Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Možná to bude znít jako svatokrádež, ale kdyby tahle komedie patřila mezi ty s Terencem Hillem a Budem Spencerem, byla by jedna z těch nejlepších. Paul L. Smith je totiž akčnější a pohotovější, než jeho flegmatický skoro dvojník. Chemie mezi nimi funguje podobným způsobem a tak ani nevadí, že herecky na své slavnější předchůdce trochu ztrácí. Zápletka je vykradená ze známějších francouzských komedií o záměnách a partě neschopných zločinců. Nechybí ani tradiční honička s autem které se postupně rozpadá, ale nějakou záhadou pořád jede. Dřívější Citroeny něco vydržely. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to o nieco menej detinske ako prvy Šimon a Matouš a ma to aj zaujimavejsiu zapletku. Cesta z bodu A do bodu B a naspät. No a na tom sa neda nic pokazit. Tentokrat su Šimon a Matouš tak strasne naivni, az su roztomili. Zaporaci uz tiez nie su natolko neschopni az by ma to sralo, ale väcsinou je ta ich nemotornost zabavna a Šimon a Matouš maju casto pri ich likvidovani viac stastia ako rozumu. Sklamalo ma, ze znova ako minule, pouzili ako ustrednu pesnicku On my Way, ktora mi uz po chvili fakt liezla na nervy. Bitiek je o nieco viac a aj ked sa nevyrovnaju tym, ktore predvadzali Bud a Terence, tak su celkom vitpne. Takze vysledkom je priemerna komedialna jednohubka a celkom akceptovatelna kopirka svojich slavnejsich predobrazov. 5/10. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco premisa, že tupí jsou pronásledování tupějšími a u toho se střídají honičky, flákance a dlabance, je známá, jména Smith a Cantafora už tolik ne. Jenže když dva dělají totéž, může to být totéž a chvílemi možná i lepší. Říkáte kacířský flusanec do obličeje dvojice Bud Spencer a Terence Hill? Lepší plivanec do tváře, než hněv Frou-Froua..! ()

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

7/10. O nic horší než klasické buddy komedie dua Bud Spencer & Terence Hill. Pokud vypnete mozek a necháte se kochat představou, jak si „Šimona a Matouše“ před lety lidé pouštěli na ošoupaných video kazetách a chodili na ně do kina jako na největší bombu své doby, jistě si tento snímek plný hlášek, bitek, automobilových honiček a skvělých gagů užijete. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ano, Bud Spencer a Terence Hill jsou jasně lepší, ale Šimon a Matouš byli také hodně dobří. Neustále před něčím a někým utíkali, před mafií, před policií a z toho vyplývaly komediální situace, do kterých se společně dostali. Je to legrace od začátku do konce. Vůbec navadí, že ti dva nerozluční kamarádi jsou vlastně jen kopií jejich slavnějších kolegů. Jako malá jsem si myslela, že to jsou ti samí. Ta podoba je prostě neuvěřitelná. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Když Paul (Riccardo Petrazzi) spadne z římsy hotelu a propadne se do půl těla do země, je kousek vedle vidět hromada vykopané hlíny. (Hellraiser12)
  • Rue Bazar 19 Marseille se ve skutečnosti nachází na adrese Via Baccio Baldini 12, Řím (Itálie). (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama