Reklama

Reklama

Rodinka Bélierových

  • Francie La Famille Bélier (více)
Trailer 1

Jednoho dne učitel hudby mladé teenagerky (Louane Emera) objeví pěvecký talent této dívky a doporučí jí účast na soutěži Radio France. Háček je ale v tom, že Paula je dcerou neslyšících rodičů, kteří jsou takřka závislí na jejích překladech. K tomu si připočtěme mladého spolužáka, do kterého je Paula zamilovaná a dilema je na světě! Opustit rodinu, která je na jejích překladech do znakového jazyka téměř závislá, a vydat se za vlastním snem, nebo plnit úkol vděčné dcery a opustit vlastní sny? Cesta ke splnění snu je náročná, avšak nikoli nemožná... (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (123)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Vzorový příklad filmu, který si neklade - aspoň na první pohled - umělecké ambice, a přesto jich dosahuje. Komedie je postavená na chytrém humoru, v rychlém tempu se střídá jeden fór za druhým. Sentiment, který se objevuje v homeopatických dávkách (jejich překročení nejvíc hrozí v závěru, ale i tam se podaří zůstat v přijatelných mantinelech dobrého vkusu), je průběžně korigován zmíněným humorným nadhledem. A tím vším nenásilně prolíná poselství. Nejen artový film může přinést hluboký umělecký zážitek. -------- V titulcích filmu uvedeno: český název Rodinka Bélierových; režie Éric Lartigau. -------- Výborně, český název opraven, nepřesnost v křestním jméně režiséra bohužel zůstává; částečná pochvala udělena 10. 7. 2022. ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Směješ se, až se za bricho popadáš, u toho brečíš a u nějakých forů se i začervenáš. Možná znáte takových filmů hodně, ale stejně si myslím, že čím víc jich bude, tím víc bude život krásnější. Téma pěveckých ambicí dcery, která má neslyšící rodiče ještě podtrhuje klasické mezigenerační neshody. Hudba Michela Sardoua ještě zesiluje atmosféru. Buleli jsme v kině snad všichni. Kouzelné. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Zaslúžilo by si to 3,5 hviezdy za dobré obsadenie a zaujímavú tému, ale tentokrát podhodnotím. Dej ma celý čas nedokázal vtiahnuť natoľko, aby som si čo chvíľa neuvedomoval, že pozerám iba film. A keď vidím, že distribútorom je Film Europe, tak už chápem, v čom je problém. Nie veľmi šťastná dramaturgia je pre nich typická. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšen, už dlouho jsem neuronil tolik slzí jako ve chvíli, kdy Paula zpívala při konkursu v Radio France. Rodiče, od téhle chvíle jste bezdětní... Před pár lety jsme prožívali a stále ještě prožíváme podobné chvíle s dcerou, s níž se těžko loučíme při jejím každém návratu do Španělska. Vynikající komedie, hluboce lidská, rozhodně nikoho nemůže urážet, ta hluchá ztřeštěná matka - její představitelka to sehrála nádherně a na Louane Emerovou se kouká moc dobře... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

První rozjezdovka ve Varech a hned taková pecka. Sice už tento film není svým rokem vzniku úplně aktuální, ale to nemění nic na faktu, že Francouzové u mě zase zaskórovali, protože jejich humor má srdce, duši, ladnost a je velice vhodný pro všechny věkové kategorie. Ne nadarmo dávám vcelku pravidelně francouzským komediím pět hvězd. Když to mělo být vtipné, tak to prostě bylo vtipné tak, že jsem se řezala smíchy a když to mělo být dojemné, tak se mi hrnuly do očí slzy a nebyla jsem v sále jediná. Všichni, kdo poté opouštěli sál, vypadali rozněžněle a dojatě. Na to, že to byla střela dost naslepo, lepší uvítání si neumím představit. KVIFF 2022 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Len dvaja herci skutočne ovládali posunkovú reč: Luca Gelberg (Quentin Bélier) a Bruno Gomila (Rossigneux). (Arsenal83)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama