Reklama

Reklama

Hradní tajnosti

(seriál)
  • Velká Británie Secrets of the Castle
Velká Británie, 2014, 60 min

Obsahy(1)

Tým, který stojí za sériemi Viktoriánská farma a Eduardovská farma – historička Ruth Goodman a archeologové Peter Ginn a Tom Pinfold –, se vydají na svou snad nejambicióznější cestu do minulosti, když se pokusí ve Francii postavit skutečný středověký hrad. Stavba probíhá už od roku 1997 a nyní je ideální čas pro naše tři neohrožené dobrodruhy historie, aby v této nádherné stavbě pomohli znovu vytvořit autentický středověký hradní život uvnitř rostoucích zdí. (Viasat)

(více)

Recenze (4)

sator 

všechny recenze uživatele

Hrad Guédelon o který jde v dokumentu, leží v obci Treigny v departementu Yonne přibližně čtyřicet kilometrů jihozápadně od města Auxerre. První díl navýsost zajímavý .... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

To si na sebe tedy vzali břemeno na desetiletí. Třeba u nás je zřícenina hradu Lukov nedaleko Zlína Hnutím Brontosaurus opravován od devadesátých let. A vlastně cílem je hlavně setkávání lidí. Jsou to hodně podrobné práce. Shlédl jsem první díl. ()

Reklama

Petike 

všechny recenze uživatele

Tento najnovší dokument z už zabehanej série si vážim o to viac, že ide o tému blízku môjmu srdcu. Mal som sa možnosť osobne podieľať na konzervácii hradov a hoci sme nestavali na zelenej lúčke, ale len opravovali ruiny dobovými metódami, je to pekná skúsenosť na celý život. (Už pri sledovaní prvého dielu ma hneď v duchu chytali retrospektívy a od radosti som takmer kikiríkal. :-D) Ak si to ešte skombinujem s tým, že Guédelonu bol konečne venovaný celovečerný viacdielny seriál, a nie len sporadické, jednorazové dokumenty a reportáže vo francúzskych a iných televíziách, tento seriál je povinná jazda pre každého, kto sa zaujíma o stredoveké hrady. Ak vás aj predchádzajúce seriály o dobových farmách nezaujali, určite dajte aspoň tomuto seriáliku šancu. Je to jedna báseň. :-) ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní seriál je vhodný nejen do hodin dějepisu. Žáci se při něm mohou dozvědět o středověkých hradech. Šlo o zajímavý experiment, ale způsob natočení mi přišel nesmírně nudný. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Hrad Guédelon, o který jde v dokumentu, leží v obci Treigny v departmentu Yonne, přibližně čtyřicet kilometrů jihozápadně od města Auxerre. (sator)

Reklama

Reklama