Reklama

Reklama

Bratr Bajrangi

(festivalový název)
  • Indie Bajrangi Bhaijaan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Shahida, pětiletá němá pákistánská holčička se ztratí matce na cestě z Indie domů. Ocitne se na Hanumanově slavnosti, kde potká Pavana, zapáleného hinduistu. Pavan překoná hory doly, aby pomohl Shahidě zpět do Pákistánu. Jejich cesta je vede z barevné dillíské čtvrti přes celý Paňdžáb, rádžasthánskou poušť a Kašmír. (Festival bollywoodského filmu)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dobrácký obr a maličká holčička s překrásnými kukadly hledají cestu k ní domů a musí se prodírat pouští a pralesem nejenom přírody, ale zejména lidských předsudků, nenávisti, fanatismu a chamtivosti. Oba hrdinové jsou ve vší té zlobě dva křišťálově nevinné charaktery. Film je dojímavý, něžný, vtipný a velmi laskavý. Není třeba bát se kýče, protože je to samozřejmě kýč, ale kýč vycizelovaný, chytrý a hlavně potřebný, protože na jednoduchém příběhu vysvětluje nesmyslnost a krutost zaslepenosti. Kromě toho uvidíte spoustu krásné přírody a konec, který zasáhne. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* s chutí jsem si po delší době pustil zase nějakou exotiku. U tohoto docela vychvalovaného indického snímku se musíte připravit na plnou dávku sentimentality, naivity a samozřejmě jejich oblíbených tanečků.Určitě bylo zajímavé zjistit a sledovat jak jsou napjaté vztahy mezi Indy a Pákistánci, což jsem předtím vůbec netušil. Navíc rozdíly mezi jednotlivými náboženstvími taky nepřidávají k přátelské atmosféře. Naštěstí si hlavní malá hrdinka vybrala dobře a její velký "bratr" se o ni dobře stará. Provedení se drží na vysoké úrovni, ale příběhově už moc nového nepřináší a krkolomná cesta zpátky za rodinou dopadne podle předpokladu. Jestli by se filmu povedlo přivézt ke smíru oba národy, tak by si určitě zasloužil plný počet hvězd. Ale zase tak optimistický nejsem a tak za mě dostane lepší průměr za přehnaně dojímavý a předvídatelný příběh. Přesto je to zajímavý film, který by mohl zvídavé diváky uspokojit, takže vlastně doporučuji ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Indovia to proste s tým výberom do hlavných rolí vedia a majú aj veľký výber. To dievčatko ma uchvátilo, keby som mohol, tak si ju pomaly aj adoptujem. Film je dobrodružný, vtipný, dokonca je tam aj tradične veľa tanca a hudby. Niektoré momenty sú možno prehnané, naivné, gýčové, plné pátosu, no odkaz to má krásny a spája to dva štáty, ktoré sú v zložitých vzťahoch. Dá sa na to pozerať, nenudí to, neotravuje to podľa mňa, proste zábavné, v mnohých momentoch relaxačné. Podľa mňa sa oplatí vidieť v najvyššej kvalite obrazu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co budu povídat, tenhle film mě prostě dostal. Já vín, že je to ve finále takové naivní, ale ty postavy se mi prostě líbily a já jsem si přál, aby to skončilo tak, jak to skončilo. Zjišťuji, že Indie má skvělé herce a že vůbec nevadí to, jakým způsobem filmy natáčí. To, co chtějí říct, nakonec řeknou a řeknou to silně, emotivně a krásně. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Možno v tom bolo občas predvídateľné, možno v tom bolo kopu klišé, možno to pár krát pôsobilo až príliš absurdne a nereálne, ale to nič nemení na tom, že to bolo naozaj vydarené a na sledovanie veľmi príjemné. Tento dobrodružno ladený film ma jednoducho bavil, a to aj vďaka využitému potenciálu náboženskej a indicko-pakistanskej diverzity prerastajúcej do naozaj nevraživých vzťahov. Príbeh a samotná zápletka boli teda zaujímavé, a taktiež vykreslenie tých medziľudských vzťahov a charakteru rôznorodých ľudí. No musím uznať, že niektoré scény by som najradšej vystrihol, alebo aspoň zmiernil (konkrétne ten trápny tanček v kuracej reštaurácii a akčnú bitku v bordeli). Ale budem sa tváriť, že tam vlastne ani neboli... Takže koniec koncov, veľmi pekné. Vrátane hereckého obsadenia, aj keď Salmana až tak nemusím, ale tu bol fakt sympatický. No a Kareena, tá snáď nikdy nesklame (takže ani teraz)! ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama