Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (623)

Legas 

všechny recenze uživatele

Jako komedie s Rowanem Atkinsonem OK, jako parodie na bondovky KO. Pár narážek na 007 tu najdete: Aston Martin, MI7 a hudbu - téměř absolutní výčet snahy parodovat už i tak sebeparodického agenta. Když už z Atkinsonových úst neuslyšíte ani "English, Johny English", pak je jasné, že ta pravá parodie se nekoná. Nicméně se můžete těšit na zhruba 4 výtečné komické kousky, pár klasických beanovských grimas, jednu fekální nechutnost a pár trapností. Ááááááá, málem bych zapomněl - výtečný, opravdu výtečný John Malkovich jako padouch od "frantíků". ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná záležitosť, ktorá nedokáže spadnúť do trápnosti, aj keď sa o to miestami snaží. Ide tu skôr o celkovú pohodu ako nejaké výnimočne komické scény. Na pár veciach sa dá schuti zamiať, ale inak je to len "pohodovka"... ktorá poteší, ale mietsami aj pripomenie nevydareného Martinovho RUŽOVÉHO PANTERA... ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Typický Mr. Bean, jen v jiném kabátě a v celovečerním hávu... Středem pozornosti je samozřejmě Atkinson coby nemotorný člen britských tajných složek. Ten se shodou náhod stává agentem číslo jedna, jakýmsi pionýrem služby MI-7. Na starost dostává případ zmizelých korunovačních klenotů... English je sice nadmíru předvídatelný, plný britského nacionalismu a místy hraničí s trapností, pro mé sympatie k Atkinsonovi ho však nemohu nemít rád. Přes všechny jeho neduhy se u něj dobře pobavíte.Objektivně je hoden hvězd tří, já mu dám jednu protekční navrch... 80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žabožrout ověšený anglickými korunovačními klenoty? To nesmí britská tajná služba NIKDY dopustit..! Těch opravdu vtipných scén je tu poskrovnu (např. narušení pohřbu), což lze vedle nenápaditosti klást především za vinu nevhodnému využití Atkinsona. Ten se sice umí brilantně pohybovat po obou koncích spektra inteligenčního kvocientu (takřka němý zaostalec Mr.Bean bavící mimikou a situačním humorem vs. sarkastický chytrák Černá Zmije, útočící na bránici svým rozeklaným jazykem štiplavého vtipu), ale jakmile se po něm vyžaduje něco mezi, málokdy to zafunguje. Na druhou stranu, kdo jiný by měl hrát nejlepšího agenta jejího veličenstva, než ten, kdo jí kdysi uštědřil naprosto ukázkové čelo. A navíc, pořád lepší, než Lazenby.. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

(slabé tri) britský humor mám veľmi rád, oveľa radšej, ako ten americký, no tuto to nezafungovalo, johnny english nie je ako postava až taký výrazný a špecifický - v šarme a výstrednosti ho hravo porazí austin powers, v "nemehlovstve" a trapasoch inšpektor clouseau, a tak má english jediné šťastie, že bol obsadený veľmi talentovaným, zručným a vtipným komikom - rowan atkinson mimikou a časovaním tých mála fórou zachraňuje inak prekvapivo nudný scenár, pri ktorom sa doslovne musíte prenudiť prvú hodinu, aby ste sa aspoň trochu pobavili na záverečnej sekvencii korunovácie - no aj to len vďaka atkinsonovi. inak naozaj sklamanie a nevyužitý potenciál, čo sa týka ešte obsadenia: dal by som viac imbruglie a menej malkovicha a bolo by to ideálne. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (34)

  • V čase 28:46 drží Bought (Ben Miller) v pravé ruce zbraň, v následujícím záběru však posunkuje rukama a vidíme, že zbraň zmizela. (Iveet)
  • V Číně byl film uveden pod názvem "Mr. Bean tajným agentem“. (džanik)
  • Když Lorna Campbell (Natalie Imbruglia) leze po žebříku do hradu, můžeme si na jejích zádech všimnout tetování. Později, když při ceremoniálu bojuje s odstřelovačem, tak na zádech žádné tetování nemá. (SONY_)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama