Reklama

Reklama

Být úspěšným lupičem vyžaduje mít pevné nervy. A když jste k tomu i učitelem na střední, potřebujete nervy jako špagáty a vražednou bezohlednost. A přesně díky tomu u školní tabule uspěl bývalý zločinec a současný samozvaný učitel Zeki Müller (Elyas M'Barek) v bláznivé školní komedii Fakjů pane učiteli. A nyní je všemi milovaný kantor Zeki Müller zpět.  K jeho smůle jej v pedagogické kariéře čekají i zásadní nepříjemnosti: především ranní vstávání a voprsklí studenti. Prostě a jednoduše mu kariéra učitele připadá mnohem náročnější než jeho dosavadní poněkud trestná činnost. Díky kontaktům z minulosti také přijde ke slušné hromádce kradených diamantů, které rafinovaně ukryje do plyšového medvídka. Jenže jeho tak trochu potrhlá kolegyně Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurth) plyšáka bezelstně věnuje dětské charitě v Thajsku. Souhrou náhod ředitelka školy zoufale shání učitele, který by jel se studenty na školní výlet do zahraničí. Chce, aby její "Goethovo gymnázium" předčilo svého namyšleného konkurenta, "Schillerovo gymnázium". Obě školy totiž soupeří o uznání ministerstva školství. Zeki se této příležitosti chytí. Vidí v tom šanci, jak získat diamanty z východoasijské země zpátky. Spolu se školním kroužkem ekologie, mezi nimiž nechybí exot Etienne, který z 11% trpí Aspergerovým syndromem, a parta grázlíků z 10. B v čele s Chantal, odcestuje do chudé rybářské vesnice v Thajsku. A tam se všichni tvrdě a nemilosrdně střetnou s učitelem Hauke Wölkim a jeho třídou šprtů a šplhounů ze Schillerova gymnázia. A aby toho na Zekiho nebylo málo, tak se jeho studenti navíc rozhodnou zabránit svému zbožňovanému učiteli, aby našel „své" diamanty a pověsil učitelování na hřebík. Jak Zeki, který je pořád jednou nohou v podsvětí a druhou ve sborovně, skončí? (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (423)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Čechy tolik oblíbená komedie tu má očekávané pokračování. Je krásné, že i komedie z Evropy může vykřesat slušný balík a ještě k tomu to může být dokonce i vtipné, což druhý Fuck Off Hollywood rozhodně je! Je pravda, že jsem se asi nebavil tolik, jako u prvního dílu, nicméně režisér Bora Dagtekin i tak udržel tu dobře rozjetou laťku humoru, svižnosti a příběhu na vysoké úrovni, což jen tak někdo nesvede. Za mě rozhodně velká spokojenost. I ten dabing se dal skousnout, ale dabované nepovedené záběry fakticky bijí do uší! :-D ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo $83,027,924▐ už to nemá také účelové frky ako prvý diel ale kde tu sa niečo trefné vynorí, je to natočené aspoň v peknom exotickom prostredí, zápletka filmu je dosť mimózna ale dobre, keď sa už nič lepšieho nedalo vymyslieť /videl v kine 2x: 55%/ ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Jednička geniálně zvrácená, plná odzbrojujícího humoru, dvojka líná nuda okořeněná sociální tématikou pro změnu v exotickém prostředí Thajska. Škoda, čekal jsem něco více. Pár fórků se rozhodně podařilo prodat beze zbytku - Všichni učitelé jsou kreténi, on je ale v pohodě kretén, herci výborní včetně M'Bareka, který cedí jeden brutální vtípek za druhým, jeho sbírka dementů taky, ale prostě to proti jedničce ztratilo náboj a já se místy dokonce i nudil. Škoda...ale přehnaná očekávání většinou nevyjdou... 70% ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem zklamání od druhého Fakjů pane učiteli, ale naštěstí se nedostavilo. Zeki Müller je prostě "učitel", jak má být, ale má za sebou pestrou minulost. Tentokrát musí zajistit diamanty a cesta ho povede do Thajska. A právě díky tomuto výletu s povedenou třídou, těch největších idiotů, je druhé pokračování této komedie stále na dobré úrovni. Opět dobré dialogy a vtipné scény. Nicméně si myslím, že Fakjů pane učiteli mělo tímto dílem skončit. Další díl už neměl, co nabídnout. Jedině tak výlet do vesmíru. Pořád ale dobrá komedie. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že sklamanie na poli sequelov mi tento rok pripravia práve nemeckí filmári. Suck me Shakespeer alebo Fack Ju Gohtë bola pred dvomi rokmi osviežujúca komédia, ktorá síce nijako nevynikala po scenáristickej stránke, ale dokázala priniesť príjemný humor a hrubozrnnejšiu komédiu v závere hravo pretaviť do good-feeling pohodovky, po ktorej skončení ostal príjemný úsmev na tvári. Dvojka sa snaží viac menej o to isté, akurát sa tu ide v typickom štýle amerických komédií, kde v pokračovaní musí byť všetkého viac, všetko musí byť väčšie (a tak sa z prostredia jednej školy cestuje rovno na pláže do Thajska), viac in-your-face, no výsledku to je akurát tak omnoho menej vtipné a nič čo platilo pre prvý film pokračovanie nezvláda. Už to v podstate nemá žiaden nápad, vývin, akurát sa príbehovo varí z vody, umelo sa to celé naťahuje a niekde v polovici som mal pocit, že postavy sa po tej thajskej lokalite iba voľne pohybujú, niečo neustále melú, prípadne si točia video na YouTube, bez nejakého konceptu a pred záverom tomu chcel niekto v rýchlosti naskrutkovať aj nejaký príbeh, aby ten film pôsobil aspoň na oko kompaktne. Žiadne vypointované pasáže, zapamätateľné hlášky, iba typické nasilu alebo narýchlo spichnuté pokračovanie. Síce je vidieť, že herci sa pri natáčaní poriadne vyblbli a aj Elyas M'Barek v úlohe učiteľa je stále neskutočný sympaťak, no čo z toho, keď tentoraz to bola skôr zábava pre hercov na thajskej pláži, než pre diváka. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Když Zeki (Elyas M'Barek) se svými žáky a místními sirotky na výletu v Thajsku navštíví McDive jedí jídla v baleních s německými nápisy, přestože se jedná o thajskou pobočku McDonald's. (hansel97)

Reklama

Reklama