Reklama

Reklama

Avengers: Endgame

  • USA Avengers: Endgame (více)
Trailer 2
USA, 2019, 182 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Benedict Cumberbatch (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hrozivé události způsobené Thanosem, který vyhladil polovinu života ve vesmíru a silně oslabil Avengers, vedou zbylé superhrdiny k tomu, aby ve strhujícím finále 22 filmů studia Marvel zvaném Avengers: Endgame sebrali poslední síly a pokusili se vrátit úder. (Falcon)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (1 545)

berg.12 

všechny recenze uživatele

První část Endgame naplno odkrývá, v čem Marvel léta selhává. Druhá, v čem nekompromisně vítězí. Pro ty, co se přiklánějí k první variantě, může stačit skutečnost, že jedinou ryzí filmovou emocí po desti letech zůstávají vtipné hlášky. Pro příznivce druhého snad neexistuje ve filmové historii lépe zvládnutý producentský projekt. S komiksovými hrdiny jsem díky železné oponě nemohl vyrůstat a žádný si mě během deseti let naplno nezískal. Přesto po poslední scéně nemůžu jinak, než v ústraní s respektem salutovat. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už som z toho odrástol. Nikdy som nebol veľkým fandom Avangerov, ale v posledných rokoch ich začínam nenávidieť, pretože mám pocit, že hollywood akosi zabudol na ostatných divákov. Avangerov som už dávno pochoval, navnadili ma iba ospevné recenzie a vysoké hodnotenie. Neviem koľko superhrdinov ešte potrebujeme napchať do jedného filmu...Netvrdím, že sa s tým tvorcovia nepopasovali, celkom to funguje, ale mňa tie postavy pohromade nebavili. Mám rád Ironmana, obidva diely Strážcov galaxie, no všetko ostatné sú pre mňa absolútne nezaujímavé postavy a Ch. Hemsworth ako Thor je top kandidát, ktorému som prial aby ho ten Thanos rozmačkal na prach...Ja som celý čas fandil Thanosovi, aby tých zmrdov podusil čo najviac. Ak už nič, tak aspoň ten záporák bol fajn. Inak nič moc. Nikdy viac, adios Avangeros...! 60%. ()

Reklama

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Fenomenální a epická rozlučka za jednou ojedinělou filmovou érou, která nemá v Hollywoodu obdoby. Rozhodně bych uvítal méně humoru ve druhé třetině, který mě v určitých momentech vyloženě otravoval (viz. Thor), ale tím asi končí veškeré výtky, se kterými bych se s vámi chtěl podělit, neboť to, co se děje minimálně poslední hodinu, je doslova splněným snem, v který jsem ani nedoufal. Infinity War z hlediska filmového vyprávění drží lépe pohromadě (hrátky s cestováním v čase jsou pojaté velmi originálně, avšak samotná cesta a fan service přeskoky mezi jednotlivými časovými obdobími působí celistvě jen jakž takž), ale zato Endgame ve mně v závěru oproti přechozí týmové štaci vyvolalo pocity totálního nadšení a ultimátního diváckého prožitku. Marvel to každopádně s bratry Russoovými ustál s grácií a hlavou vztyčenou, a i přestože to není dokonalý film, tak společně s Infinity War funguje téměř dokonale. Další projekce bezesporu tak silné nebudou, ale to, co jsem prožíval v kině během vyprodané předpremiéry, mi už nikdo nesebere :-) Přes všechny možné chyby, hluchá místa a nepovedené pokusy o humor (jako on i ten Hulk je dost na hraně) se nemohu zbavit pocitu, že toto byl ten nejsilnější filmový zážitek, jaký jsem kdy v kině zažil. O budoucnost Marvelu se nebojím, ale tohle se už opakovat nebude a jsem vážně hrdý, že jsem u toho mohl být. Takhle si představuji největší událost naší generace. A mimochodem... i slza ukápla. Víc než jedna. I love it 3000 PS: Kdopak si také všiml Kačera Howarda? :-) 10/10 (Infinity Saga: IM 8/10 TIH 6/10 IM2 4/10 CA: TFA 4/10 Thor 7/10 Avengers 9/10 IM3 7/10 Thor: TDW 4/10 CA: TWS 8/10 GotG 8/10 Avengers: AoU 7/10 AM 6/10 CA: CW 7/10 DS 7/10 SM: Homecoming 7/10 Thor: Ragnarok 8/10 GotG Vol2 8/10 BP 9/10 Avengers: IW 10/10 AM&tW 6/10 CM 5/10) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak jsem pár měsíců nic nenapsal a nic nehodnotil (holt i ploutvonožec se někdy cítí tak, že není na nic nálada), ale tenhle film jsem si definitivně do žil vpíchl na velkém plátně a bylo to... Velkolepé. Naprosto perfektně vysoustružený děj, který osciluje mezi komorními scénami o několika postavách a mezi něčím, co jsem jednak nevěřil, že se vůbec na plátno vleze a druhak, že to vůbec může fungovat. A ono to funguje. A jako bonus si to zachovává ducha komiksů, aniž by to vypadalo (příliš) dementně a perfektně to uzavírá předchozích deset Marvel-let.... Nechtěl by Disney převelet Kevina Feigiho ke Star Wars...? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„If I tell you what happens, it won't happen..“ Do posledního řemeslného detailu precizní služba divákovi, který za ní s úsměvem zaplatí a protistrana s ještě větším úsměvem onu platbu přijme. Rozlučka po téměř dvou tuctech sezení na gauči dětského psychiatra mi přinesla smích, napětí, hravost i emoce a když už nic, mohl jsem se těšit drobnými přítomnostmi (Sanada, Swinton) i velkým nadhledem. Ten je potřeba projevit i u přístupu k plačtivé osobě, která vypadá, že jí Thanos pochcal tepich a i když je to pro některé už přes čáru, není nutné se kvůli ní věšet na větvi Yggdrasilu. Stačí, že už se tam houpe logika s časovým paradoxem.. Kdo by to byl řekl, že v komiksovém světě fatálních příčin a následků rozhodne o superhrdinech a potažmo lidstvu potkan (a není to Rocket).. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (214)

  • Ve scéně souboje Captaina Americy (Chris Evans) s Captainem America (Chris Evans) během výletu časem museli tvůrci Captainovi z minulosti digitálně přikreslit kápi, aby diváci bojovníky dokázali rozlišit. (tyzmrde)
  • War Machine (Don Cheadle) při pozorování úvodu prvních Strážců Galaxie (2014) z jiné perspektivy v podstatě označí Quilla (Chris Pratt) za tupějšího Indianu Jonese (Harrison Ford). Má to hned dva aspekty: krádež jednoho z kamenů připomíná Indianu Jonese a dobyvatele ztracené archy (1981), Rhodes i při vcházení do chodby poznamená, že se v ní může nacházet mnoho pastí. Pak je tu samotný Pratt - v souvislosti s ním se po premiéře prvních Strážců hodně mluvilo jako o ideálním adeptovi na reboot Indyho. (CrypzzXD)

Související novinky

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama