Reklama

Reklama

Transformers: Probuzení monster

  • USA Transformers: Rise of the Beasts (více)
Trailer 6

Autoboti a Decepticoni nejsou jedinými Transformery, kteří se mezi námi skrývají. V hlubinách amazonského pralesa už tisícovky let tiše přežívá druh Maximals, který si jako pozemské krytí zvolil zástupce zvířecí říše. Bohužel se v naší sluneční soustavě objevila hrozba, která je původně vyštvala z jejich domoviny – Unicron, nemilosrdný požírač všeho živého. Příběh nových Transformers se odehrává v devadesátkách, v době, kdy Optimus Prime ještě nebyl ten pravý lídr ostřílený četnými bitvami na život a na smrt. Aby dokázal po boku Maximals čelit existenční hrozbě, bude muset nejprve zkrotit své ego a respektovat vůdce „zvířecích botů“, Optima Primala. Transformers se navíc budou muset vypořádat s tím, že se o jejich existenci dozvěděli dva obyčejní smrtelníci, Noah a Elena, oba dost šílení na to, aby jim pomohli v bitvě s mnohem silnějším nepřítelem, i když na to nemají parametry. Přece jen jde o jejich planetu. (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 6

Recenze (243)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Transformers filmy Michaela Baye možná nebyly pro každého, zvládaly ovšem alespoň vyvolávat pozitivnější či negativnější emoce. O takhle široce emocionálním rozsahu publika si přitom Transformers: Probuzení monster může dost možná pěkně nechat zdát, pokud tedy zrovna dané publikum nebude mít pod 10 let. Pro novou generaci možná může být Probuzení monster milníkem, při srovnávání s prvními Bayovými Transformers ovšem pamětníkům zůstane jen utírání slz. Výsledkem je slušný blockbuster, který ovšem příliš nepodložil mnoho důvodů pro to, aby se tato série měla v následujících letech kdovíjak víc rozšiřovat. V mnoha ohledech nejspíš totiž skutečně půjde o důkaz slepé uličky.... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Snowflake trend pochopitelně pokračuje a tak jsou Transformeři samozřejmě zcela prostí jakýchkoliv vnadů.  Bay propašoval  jakžtakž obdivuhodné křivky jen do engine robotích samiček a to si myslím se brzy taky změní, a příště zásadně plussize modely, ano?   Na druhou stranu Unicron byl naprosto ultimátní, byť po hříchu měl i přes svou monstrozitu vcelku málo časoprostoru, stejně jako Maximálové, kterých jsem tedy osobně čekal plnou obrazovku a ono vcelku nic.  Opatrně o hvězdu víc. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že netuším,co tomuto filmu dát. Nebylo to úplně odpad, ale... Šance to byla, opět ale promrhaná. Primární problém je v tom, že tvůrci si neuvědomují, že hlavní postavy jsou Transformeři, ne lidi. Lidi jsou v tomto vesmíru podružný a nedůležitý nic, jenže dostávají mnohem víc prostoru. Opravdu mě nezajímají vlhké sny a touhy hispánského kluka z devadesátých let v Americe (stejně jako mě kdysi nezajímaly vlhké sny Shii Laboefa). Já se chci dozvědět víc o robotech a jejich dávné společnosti a planetě. Protože zatím to vypadá, že ta stále stejná skupinka klaďasů pouze lítá vesmírem a bojuje se obdobnými zápornými skupinkami. A to je už prostě nuda. Jak se má člověk o nějakou postavu bát nebo s ní prožívat utrpení a sáhnutí na dno, když ví, že ta postava bude v dalších dílech v cajku... Měli to prostě udělat kdysi dávno v minulosti, s jinými kladnými roboty, kteří by byli předky Optima a dalších takže vizuálně by se dalo pohrát, na jiné planetě, klidně bez lidí, nebo třeba na té planetě mohli žít předci lidí (australopithecus, Lucy homo habilis...), kdy při souboji by tu planetu zničili a zároveň by zničili toho Unitrona. A aby ty tvory zachránili, mohli je pak převézt na planetu Zemi, kde bychom se z nich za pár milionů let vyvinuli my... Jenže z toho je opět ta trapná selanka o tom, jak bílí ubližují všem barvám... Sorry, to zabije každý film. Akce na konci pěkná, ale mrtvého Optima ani Bumblebeeho jim nikdo nesežere. V Hollywoodu si prostě neuvědomují, že čtyřicátníci už se nechtějí dívat na prázdné kulisy a proto je jeden blockbuster za druhým provar, a že dnešní generace na filmy většinou z vysoka sere. Jim stačí Roblox, Fortnite a youtubeři. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Transformers: Rise of the Beasts síce nie je taká sračka ako posledné kúsky od Michaela Baya (The Last Knight), ale pokiaľ chcel Paramount týmto v roku 2023 reštartovať sériu, tak bože chráň! Rise of the Beasts totiž pôsobí ako absolútne neambiciózny, neinovatívny hollywoodsky blockbuster, ktorý zaspal dobu o 20 rokov ... a vlastne ani vtedy by poriadne nebavil. Nový režisér rozhodne nepriniesol do série nový vietor a Rise of the Beasts je prakticky zameniteľný s akýmikoľvek inými Transformers po roku 2009. Nemá to žiadnu hravosť, ani zábavnosť, tobôž zaujímavé postavy, nápady (pokiaľ vám nie je deväť rokov a za neskutočne kulervúci nápad považujete, že tu je robo-opica), nič. Navyše je to aj vizuálne chabé a príbehovo úplne nijaké. Rise of the Beasts síce nie je vyslovene otravným filmom, ale tie dve hodiny divákovi absolútne nič nedajú, len pocit premárneného času. Celé to pôsobí len ako dojná krava, vyrobená čisto z dôvodu, aby naplnila vrecká hollywoodskych producentov, prežmýkali sa tie isté nápady a hľa vzniklo ďalších 127 minút, ktoré by v dnešnej dobe vygenerovala s hravosťou aj AI. Transformers je fakt séria, ktorá do dnešnej doby už nepatrí, minimálne nie v tejto podobe. CELKOVO: 4/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Probuzení monster je sice zábavnější než poslední Transforers v Bayově režii, ale třeba na sice hloupého, ale ne moc vážně se beroucího Bublebeeho dost ztrácí. Příběh je totiž jen lehce obměněná variace toho co už jsme ve filmových Transformers viděli (a ne jednou) a navíc to celé vypadá dost lacině. Když porovnám vzezření samotných Transformerů u Baye a těch pár co jsou tady, tak ti z Probuzení vypadají zhruba tak jak vypadaly napodobeniny prodávající se kdysi ve vietnamských tržnicích. Nějaká snaha o osudovost a vážný tón je tady pak úplně marná a všechny ty patetické řeči působí spíš směšně. Na jedno podívání tenhle blockbuster z Wishe nikomu neublíží, ale kdyby nevznikl, vůbec nic by se nestalo...50% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (26)

  • Keď Elena (Dominique Fishback) číta online časopis o starovekých artefaktoch, jeho autori majú priezviská Takara a Tomy. Toto sú mená dvoch hračkárskych spoločností (zlúčených v roku 2005), ktoré vyrábajú a navrhujú transformery v Japonsku. (Arsenal83)
  • Peter Cullen mal v čase uvedenia tohto filmu 81 rokov, čo z neho urobilo druhého najstaršieho herca, ktorý dal hlas Transformerovi. Najstarším je George Coe, ktorý nahovoril Wheeljacka v Transformers 3 (2011) a v čase jeho vydania mal 82 rokov. (Arsenal83)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

včera

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama