Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (624)

boshke 

všechny recenze uživatele

Typický Mr. Bean, jen v jiném kabátě a v celovečerním hávu... Středem pozornosti je samozřejmě Atkinson coby nemotorný člen britských tajných složek. Ten se shodou náhod stává agentem číslo jedna, jakýmsi pionýrem služby MI-7. Na starost dostává případ zmizelých korunovačních klenotů... English je sice nadmíru předvídatelný, plný britského nacionalismu a místy hraničí s trapností, pro mé sympatie k Atkinsonovi ho však nemohu nemít rád. Přes všechny jeho neduhy se u něj dobře pobavíte.Objektivně je hoden hvězd tří, já mu dám jednu protekční navrch... 80% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Johny English je pouhou parodií, která se nedokázala povznést nad svou předlohu a jen nudně využívá komediálních kvalit ( a hlavně reputace) Rowana Atkinsona. Natalie Imbruglia je ozdobou filmu a moc jí to sluší. John Malkovich opět odnesl roli záporáka, která mu moc nesedí a raději bych na jeho místě viděl nějakého ďábelského, ale neznámého herce. Celkově vzato to mohlo dopadnout o hodně lépe, ale i hůře, proto 3* a pokud bude další díl, trochu více snahy o kvalitní komedii bez prvků parodie. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žabožrout ověšený anglickými korunovačními klenoty? To nesmí britská tajná služba NIKDY dopustit..! Těch opravdu vtipných scén je tu poskrovnu (např. narušení pohřbu), což lze vedle nenápaditosti klást především za vinu nevhodnému využití Atkinsona. Ten se sice umí brilantně pohybovat po obou koncích spektra inteligenčního kvocientu (takřka němý zaostalec Mr.Bean bavící mimikou a situačním humorem vs. sarkastický chytrák Černá Zmije, útočící na bránici svým rozeklaným jazykem štiplavého vtipu), ale jakmile se po něm vyžaduje něco mezi, málokdy to zafunguje. Na druhou stranu, kdo jiný by měl hrát nejlepšího agenta jejího veličenstva, než ten, kdo jí kdysi uštědřil naprosto ukázkové čelo. A navíc, pořád lepší, než Lazenby.. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Je to za 4, ale je to o fous...přeci jen momentů, kde jsem se opravdu za břicho popadl, by se dalo spočítat na prstech jednoprsté ruky. Bráno globálně, spíše jsem se snímkem nenápadně proplížil s lehkým úsměvem na rtech (a to také samozřejmě není málo). Atkinson mi i v nehloupé poloze sedí, jeho výrazný akcent zbožňuju, herecky má rozhodně navíc než jen poskakovat před zrcadlem a dokáže utáhnout každou scénu s nadlidským PŘEHLEDEM. Vážnost v obličeji ála Jistě, pane ministře v kontrastu s vyplazovacími Beanovskými prostřihy tvoří vrchol britského humoru. Suššího než Sahara a ostřejšího než nůž vražený někomu do třísel. Velkým zklamáním je pro mě Natalie Imbruglia, příjemným naopak úděsná francouzština Johna Malkoviche :). Scénář je chytrý až běda, kamera je velice komorní (osobitá), film má to správné tempo a vůbec to všechno odsýpá, že člověk ani nepostřehne, že je o 100 minut starší. Celkově si Howitt drží stále laťku relativně vysoko a Atkinson by se naznačeného směru měl rozhodně držet... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď ono sa to ani ako paródia brať nedá. Čomu svedčí aj fakt, že navyše ďaleko presahuje aj kvalitu niektorých ozajstných bondoviek. Výborný nápad, pár vydarených gagov, Malkovich nesklamal, dokonca aj Imbruglia to príjemne doplnila. Perfektná zábava, Atkinson proste žiari, nech sa pustí do čohokoľvek a to mu dúfam nikdy nikto nezoberie. Len škoda, že ho ešte každý stále berie a nevie s ho predstaviť inak ako Beana. 80%. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (34)

  • Když Johnny (Rowan Atkinson) omráčí plukovníka, má plukovník ohrnutý kabát a je vidět bílá strana. Když k němu však přibíhá zdravotník, už je otočený a je vidět červená. (Marrty3)
  • Když Lorna Campbell (Natalie Imbruglia) leze po žebříku do hradu, můžeme si na jejích zádech všimnout tetování. Později, když při ceremoniálu bojuje s odstřelovačem, tak na zádech žádné tetování nemá. (SONY_)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama