Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Oblíbené trio je zpět. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se vrací v novém seriálu The Grand Tour, který je nepřímým pokračováním jejich posledního působení v Top Gearu. Naše trojka se vydává na cestu po celém světě, kde testuje různá auta, plní úkoly a především si užívají život jako "motoristi ve středním věku", kdy každou epizodu uvádí v jejich mobilním stanu. (UncleMorty)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

tom.nosek 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Jak už se traduje, poslední řady Top Gearu už nebyly tak dobré jako dřív. Stále stejný formát pořádu postupem času omrzel. Možnost vytvořit něco nového tak vypadala jako dobré východisko, jak přijít s něčím novým a riskantnějším. Pak přišel Grand Tour a zjistili jsme, že je to Top Gear. Top Gear, který je o něco méně o autech, trochu sprostější, s Conversation Street místo The News (o trošku lepší než originál), Celebrity Brain Crash místo Star in a Reasonably-Priced Car (první díl vtipné, od té doby silně chabé), s nudným Eboladromem místo Top Gear Test Tracku a s nudným "Communist" Americanem místo Stiga. Ve výsledku se tak jedná o tentýž pořad, který je horší v tom, že opouští zbytky reality a decentních vtipů. Občas se díl povede a je to dobré, nicméně většina "novinek" (tj. náhrad za něco, co fungovalo v Top Gearu), je nudná. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

V podstatě se jedná stále o to samé, jako jsme byli zvyklí z Top Gearu, jenže jsou zde dvě velká ale: 1) Stigův náhradník The American je neskutečně trapnej a kdyby mlčel, udělal by mnohem líp... 2) Celebrity Brain Crush začal být nudný už při prvním opakování... Jinak je to pořád stará dobrý trojka - eliminovat výše uvedené a možná trochu ubrat na demolování - chápu, že na to jsou peníze, ale vážně nemusím mít všechno... ()

Reklama

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Zatím mám pocit, že téměř nemomezený rozpočet Clarksona a spol. spíše zkazil. Na Top Gearu mě vždy nejvíc bavily hovadiny typu návrh levnějšího policejního auta, nejlepší bazarové auto apod. Kdežto Grand Tour okatě cílí na "WOW" efekt a chtějí oficiální Top Gear převálcovat hlava nehlava. Druhý díl (akční film) mě nebavil vůbec, demolování Clarksonova domu kvůli sázce ve třetím dílu vyloženě trapné. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

S01E01 - Předchozí Top Gear jsem nesledoval, takže nejsem ten správný zapálený fanoušek a ani tedy nemohu srovnávat se zmiňovanou "zlatou érou Top Gearu", nicméně tenhle díl a pořad mě nijak nenadchnul tak, abych čekal díl další. Ano, kamera je pěkná, to ano. Sem tam i nějaký vtip, ale... ne, tohle holt není pořad pro mě. Vyzkoušeno, zapomenuto. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený návrat ústřední trojice z Top Gearu. I přes pár úprav, viditelně víc možností a peněz na produkci je to pořád ten starý dobrý Top Gear, jen v honosnějším hávu. Vše, ale stojí na trojici oblíbených moderátorů, mezi kterými funguje neuvěřitelným způsobem chemie a drobné narážky a vtípky většinou nevyplynou do prázdna. Bavil jsem se víc než v posledních řadách Top Gearu s touhle partou a mnohem víc než v novém provedení s Chrisem Evansem. Nakonec byl vyhazov Jeremy Clarksona z BBC pro nás diváky dobrou volbou, protože Amazon tomu dodal potřebnou jiskru a nebojí se zariskovat. Rýsuje se tu nejzábavnější motoristický pořad a já se nemůžu dočkat dalších víc exotických a scénáristicky promakanějších dílů. 8/10 ()

Galerie (98)

Zajímavosti (30)

  • Clarkson a spol. měli neustále za zády právníky BBC, kteří jim říkali, co v pořadu mohou a nemohou dělat, co mohou a nemohou říkat. BBC považuje za součást svého duševního vlastnictví vše, co pod hlavičkou Top Gearu (od r. 1978) vzniklo - veškerou stylizaci, typické fráze. A je připravena producenty The Grand Tour žalovat, pakliže začne mít pocit, že parazitují na tom, co charakterizuje Top Gear. Rozjely i spory o tom, zda James May může použít slovo „cock". Obstrukcí ze strany BBC bylo ale více. The Grand Tour nemůže mít měřená kola v rámci testů ani rekordní čas na kolo. Sekce s novinkami nesmí být zvaná jako Novinky (The News). (Maulincio)
  • Při kempování na konci dne, kdy potkali teepee (přibližně v půlce filmu), Clarkson, Hammond a May vaří na ohni z parádních suchých borovicových polínek. Široko daleko však nikde nebyly žádné stromy, natož suché, a do té doby pálili jen dřevo z transportních beden. (Brain)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama