Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane na horách, zůstane na horách, a dole ať si dělaj, co chtěj. Opravdovým kořením Krkonoš jsou místní horalé, kteří zde žijí, ať už je sezóna jakákoliv. Lyžařka s jednou nohou, rolbař, jenž na Tři krále nepije, legendární lovec žen ozdobený neplodností, barman se zálibou ve věštění. A také Pavka, nejstarší žijící člen tradiční běžkařské rodiny Bulánů. Vždyť jeho otec zlomil během padesátky hůlku a stejně doběh jedenáctej, a svého syna nechal Pavka porodit na Sněžce ve vysoké nadmořské výšce, aby se rychleji okysličoval. Jenže právě syn Jura mu dělá starosti. Místo běžkování totiž nahání úplně jiné padesátky. Je závislý na svádění zralých žen, jimž vyhání mráz z duší. Na závod, který Jura asi znovu nedokončí, přijíždí se svou matkou Jan Hilský a vedle skvělého času má i jeden osobní cíl. Za jeho splněním se vydává „nahoru" - do zasněženého světa horských chat. Spustí tam lavinu událostí a vzpomínek a v neposlední řadě se naučí, jak se proflusává mlha. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (576)

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Pre mňa je toto maximálny filmový trapas. Film, ktorý som nemal silu dopozerať pre jeho stupiditu. Otrasné postavy, otrasný príbeh, fóry, pri ktorých sa človek škriabe na hlave a rozmýšľa, na čo sa to preboha momentálne díva. Je to absolútna katastrofa a to sa rozbieha v momente ako vidíme hlavného hrdinu hodiť osemročného chlapca na svojich kamarátov. A mimochodom, to nie je spoiler, to sa stane hneď v úvode filmu. Hrozne je to zostrihané, nič na filme ma nezaujíma, človek to nemá chuť sledovať, lebo je mu z celého tohto filmu zle a trápne. To sú moje pocity. Pre sledovaní "Padesátky" mi bolo trápne, že sa na to vôbec dívam. Au. Hodnotenie: F ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zklamání ani náhodou, přes počáteční nedůvěru to Kotek dokázal. Nedosáhnul sice podobné kvality jako kolega Mádl se svou rodinnou komedií Pojedeme k moři, ale díky chytře napsanému příběhu Petra Kolečka přinesl zimní vánoční mírně inteligentní podívanou o tom že na horách to mají ti lidi prostě jinak. Tam se nic moc neřeší, snad leda jednoho naštve když mu mladej pražskej prasák obtáhne starou nebo když si někdo vymyslí rakovinu, aby motivoval svýho syna k dokončení slavného závodu. Běžkařem se člověk prostě rodí. Docela se mě to líbilo a spokojenost se dostavila. 55% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ale kdeže, v Čechách se jednou za čas skutečně urodí něco když ne kvalitního, tak aspoň solidně koukatelného. Kromě vtípku na začátku s Koukalem totiž Padesátka sází hlavně na sarkasmus a černý humor, kde exceluje hlavně Ondřej Pavelka. Hodně mě překvapilo, jak pevně a umně má Vojta Kotek film v rukou a i když se ve své podstatě jedná také o odnož čecháčkovského žánru ve stylu Blbovřesek, tenhle film má rozhodně na víc...7/10 ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem takto nízké hodnocení. Pravda, že dávám v poslední době celkem znatelně najevo, že zkouším sledovat více české filmy, ale z těch všech co jsem v poslední době viděla je tento nejlepší. Mám hrozně ráda, když se většina situací ve snímku odehrává v jednom prostředí a záleží pouze na výkonu herců. Zápletku, kterou jen tak nevymyslíte tak máte šanci sledovat se stoprocentním zaujetím. Jasně, že chlípný mladík Prachař (nevím jak v soukromí, ale v tomto filmu ano) nemusí zrovna všechny pobavit, ale my jsme se s manželem bavili celkem slušně. I když vím, že se musí z něčeho zaplatit výprava, herci atd, tak k tomu stoprocentnímu hodnocení mě celkem hodně štvala očividná reklama na range rover (a pochopitelně i běžky, ale to sem tahat nebudeme)... Jinak určitě bych Kotkův film s chutí doporučila :-). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Seděla mi poloviční retro stylizace (parodování sedmdesátek) i obsazení, ocením dobré nápady, právě ve scénáři je ale nejvíc znát bezmocnost. Mezi vtipy se povedly spíše ty z kategorie nečerných, amputační a kastrační sráží rating. Pletu se, anebo si do hudby "půjčili" kousek motivu z Krkonošských pohádek? Auto v potoce je navíc. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (15)

  • Film se z jisté části natáčel v srdci Krkonoš ve městě Špindlerův Mlýn, kde také se mohli místní občané zúčastnit natáčení. (vyfuk)
  • Film se natáčel krom Špindlerova Mlýna i v jeho blízkém okolí. Za zmínku stojí pomník Hanče a Vrbaty, cesta na Špindlerovku, hora Medvědín a taky myslivna, kde bydlí hajný Kuna (Jiří Schmitzer), která se nachází u silnice mezi Špindlem a Vrchlabím. (vyfuk)
  • V 70 letech nebyly na toaletách automaty na kondomy. (DJMaroko)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama