Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Král Christoph se rozhoduje, které ze svých tří dcer předá trůn. Měla by to být ta, která ho miluje nejvíc a má dobré srdce stejně jako nebožka královna. Starší dcery Eugenia a Isabella přirovnají svou lásku k otci k tomu, co je pro ně nejdražší - ke zlatu, drahokamům a drahocenným látkám, ze kterých jsou jejich šaty, Amélie k soli, kterou všichni potřebují. Král se urazí, sůl je pro něj něco příliš obyčejného, a vykáže Amélii ze zámku. Dívka bloudí celé roky v přestrojení za chlapce zemí. V jejich království dochází sůl, lidé jsou nemocní. Jednoho dne krále Christopha navštíví princ Thabo, ptá se po Amélii, se kterou se kdysi setkal v lese, když dobýval ze skály fosilie. Když se dozví, že byla vypovězena, vydává se ji hledat... (TV Nova)

(více)

Recenze (29)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Madame Markell se zřejmě rozhodla svou přívětivost exportovat i do pohádek. Nic proti černochům, beztak jich už možná je v Německu víc než potomků germánského kmene, ale jistě by se v tom množství dal najít i nějakej hezkej a ten bílý sluha byl v té době taky jako pěst na oko. Ale to jen na okraj, pohádka se bude dobře vyvážet zejména do Francie, Dánska atd.:-) A pokud pominu jasné poselství dětem, nebyla vůbec špatná. Rozhodně dopadla líp než všechny nové vánoční pohádky tohoto roku dohromady. ()

honeysuckle 

všechny recenze uživatele

Zdařilá adaptace Soli nad zlato s půvabnou hlavní představitelkou a krásnou výpravou. Líbilo se mi, že než princezna nalezla bezpečné útočiště u čarodějky, řadu měsíců byla sama, bez pomoci, tvrdě pracovala a prošla kus světa. Vysloveně mě pak pobavilo a potěšilo obsazení Sophie von Kessel do role zmíněné lesní ženy. Pro ty z vás, kteří nekoukali na telku v devadesátých letech, Sophie von Kessel ztvárnila Selvaggiu v koprodukční fantasy pohádce Dračí prsten. Romantická linka, iniciovaná již na začátku nalezením solného krystalu, je dobře zpracovaná a ústřední dvojici to spolu moc sluší. Mám jednu velkou výtku, a to k hudbě. Na to, že většina pohádek série Sechs auf einen Streich se pyšní líbivými veselými motivy, zde je hudba místy zbytečně dramatická a depresivní. Na ubrání celé hvězdy to není, ale zamrzí to. ()

Reklama

pindruche odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné zpracování klasické Evropské pohádky. A je to takový skvost, že jsem ji během 14 dnů zaznamenala ve vysílání už 3x. Místy naprosto otřesné a nelogické dialogy i děj. Opravdu nevycházím z údivu. Ošklivý černý princ s pejzama. Vztah mezi králem a princeznami působil až incestně. Místy mluví jako vandráci a hned nato veršují. A proč měli z nedostatku soli kurděje? Já mám také citlivé místo pod srstí a z tohoto veledíla chořím a proto dávám odpad. ()

Rockerman

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen kousek, proto hodnotit nebudu ( ten kousek byl však velmi slabý), ale i já se pozastavuju nad volbou černošského prince. Tady vůbec nejde o rasismus, ale co mi vyloženě vadí jsou všechny ty předělávky i klasických pohádek nebo filmů v duchu politické a genderové korektnosti. Už se prý uvažuje i o černém agentovi 007 a v živé paměti máme Krotitelky duchů (ty jsem ještě naštěstí neviděl). Hrůza, co kdyby se někdo urazil, že nedostává rovné příležitosti! Tvrdím, že tato falešná superkorektnost je cestou do záhuby!!! ()

harycek odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsem rasista , ale tohle multikul-gender masírování dětské duše je odporné , už vidím pohádky jak homosexuální princ z jednoho království obcuje s princem z druhého království, a nebo pedofilní princ osahává malé děti (trpaslíky) , či až z eskymáckého iglů vyleze černoch!? Toto je na žalobu režiséra který podobné zhovadilosti v budoucnu jistě v "Říši" zplodí!!!! P.S. Bohužel toto vše je v (deutsch) EU možné!!!! ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama