Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

Garch 

všechny recenze uživatele

Ten typ komedií, které byly v deseti letech na pět hvězd. Ještě "Vůně cibule" :-) teď jsem si vzpomněl. A "Jestli se rozzlobíme, budeme zlí" . Potom přišel "Fantoci", no a pak už komedie, na které se podívám i dnes "Bláznivé střely" atd. Těžko hodnotit. Asi každý dáme někdy plnou palbu z nostalgie. Ale dnes se udržím ;-) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Šimon s Matoušem podruhé. Podruhé na stejné úrovni a podruhé stejně béčkovité. Film má slušné tempo - pořád se něco děje. Fórků a bitek je přehršel. Sice tu platí rovnice že na jeden povedený jsou dva trapné, ale ten příjemný nádech střeštěných sedmdesátých let to vyrovná. Pro ty co mají rádi všechny ty belmondovky, terencehillovky, funesovky atd doporučuju jako neurážející průměr. ()

Reklama

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Tato dvojice Italů je vcelku dobrá i komická.Dávám tomuto filmu 4 hvězdy a 80 procent.Nostalgie z dětství.Tato dvojice dublérů Terence Hilla a Buda Spencera působí vcelku dobrým dojmem.Je to výborná italská komedie o dvojici kamionáků,kteří mají přepravit zakázané zboží v podobě sprejů jistému plešatému šéfovy. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem žral Spencera s Hillem i Šimona a Matouše, a ve rvačkach ve škole byl za Šimona. Nyní se na to občas kouknu se synem, který se Šimon jmenuje, takže ve rvačce s ním na mě zbývá Matouš. Jinak, když bych to měl porovnat, tak teprve nyní jsem si uvědomil, že největší rozdíl je v tom, že Šimon a Matouš mají mnohem jadrnější jazyk, kdy pro sprosté slovo nejdou daleko. Největším plusem je pro mě velmi chytlavá ústřední melodie On My Way. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ano, Bud Spencer a Terence Hill jsou jasně lepší, ale Šimon a Matouš byli také hodně dobří. Neustále před něčím a někým utíkali, před mafií, před policií a z toho vyplývaly komediální situace, do kterých se společně dostali. Je to legrace od začátku do konce. Vůbec navadí, že ti dva nerozluční kamarádi jsou vlastně jen kopií jejich slavnějších kolegů. Jako malá jsem si myslela, že to jsou ti samí. Ta podoba je prostě neuvěřitelná. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Italové jezdili vpravo od doby Mussoliniho, v nákladních vozech včetně filmového Fiatu 691 ale měli volant na pravé straně kvůli výhledu. Viděli tak lépe na krajnici a pravou stranu vozovky. z toho samého důvodu měli stejné uspořádání i ve Švýcarsku. Hlavní důvod tedy byl, aby viděli případné nebezpečí na kraji vozovky jako sráz a podobně. (7ynek)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskych mestách Menton a Nice. (dyfur)

Reklama

Reklama