Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (496)

teutates 

všechny recenze uživatele

Je pravdou,že animované rozprávky vážne nemusím!Taktiež je pravdou,že hollywood nás čím ďalej tým viac doslova"atakuje" animákmy(továreň na peniaze)!Niesom ztoho veľmi nadšený aj keď Over the Hedge má niečo do seba.V jednoduchosti je krása a na tomto snímku je to názorne vidieť-jednoduchý scénar,pár hlášok+snaživé grafické zobrazenie..!Animák u ktorého sa zasmeju obe strany publika(deti aj dospelý)!Tento snímok miestami pripomína bojové pole,ako z tých"najdrsnejších"filmov-akcie dostatok,tak ako komediálnych prvkov.Avšak nejide o 100% animák,aj tento snímok má svoje chyby ako napr.vizuálne efekty,ktoré by sa dali ešte určite doladiť-(ALE)Celkový dojem je viac než dobry o čom svedčí aj konečný zárobok! ()

numi 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám slušnej rozjezd filmu - ještě jsem se pořádně ani neusadil a už jsem byl přikovanej k sedadlu. Ne však na dlouho, protože další hodinu jsem se válel smíchy po podlaze... ;o) Over The Hedge je neuvěřitelně kvalitní animovaná komedie, ve které překvapivě nehrají prim krásné animované zvířátka (tím nechci říct, že by se mi nelíbily), ale výborný scénář napěchovaný až po strop neutichající akcí a odzbrojujícími dialogy! Moc mě potěšil fakt, že ještě stále se najdou lidé, kteří natočí animák podle scénáře a ne animák jen z toho důvodu, že mají dobrého ilustrátora, který nakreslil "superextrasrandovněroztomilé" zvířátka. Škoda přeškoda, že jim v závěru tak nějak došel dech. I když on je i ten závěr zřejmě k popukání legrační a napínavý zároveň, ale ona prostě ta první hodinka nastavila laťku tak strašlivě vysoko, že závěr prostě působí prázdně. Over The Hedge je přesto pro mě druhým nejlepším animákem všech dob - hned za druhým Shrekem - a to jako doporučení úplně stačí, ne? [červen 2006] ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

To byl panečku animák. Na Pixar to sice zdaleka nemá, ale Za plotem ční vysoko nad průměrem současné tvorby animovaných snímků. Včera jsem shlédl pokračování Doby ledové a jde o markantní rozdíl jak v příběhu, tak ve vtipu. Za plotem mě rozesmál častěji, než obě Doby ledové dohromady a ta animace, pastva pro oči (ale nesmíte obraz zkoumat příliš zblízka - Pixar to prostě není). K namluvení nemám žádné výhrady a veverka byla lepší než v Karcoolce. Poslední dobou nestojí animáky za nic (Za plotem je konečně něco lepšího) a já věřím, že po Autech a Monster House se zablýská na lepší časy. Ale abych jen nepěl chválou, musím i něco vytkout. Stejně jako u dvojky Doby ledové mě nechytil hudební doprovod a jen pár vtípků, které jsou určené dospělejším. A lidé vypadají prostě příšerně. Pixar už v Incredibles dokázal, že člověk jde zanimovat tak, aby to vypadalo docela normálně a v tomto ohledu jasně vede. Škoda, ale do plného hodnocení moc nechybělo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Má přítelkyně má ráda celovečerní animáky, já ne, ale mám rád mou přítelkyni a tak koukám s ní. ZA PLOTEM má slabší začátek, ale pak se rozběhne a finále s hyperaktivní veverkou posilněnou energetickým nápojem, která se pohybuje v nulovém čase a předběhne laserové paprsky je nářezové. Jen škoda, že akčních scén není víc, protože na tu honičku se psem a finále byla radost koukat. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

S jídlem se setkáváme neustále a proto málokoho napadne vymyslet něco tak zvláštního, kde je jídlo středem pozornosti. Tento film, neboli jinak řečeno 'zvířata shánějící zásoby schopni pro to udělat cokoliv', je dost dobře udělaný animák, který naprosto přesně vystihuje vzájemný vztah lidí a zvířat. Zároveň chci podotknout, že animace nemá chybu. Protože detaily jako chlupy, oči, či tráva jsou výborně zhotoveny. Navíc jsou zde pěkně vyobrazené lidské povahy na zvířatech - ať už je to opatrná želva, vyčůraný a mazaný mýval, starostliví ježci nebo naprosto bláznivá veverka. Plus je zde také vidět, jak zlí dokážou lidi vůči zvířatům být. - "Wanna help me find my nuts?" ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Veverka Hammy nazve ve snímku živý plot Steve, neboť je to údajně pěkné jméno. Steve Carell tuto postavičku namluvil. (imro)
  • Jde o adaptaci komiksového stripu "Over the Hedge", ve kterém zvířátka ironicky komentují počínání lidí. Jeho autoři, Michael Fry a T. Lewis začali komiks tvořit v roce 1995 a v době vzniku filmu vycházel zhruba ve 150 různých novinách. (imro)

Reklama

Reklama