Reklama

Reklama

VOD (1)

Francouzský kreslený film vypráví další smyšlený příběh ze starověkého Říma. Představiteli nepoddajných Gálů jsou tu malý Asterix a velký Obelix, kteří s věrným psíkem Idefixem procházejí řadou střetnutí s horlivými a Césarovi oddanými Římany. V římském táboře zuří Centurio nad opakovanými nezdary v boji s neporazitelnými, hrdými Galy. Posílá do galské vesnice další bojovou hlídku, tentokrát aby unesla kmenového kouzelníka Panoramixe. Ten jediný totiž dokáže připravit zázračný nápoj, po němž je každý bojovník několikanásobně silnější. Ale mága nešťastně zraní Obelix menhirem, takže se stařec pomátne… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Napadli nás takovou přesilou, že jsme takticky ustoupili. - Kolik jich bylo? - Dva." Nepoučitelní Římané se už zase pokusili dobýt galskou vesnici a to je vždy zdrojem dobré zábavy. Já bych tedy dal Římanům větší výhodu než drobnou indispozici Panoramixe, který je po ráně do palice nepoužitelný k čarodějnému vyvařování, ale alespoň něco. Panoramix je správně potrhlý, podvodný konkurenční druid taky není špatný, jenom toho boje by mohlo být trošku víc. Létající Římské legie mne totiž patrně nikdy neomrzí. ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Takovou kombinaci strašidelné atmosféry, infantilního humoru a místy až psychedelicky působících scén jsem u Asterixe ještě neviděl. Na začátku jsem z toho taky byl trochu v rozpacích, jenže pak jsem si uvědomil, že ono to dohromady kupodivu dost dobře funguje a u mnohých fórů a fórků se dokonce chechtám s upřímností malého dítěte, takže i za tohle dávám hodně spokojenou osmičku (a skoro bych chtěl jít výš, uvidíme příště). 8/10 ()

Reklama

J.J.James 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, jestli 4 nebo 5 hvězdiček, ale když si promítnu celkově celej film znova, tak nelze než jinak. Je to jinej Asterix. Je temnej, druid Panoramix "zešílý" a dělá maximálně cool pokusy. Nejlepší scénka s římanem přestrojenej jako pařez, jehož linka provází celým příběhem a zároveň ho zakončuje. Scénka, kdy ochutnává lektvar, slow-motiony, šíleně zrychlený pohyby, zmenšenej jakoby ve scifi na marsu a to vše zakončený výbuchem kdy se z nebe snáší několik malinkej římanovskejch bublinek a praskaj. Hravej a temnej. Zvlášť v týhle pasáži dosahuje Panoramix snad největšího šílenství. Vyzvednul bych i skvělou postavu věštce, který není věštec, ale když předpovídá neštěstí, tak se trefuje,až sám neví. Vlk jeden prolhanej. Každopádně nádherně šílenej vizuál ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle Asterix mi přijde ze všech francouzských animovaných nejslabší (stejně je ale skvělý). Jeho temné ladění ale kompenzuje šílený Panoramix (po ráně obeliskem neví ani jak se jmenuje, natož pak jak uvařit kouzelný lektvar). Je tu ale zase jedna z nejlepších bitek s Římany, jaká kdy byla v historii kinematografie natočena. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Opäť ďalší galský elixír pohody, vtipu a zaujímavých scénok. Tento diel trochu viac serióznejší ako ostatné a reálne už tam Galom začne "tiecť" do topánok. Ale ako to už býva dobrým zvykom, nakoniec sa to nejako porieši. Ale chýbalo mi tu viac vtipných hlášok a duchaplnejších scénok. Aj keď tie Panoramixove pokusy stáli za to. U mňa priemer. 55 % ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Reklama

Reklama