Reklama

Reklama

Z ohnivé výhně

(pořad)
  • USA Forged in Fire
Soutěžní / Reality-TV
USA, 2015, 45 min

Obsahy(1)

V tomto zbrusu novém soutěžním pořadu, exkluzivně na HISTORY™, soupeří ti nejlepší výrobci zbraní v zemi ve výrobě všeho možného od vikingských válečných seker, přes samurajské meče, až po indiánské dvojité dýky. V každém díle se utkají čtyři noví soutěžící, kteří chtějí dokázat, že umí vyrobit určitou zbraň lépe, než kdokoli jiný - a dělají to ručně. Tenhle pořad využívá řemeslo, legendy a vzrušení z výroby zbraní v souboji důvtipu, vynalézavosti a důmyslnosti. Soupeři postupují přes řadu vyřazovacích úkolů, přičemž mají k dispozici garáž s nářadím. každý úkol je zaměřený na výrobu jedné části zbraně. Porota složená z důvěryhodných odborníků na zbraně sleduje závod, který je zároveň výletem do dějin zbraní, s "nesplnitelným" časovým limitem, vedoucí k výbušnému vyvrcholení. (History Channel)

(více)

Recenze (21)

ouki81 

všechny recenze uživatele

Až na občasné drobné historické nepřesnosti při popisech požadovaných zbraní pro finální test a v kovářských termínech jde o skvělou šou. Sice je pravda že po dlouhodobějším sledování se mi zdá že kvalita soutěžících s přibývajícími řadami poněkud upadá. Ovšem samotný pořad je stále skvělý. Porotci umí nahodit vtip ve správnou chvíli a být američan,asi se tam přihlásím už jen kvůli té atmosféře a možnosti vyzkoušet si Big blue (jinak si o svých kovářských schopnostech nedělám přehnané iluze). V každém případě tenhle pořad dává člověku minimálně inspiraci na to,co vykovat. ()

Mils_110 

všechny recenze uživatele

Výborný pořad, ktorý je asi jediný svojho druhu ( žiaden podobný nepoznám ). Najväčšou výhodou je plynulosť, nemá 2 hodiny, a teda sa človek takmer vôbec nenudí, vždy sa tam totiž niečo deje. Na kvalite pridávajú aj porotcovia, ktorí majú občas zaujímavé poznámky ku vyrobenej zbrani, sú to totiž odborníci v danej oblasti, a tak vedia, o čom hovoria. Veľmi zaujímavá je aj záverečná úloha posledných 2 súťažiacich, a to vytvoriť u seba doma za 5 dní porotou zadanú historickú zbraň. ***** ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Fenomenální pořad ve kterém se vždy člověk něco dozví. Vidět jak z ničeho vzniká nůž a na závěr zcela perfektní zbraň je poutavý. Jediné co mě na pořadu rozčiluje je americký přístup. Občas se totiž stane, že závěrečné testy diváci nevidí všechny. Vždy jsou tři. Z pravidla jeden na figuríně z balistického gelu nebo mrtvém zvířeti (funkčnost), řezaní něčeho (ostrost) a sekání do něčeho (odolnost). No a o tu funkčnost diváci v 90% přijdou. Asi protože je to příliš "násilné" nebo příliš "explicitní". Nebo že by z časových důvodů? Všimněte si, ty figuríny/zvířata jsou vidět během zahájení finále v záběru na pozadí (ale k testům na nich nedojde). Jednou dokonce na meči během hodnocení na závěr bylo vidět jak je z ničeho nic od falešné krve (asi proběhla figurína :)). Tu jsme ale neviděli... Je to velká škoda. ()

mikiqex 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem narazil ve Francii, kde dávali každý večer dvě epizody. I když jsem francouzskému dabingu nerozuměl, stejně mě seriál bavil a moc rád jsem se na vše podíval znovu v původním znění. Mou asi jedinou výtkou je ta snaha udělat vyřazování pro diváka napínavé. Během krátké epizody nemám čas si k většině ze soutěžících vybudovat nějaký "vztah", tudíž je mi popravdě obvykle docela jedno, koho vyřadí a kdo vyhraje. Také mě irituje, jak se před každým testem neustále ptají "are you ready?". Naopak hrozně mě baví prostřihy s komentáři soutěžících a super je i výběr hudby. Kvituji též infoboxy, vysvětlující právě zmíněné kovářské pojmy a je skvělé, že infobox pro týž pojem zobrazí i v dalších dílech. ()

mikruu 

všechny recenze uživatele

Koukám na tento pořad rád. Některé díly jsem si zopakoval několikrát. Člověka to láká kovařinu zkusit a vyrobit si nějakou kudlu. Velké zklamání ale je, že v některých dílech přeskočí test zabití. Nechápu. Ze začátku to dávali. Proto jen tři hvězdičky. A když už test zabití dají, tak proč jen bílé figuríny??? Co na to menšiny??? to jim nevadí??? Naštěstí na Youtube se dají testy zabití najít.. Sice anglicky, ale i to stačí. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ben Abbott sa zúčastnil 2. a 3. série ako súťažiaci a v oboch získal titul "Champion of the Forge". V 4. sezóne debutoval ako porotca a neskôr sa zúčastnil vo Forged in Fire: Beat the Judges (2020), pričom titul získal ešte dvakrát. Abbott potom ešte päťkrát zvíťazil v sérii výziev "Beat the Unbeaten" v 8. sezóne. Celkovo teda vyhral 9 krát. (Sepp37)
  • Wil Willis (moderátor) je bývalý člen americkej elitnej vojenskej jednotky "Rangers." Porotcovia J. Neilson a Jason Knight sú držiteľmi titulu "Master smith" (kováč - majster) v komunite "American Bladesmith Society." David Baker je odborník na historické zbrane a profesionál v ich reprodukovaní pre múzeá a Hollywood. Doug Marcaida je dodávateľom pre americkú armádu, inštruktorom bojových umení a dizajnérom nožov pre značku Fox Knives Italy. Špecializuje sa na bojový štýl Kali z juhovýchodnej Ázie, ktorý vyučuje aj vojakov a policajtov. (Sepp37)

Reklama

Reklama