Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Slátaniny tohohle tyou mě vždycky odpuzovaly, snad možná být v hlavní roli muž a ubrat tak polovinu "rádobyhlášek", údajných dějových "zvratů" a připitomělé akčnosti a film by aspiroval na průměr nejvyššího kalibru. Pirátská tématika se holt musí zpracovávat úplně, ale úplně jinak. Tedy odpustit si výlety do teenagerských komedií (nemá-li jít o totální parodii) i do jejich romantických konkurentek a soustředit se alespoň na jednu vážnou postavu. (Jestli to může být vůbec někdy ženská, je jednoduchou otázkou.) ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla ve stejné době jako Piráty z Karibiku a musím říct, že jsou oba přibližně stejně dobré. Zatímco v Pirátech okouzluje skvělý Johnny Depp, tady na vás pirátská atmosféra dýchá ze všech stran. Možná, že někomu přijdou Piráti z Karibiku mnohem lepší, ale to bude spíš jen obrovskou reklamou, která číhala opravdu na každé stěně. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

To byla v roce 1995 nějaká hrozná potopa? Paměť už mi tak neslouží a přece jen mi v té době bylo 7 let, ale jinak si nedokážu vysvětlit divácký nezájem o dva velkorozpočtové filmy odehrávající se na vodě. Jedním z nich je právě Ostrov hrdlořezů a tím druhým Costnerův Vodní svět. A při tom se jedná o kvalitní filmy. Fakt. Ostrov hrdlořezů stojí za pozornost díky výborné výpravě, svižnému tempu a našlapané akci, kdy všechno vybuchuje (Občas sice i dostavník. Ale tak když mu trefili nádrž:-) a celé to za ty dvě hodinky docela rychle uteče. Geeně Davis jsem tu drsnou polohu moc nežral, ale na druhou stanu jiskření mezi ní a Matthew Modinem docela funguje. Pohodou a karibským rumem nasáklý film, který si určitě nezaslouží, aby ho každý srážel jen protože nic moc nevydělal a pár kritikům se nelíbil. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

U všech ztrouchnivělých dřevěných protéz proč jsou Hrdlořezové hodnocení hůř jak dementní Piráti z Karibiku? V obou případech jde o nenáročnou blbost, která se zapíše do dějiny kinematografie v prvním případě slušným kasovním debaklem, ve druhém případě zfetovaným zdredovaným pobudou, který udělal bukanýrům se zjizvenými xichty neskutečnou ostudu. Ostrov hrdlořezů bych nezatracoval už jen pro několik nesporných kladů - John Debney rozezvučel cestu za pokladem ultimátním orchestrálním nářezem, před jehož velkolepostí se chytá bledý Zimmer s Badeltem stolu a ku podlaze se sunou dolů. Další klad - parádní výprava, rozhodně nemáte dojem kulisáckého prostředí. Další klad - závěrečná bitva. Frank Langella jako hláškující záporák s pěkně zubatou šavlí. Love story nebyla nijak klišovitá, naopak si oba protagonisté většinu filmu pěkně cuchali nervy. Poklad. Moře a bouřky. Nejsou tohle věci, které máme na pirátských filmech rádi? Asi jediný důvod pro tak nízké hodnocení vidí lidi v ženské hlavní roli. Ruku na srdce, kdybyste byli, pánové, režiséři, a vaše drahá polovička si chtěla zahrát pořádně drsnou roli ve vysokorozpočtovém dobrodružném filmu, vzniklo by tolik Ostrovů hrdlořezů, kolik je na ČSFD mužských uživatelů. Ale jasně, ženská jako ultradrsná pirátka a fakt dementní akce, to se nepovedlo. Ale fakt ne, takže souhlas s flankerem.27. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Přes všechny snahy tahle kocábka narazila na skaliska vrtkavé divácké přízně a vinou mizerného scénáře šla navzdory velkolepé výpravě, všem akčním scénám rychle ke dnu. Stáhla sebou nejen Geenu Davisovou, ale především kapitána Harlina a nepomohlo jim ani to, že si o rok později napravili reputaci skvělým Dlouhým polibkem na dobrou noc, ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • Původně si měl roli Shawa zahrát Micheal Douglas. Ten však z projektu odstoupil, protože tvůrci odmítali dát této postavě větší prostor. (Coldrex)
  • Režisér Harlin minul 1 milión dolárov na prepísanie scenára z vlastných peňazí, keďže Carolco Pictures bola v takom dlhu, že si nemohla dovoliť platiť ďalej. (Arsenal83)
  • Sebevědomí producenta Kassara bylo v době příprav Ostrovu hrdlořezů na takové úrovni, že klidně začal nakupovat rekvizity a stavět kulisy ještě předtím, než byl vůbec hotový první návrh scénáře. [Zdroj: kinobox.cz] (Duoscop)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama