Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Skvela napodobenina panu Spencera a Hilla, dokonce tak dobra ze sem je driv ani nerozeznal :) Ale i kdyz sou hlavni predstavitele jini, tak oba filmy si kvalitou s jejich SH protejsky nezadaji. Film je vtipny, choreografie bojovych scen nevsedni, proste perfektni zabava k pivu a preclikum. Jen doporucuji ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ale, k čertu s nimi. Jsou takový ošklivější, než Bud Spencer a Terence Hill a jako nevinného kluka mě to dost mátlo, ale ta hudba, ty honičky, ty humory a bitky, prostě to všechno, co vyextrahovali z originálu tito epigoni, bylo po čertech srandovní a dost jsme se u toho jako děti řezaly. V průměru asi takto. Za přiznané kopírování dávám čtyři hvězdy (doufám, že přiznané, v opačném případě bych neváhal nasadit šrapnel). Za hudbu (skvělou úvodní písničku On my Way, kterou si, nevím proč, pořád pletu s Dune Buggy z filmu Jestli se rozzlobíme, budeme zlí) další čtyři hvězdy. Za občas nalezený originální gag tři hvězdy. Za to, že tvůrci neměli prachy na Buda a Terence a mohli vytvořit naprosto famózní a následně kultovní sérii o Šimonu a Matoušovi dávám jednu, protože odpadem dělit nejde. Početně to vychází na průměrné tři hvězdy. A to hodnotím podle tehdejšího dojmu. Nedokážu si představit, že bych na to čučel dnes nebo jindy. To přehnané napodování originálu by mi přeci jen asi brzo začalo lízt na nervy. ()

Reklama

Luk80 

všechny recenze uživatele

Fru Fru říkal, že odpouštět je lidskééééééé..... Opravdu legendární podívaná a skvělá komedie, na kterou jen tak člověk nezapomene. S bratrancem jsme jí hodně sjížděli na videu a uctívali gang, jenž pracoval pro Fru Frua. Dominic Barto v dabingu Jana Přeučila tady nemá chybu. Kdo by neznal jeho přískřipnuté ruce a neskutečný počet facek, kterými obdařoval svou partu, hehe. Nezbývá než, všem kteří dali méně jak tři hvězdy ukázat paroháče ! :-) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Spolu s druhým dílem jeden z nejoblíbenějších filmů mého dětství. Dodnes nevím, jestli tyto dva filmy vznikly jako parodie na Buda a Terence, nebo chtěli jít v jejich stopách. Dokud jsou Šimon a Matouš v náklaďáků, hláška střídá hlášku a je o zábavu postaráno. Škoda závěrečné pomalejší půlhodiny. Jak už jsem řekl - nostalgie jako hrom. Dosti infantilní, ovšem ideálně odpočinková komedie s výbornou hudbou (spíše by se dalo říct výbornou písničkou) a sympatickými ústředními hrdiny. 80%. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Bylo to i po někalikátém vidění tenkrát v kině nadmíru zábavné! Jenom jsem nechápal, proč tenhle film vznikl. A ještě k tomu s dvojníky Spencera a Hilla, které víceméně parodovali! Asi aby je a namíchli!!! A diváky rozdělil tento film na několik táborů. Ti jedni tvrdili, že je to lepší než BS+TH, ti druzí zase, že je to horší než BS+TH a vrcholem všeho bylo, že si hodně lidí myslelo, že jsou to Bud Spencer a Terrence Hill! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v Itálii v Římě, ve Francii (hraniční přechod u města Menton a Marseille) a v Barceloně – přístav, kde se naloďují na cestu do Afriky. (Rattus Rattus)
  • Rue Bazar 19 Marseille se ve skutečnosti nachází na adrese Via Baccio Baldini 12, Řím (Itálie). (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama