Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední loupežníci byli chyceni a pro výstrahu zazděni. Ve Spessartu bude na věky klid. Tedy aspoň do té doby, než při stavbě dálnice rozkopnou nedobrovolný žalář loupežníků. Jejich duchové se rozkoukávají po světě a zamíří do nedalekého zámku. Tam ve finanční nouzi přežívá komtesa Charlotta (Liselette Pulver) s příbuznými. Snaží se svůj zámek ubránit před dluhy a spekulanty. Návrh na ubytování arabského prince jí tedy přijde vhod. Ale jeho příchodem se teprve dostane do maléru. Přičinlivá strašidla ve snaze jí pomoci prince okradou a Charllota putuje do vězení. Loupežnické čarodějce se podaří namíchat lektvar na zhmotnění, a tak se mohou strašidla vydat do Bonnu osvobodit Charlottu. (Jezinka)

(více)

Recenze (63)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší díl celé serie. Tentokrát se loupežníci snaží komtese pomoci, protože se dostala do finanční krize. Jejich přičiněním se ale Charlotta dostane do vězení. Tak se znovu rozhodnou, že jí pomohou. Loupežnická čarodějnice namíchá lektvar na zhmotnění. Já prostě Spessartu nedokážu odolat. Repríza by neuškodila, aspoň by v televizi byla pořádná zábava. Němcům se to hodně povedlo. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný, že i po takový době to funguje. I v 21. století ovlivněn digitálníma vychytávkama oceňuju archaickou trikovou kameru. Navíc to má spád, spoustu gagů, humor situační i slovní plus rozšafná Liselotte Pulver. Okořeněno precizním dabingem, který exceluje už v česky zpívaných úvodních titulcích. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Společně se s filmy Hostinec ve Spessartu a Zlaté časy ve Spessartu tvoří skvělou trilogii komedii, zřejmě nejlepší komedie, které byly v Německu natočeny. Námět, scénář i režie nemají chybu. Vtipné, slušný spád, výborná hudba a tradičně výborný český dabing. Absolutorium zaslouží nádherná Lisselote Pulverová, která se vyrovná po každé stránce i takovým hvězdám, jako BB, CC apod. Světový věhlas nezískala snad jen proto, že odmítla nabídky z USA. Výborné jsou i její strašidla, které pak excelují v závěrečném filmu trilogie Zlaté časy ve Spessartu. Ani se nechce věřit, že tak bezva komedie natočili Němci. Každému snímku z uvedené trilogie dávám bez váhání 5. ()

Bumerang 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu obrovsky pomohl náš skvělý dabing, na kterém se kompletně všichni herci opravdu vyřádili. V bunkru pro atentáto, mačky sexy bomby, formy klasiky... Tohle si člověk pamatuje pořád, x-let po tom, co tenhle film běžel naposledy v televizi. Navíc přidejte nenáročný příběh, pohodové písničky pro dětičky a pár narážek pro dospělé (hákový kříž nad řvoucím soudcem nebo decentně, ale trefně podaná skutečnost, že když se chce, prosouložíte se k pěknému majetku) a máte tady tři a půl hvězdy jako když vyšije. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keďže sériu obohatili duchovia, pribudlo veľké množstvo infantilného humoru a štýlu grotesky. Prvý diel mal atmosféru, ktorá bola bežná v starých dobrodružných rom-com. Tento zmenil výhybku a zrejme doplatil. Z môjho pohľadu, kvalitatívne v rámci obsahovej stránky degradácia, v rámci komerčného kalkulu update. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Nejznámější stavební památkou Spessartu je vodní zámek Mespelbrunn, sídlo rodu Echte. I zde se natáčelo. (sator)

Reklama

Reklama