžet ve stopách luxusního prvního dílu. Překvapil mě a dokázal to. Vtípky se nesou v téměř totožném duchu, jako tomu bylo v prvním díle. Nicméně, fungují. Pár jich bylo pohřbeno dabingem. Pár jich bylo pro odrostlejší publikum. Trošku mě pohoršilo, když se třebas střílely pingpongové míčky z čárky, což ne všechny aktérky dovedly hned napoprvé, asi to chce trénink. Nějak jsem to celé naštěstí rozdýchal. Trošku mě zaskočilo, že se na tento film vydalo dost rodinek s dětmi, které se pohybovaly hrubě pod povolenou hranicí 12 let. Ale to byla jen taková malá moralistická vsuvka. Snímek také v závěru vytáhl nějaké to morální ponaučení, ale příliš to nepřeháněl a zachoval si tak svoji tvář. Na tomto snímku musím zejména ocenit, že jsou veškeré prasečinky a vulgarismy podány tak příjemnou a neagresivní formou, že je každý prostě žere a zbytečně se nad nimi nepohoršuje. Za tohle skládám tvůrcům poklonu. Snad je v plánu minimálně třetí díl. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Po skončení závěrečných titulků je možné sledovat nevydařené scény. (Cheeker)
  • Film prelomil nemecký rekord v tržbách počas otváracieho víkendu pre nemecký film (s 2,1 miliónmi vstupov, celkovo približne 17,7 milióna eur). (WalterIK7)

Reklama

Reklama