Reklama

Reklama

Nemocnice Motol

(pořad)
Dokumentární / Reality-TV
Česko, 2016, 18x40 min

Obsahy(1)

Ordinace bez růžových brýlí! Syrová realita FN Motol! Skuteční pacienti, opravdoví lékaři, odhalení i těch nejtěžších diagnóz, včetně unikátních záběrů z operačních sálů. Obrovské nasazení zdravotníků, nemocných i jejich blízkých, jejichž osudy jsou vzájemně navždy spojeny. Příběh pacienta, který se dostane do nemocnice s nějakým problémem. Jeho problém se snaží lékaři řešit. Pacient je hospitalizován, absolvuje různá vyšetření, zákroky, jeho stav se mění, až ke konečnému propuštění z nemocnice. Příběhy se odehrávají v různých časových úsecích, někdy jde o desítky minut, ale většinou o týdny, v některých případech i měsíce. V centru příběhu je osud pacienta, kromě lékařů zde často vystupují i pacientovi nejbližší lidé. Děj příběhu je spojen se značnými emocemi. Jde o příběhy dětí různého věku od novorozenců po puberťáky, nebo dospělých, opět od lidí v produktivním věku až po důchodce. Příběhy střídají závažné případy, kde jde často o život, s méně závažnými. Všechny případy ale končí šťastně, buď úplným vyléčením, nebo výrazným zlepšením stavu pacienta. Patří sem příběhy z chirurgie, interny, ortopedie, spondylochirurgie, kardiologie, kardiochirurgie, pediatrické kliniky, kliniky dětské hematologie a onkologie, porodnice, neurologie dětské i dospělé a traumatologie. (TV Prima)

(více)

Recenze (27)

Master19 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tento fenomén zvědavý, ale jsem poněkud rozpačitý, až zklamaný. Nelze upřít klady v podobě minimalistického moderování a opravdu syrové nemocniční atmosféry. Zápory jsou ale na snadě: naprosto nepatřičné předěly a vyznění do prázdna. Divák leží na gauči, cpe se brambůrkama, zapíjí je kokalkolou a dívá se na obézního chudáka s infarktem v televizi... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprostý souhlas s xxmartinxxem. Moje žena na to kouká jen proto, aby se dojímala osudy lidí, které nezná, zkoukla operace, které by v reálu nechtěla zažít, a možná i ocenila práci našich zdravotníků. Jenže tohle je reality show. A přijde mi nechutné, že zrovna z takového prostředí. Myslím, že některé věci by měly zůstat soukromé a intimní. Kolikrát jsem si říkal, proč asi lidé dali souhlas se svým natáčením a natáčením svých operací. Co je k tomu vedlo? Zkrátka to beru rovněž jako veřejnou prostituci, a smutné je, že zrovna u takových onemocnění. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Díky Nemocnici Motol jsem objevila v televizi červené tlačítko, kde si můžu pouštět pořady ze záznamu. A teď vážně: tenhle projekt mi přijde perfektní a v českém prostředí jde o první vlaštovku, kdy se televize snaží ukázat reálný svět nemocnice, tj. místa setkání pacientů a lékařů. Ano, samozřejmě, že dobrý scénář a zajímavé (a vždy dobře končící) případy dělají své, ale mě fakt každý díl baví a těším se na další díly. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Něco je špatně, neustále pochybuje divák sledující komerční televizi, která přišla s velmi solidní docu-reality show na nosné téma. Žádné umělé dramatizování, jen pár momentů, kdy přítomnost kamer tlačí lékaře do lehce patetických výjevů. A sestry do medových vět. Všichni, co jsme někdy v nemocnici nějaký čas strávili, víme, že všichni pospíchají a ne každý se dobře vyspal. I tak jsou pro mě tihle lidé na sále za machry. Jinak je to věcné, zajímavé, velmi intenzivní. Moderní medicína je dechberoucí, celé je to odvyprávěné bez zbytečných berliček a manipulativních situací. Tvůrci by jen nemuseli tak často skákat mezi konkrétními případy. Ale díky bohu za to, že se vše děje bez děsivých komentářů tvůrců a uplakaných zpovědí do kamer kohokoliv. Některé příběhy nedostávají dostatek prostoru, respektive bych na dvě minutky rád mrknul pod pokličku příběhů, jak dotyčný (třeba po náročné operaci mozku u epileptika nebo páteře u dospívající dívky) zvládá po pár měsících dál své bolístky. Má to své mouchy, ale jinak velmi fajn. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Natočeno bylo 170 hodin hrubého materiálu. Na pořadu pracovalo 700 lékařů. Nejdelší byla operace mozku, která trvala 12 hodin. (M.B)

Reklama

Reklama