Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

  • USA Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (více)
Trailer 1

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (515)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát viděná, bezskrupulózně zplagiátovaná a poměrně slaboduchá vykrádačka Gerarda Durella neutěšeně pokračuje, protože neumětelská kopírka Rohlíková s neutuchající kompulzivní potřebou omílat furt to samé dokola ne a ne umřít. Ovšem poté, co z toho naprosto spravedlivě po bolševicku vybagridovali Deppkovic Jeníka za to, že nade vši pochybnost týral domácí mazlíčky, protože mu srali do postele, to kapku zesvižnělo a zhlavopatiodnělo, a ač je Hengist, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct Dumbledore, pořád bezpáteřní buzna, Mad Mikymaus nemá co hrát a zženštilý Edý xichtem plaší i ty nejotrlejší masařky, je to daleko méně debilotvorné i demagogizující než libovolný Fantastický Spájdrgej a kde ho pohřbít. 2,50000001. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Bohužel... oproti předchozím dílům enormní ztráta dynamiky a kvalitního slowburn způsobu vyprávění. Tady je scénář lvl "jedna epizoda seriálu" roztaženej na dvě a půl hodiny plný prázdnejch a utahanejch scén, zpackanejch vztahů mezi postavama a absolutně nezajímavýho padoucha (ať Madse zbožňuju sebevíc, tuhle roli jsem mu vůbec nevěřil... Grindelwald byl prostě Deppovo parketa a co bylo vybudovaný v minulým díle, zde bylo zničeno). Jestli Yates ale něco zvládá, je to akce, atmosféra a nebudu lhát, samotných zvířátek nikdy nemám dost. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nic se nestalo. Všichni bez závažnějších problémů propluli nástrahami no a nějak to prostě dopadlo. Rowlingová umí vyprávět jen už prostě nemá o čem, respektive si pořád něco šetří do dalších dvou dílů. Kdy budou kouzelníci kličkovat mezi tanky na bojištích druhé světové války? Yates navíc nenabízí žádnou invenci a jede pořád tu samou písničku od pátého Pottera. Největší Brumbálovo tajemství je pouze potvrzením dávných spekulací a Law nemá moc s čím pracovat. Mikkelsen nemá skoro co hrát a většinu času jen mazlí čínského kolouška. Zbylý ansámbl pochoduje z místa na místo pardon, se přemisťuje podle Brumbálova tajného plánu, který je tak tajný, že ho nechápe nikdo, včetně diváka. Ani ten Dan Fogler už nedokáže zabavit. Do čtyřky dejte tanky vs kouzelníky a nového režiséra, jinak to netočte. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po "Fantastic Beasts: Crimes Of Grindelwaldsom tak už nejako nedúfal, že by Warner Brothers priniesli skvelý zážitok ako prvýkrát. A mal som pravdu. Na druhú stranu je ale tento film aspoň trošku zaujímavejší ako bol predošlý. Ten ma neskutočne otravoval a nudil. "Fantastic Beasts: Secrets Of Dumbledore" však na druhú stranu prináša veľkú dávku politiky, a veľmi málo fantastických tvorov. Často útočí na našu nostalgiu s návratom na Rokfort a do Rockville, svojou hudbou a postavami a podobne. Je fajn vidieť mladú Minervu, je fajn vidieť Juda Lawa ako Dumbledora. a Musím uznať, že Mads Mikkelsen sa svojej role zhostil svojej role namiesto Johnnyho Deppa skvele a film ma držal svojou atmosférou a (ako som povedal) nostalgickým prínosom. Na druhú stranu je to ale tiež predvídateľné, nemá to také čaro ako prvýkrát a rozhodne si nemyslím, že je to film, ktorý nejakým spôsobom prináša niečo nové do tohto sveta. Ale takisto je pravda, že už som to nečakal. Som rád, že som ho videl, budem si z neho asi pamätať viac ako z minulého, a tam asi aj skončím. Ak ste zvedaví, čeknite si ho. Možno vás to pobaví. Hodnotenie: B ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zatím nejhorší Kino návštěva letoška. Tohle je obrovský zklamání. Jsem fanoušek Pottera, dokonce i jedničky a dvojky FZ( která je ostatními hejtována), ale tohle mě absolutně nebavilo. Já osobně jsem rád za každé větší Fantasy, kde jsou monstra, čarodějové, velkolepé trikové atrakce, jelikož ten žánr mám rád a nedostává se nám příliš často a Fantastické zvířata rozhodně mají potenciál tohle vše naplnit, ale spíš než na velkolepý Fantasy nářez jsem měl pocit, že sleduji velkolepé rodinné Drama s mírnými Fantasy prvky a to jsem si určitě neobjednal. Davidu Yatesovi se celý svět rozpadá pod nohama a pořádně neví, co vlastně chce točit, ale je to unylé, nezáživné, zdlouhavé, překombinované a vlastně i dost otravné. Mikkelsen jako náhrada za Deppa bohužel nefunkční, Jude Law snad jediná dobrá postava a bavil mě i tajemný Ezra Miller, zbytek postav včětně hlavního hrdiny je nezajímavá i zbytečná. Potěšilo pár odkazů i návrat do Bradavic společně s ústřední znělkou, to nostalgicky na emoce zahrát umělo a jsou zde překvapivě jen 3 akční scény ( velkolepé, hezké, ale krátké a je jich málo) při 140 minutové stopáži a blockbuster měřítku dát akční výplň 15 minut je fakt špatný nápad. Kéž by ve filmu fungoval alespoň humor, ale je dětinský a těch pár zvratů příliš nezaujme. Já osobně se nudil a čekal na konec a moc si nedokážu představit, že plný sál dětí se u filmu bavil ( Politické volby je asi moc zajímat nebudou). Přišlo mi s podivem, že hlavní hrdina za celý film nic moc nepředvedl, vlastně mi přišlo, že je spíš vedlejší postavou a to asi účel být nemělo. No bylo to neuspokojivé. Příběh 3/5. Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 0/5, Zábavnost 2/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 4/10. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (16)

  • Propagace filmu na TV obrazovkách vyšla marketingové oddělení Warner Bros. na 21 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

23.02.2023

Pakliže jste posledních pár týdnů netrávili na opuštěném ostrově, nejspíš jste slyšeli o nové videohře Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera, odehrávající se v Bradavicích a na blízkých pozemcích… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Reklama

Reklama