Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

A další z filmů ve stylu oblíbeného populárního dua, který představuje nenáročnou, ale účinnou zábavu, která je v něčem silnější, v něčem slabší, než druhý film, ale ve svém výsledku je srovnatelný a na stejné úrovni. Morous Butch (dobrý Paul L. Smith) a rošťácký Toby (solidní Antonio Cantafora) jsou notoričtí flákači, kteří pro dobrodružství a snadný výdělek udělají nejedno velkolepé představení plné pěstí a hravého humoru. Naivní pašeráci zbraní se staví proti jakékoliv formě násilí a hrubosti a jakékoliv přesile, pokud to ohrožuje jejich vlastní zájmy. A diví se všichni, kdo se jim troufne stoupnout do cesty a získat jejich nebezpečný náklad. Z dalších rolí: šéf násilnické bandy Lucky (Dominic Barto), která se pro svého velitele Frou-Froua (Antonio Monselesan) snaží získat lákavý náklad, prostitutka Rosy (Giuliana Calandra), mající náklonost k silnému Butchovi, Jean (Emilio Messina), který dvojici najímá na převoz pro mafiánského šéfa Monsieur Le Renarda (Eduardo Fajardo), a jeho osobní bodyguard (Fernando Bilbao). Nenáročné, možná i naivní až dětinské, ale přesto velmi příjemné odreagování s jednoduše hravou a rošťáckou zábavou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to o nieco menej detinske ako prvy Šimon a Matouš a ma to aj zaujimavejsiu zapletku. Cesta z bodu A do bodu B a naspät. No a na tom sa neda nic pokazit. Tentokrat su Šimon a Matouš tak strasne naivni, az su roztomili. Zaporaci uz tiez nie su natolko neschopni az by ma to sralo, ale väcsinou je ta ich nemotornost zabavna a Šimon a Matouš maju casto pri ich likvidovani viac stastia ako rozumu. Sklamalo ma, ze znova ako minule, pouzili ako ustrednu pesnicku On my Way, ktora mi uz po chvili fakt liezla na nervy. Bitiek je o nieco viac a aj ked sa nevyrovnaju tym, ktore predvadzali Bud a Terence, tak su celkom vitpne. Takze vysledkom je priemerna komedialna jednohubka a celkom akceptovatelna kopirka svojich slavnejsich predobrazov. 5/10. ()

Reklama

Mathiue1994 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale pro mě jedna z nejlepších komedií co jsem kdy viděl. Skvělá "parodie", u které se smějete už jenom zvuku facek, které Šimon s Matoušem rozdávají na potkání. Navíc typický styl Matouše, že drží v ruce knihu dá jí svému protivníkovi do podpaží a vlepí mu facku, takhle 20x opakuje. Z toho jsem se svíjel ve křečích smíchu ještě další 2 týdny, když jsem si na to vzpoměl. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Vždycky když vyprávím známým o svých oblíbených filmových kýčích, zmíním se o tomhle skvostu, s tím že ani nečekám, že by to mohli znát. V naprosté většině případů okamžitě opáčí úšklebkem a samozřejmým "No jistě, to viděl každý, nářez!". Tak nevím jestli to vůbec nějak komentovat :-) Každopádně jde o naprostou nostalgii, pokaždé když se na něj teď dívám, vracím se do mládí a směju se i těm nejprimitivnějším gagům. Těch pět hvězd proto berte s rezervou. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Sic byla dvojice herců dána dohromady jenom proto, že Hill se Spencerem byli nesmírně populární, ale to vůbec nevadí i napodobeniny mohou být skvělé (někdy i lepší). Naprosto dokonalé hlášky, bitky, herci a skvostný dabing (Novu bych za jejich nový humusdabing nejradši vybombardoval!). "Kdyby nás viděl Fru Fru, byl by na nás pyšnej!" "Asi nás už neuvidí" ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Ked Matúš pri hre so zbraňou 1x vystrelí na Šimona a trafí koleso, tak v prestrihu vidno, ako boli prestrelene 2 pneumatiky kamióna, i keď je to nemožné, lebo vystrelil iba 1x. (Budisovie)
  • Natáčení probíhalo v Itálii v Římě, ve Francii (hraniční přechod u města Menton a Marseille) a v Barceloně – přístav, kde se naloďují na cestu do Afriky. (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama