Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (898)

Lima 

všechny recenze uživatele

Animace je dechberoucí, příběh skvěle vymyšlený, dojemný i vtipný a scenárista by si zasloužil poklonu. Toy Story, Příšerky a teď tohle. Čím dál lépe. Jestli to takhle půjde dál, skoro se bojím domyslet, co se od Pixarů ještě dočkáme. Sami uvidíte, ale nedá mi se podělit o několik momentů. Při scéně, kdy si holčička Dorla, postrach akvarijních rybiček jde pro Nema, je slyšet zřetelně motiv ze Psycha a já se nemohl ubránit úsměvu nad skvělým nápadem. Potom mně velice rozesmáli racci, kteří ač se tu mihnou jenom na několik málo vteřin, svými komickými výstupy vás přinutí k výbuchu smíchu. A chycení hejna ryb, tedy záležitost všedního života, vám bude připadat jako nesmírně hrůzná věc a já si při této scéně vzpomenul ne Spielbergův Amistad a černochy namačkané v podpalubí. Já vím, poněkud divný příměr, ale mně to tak připadlo a Pixaři to umí skvěle podat. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Nemo je zlobivá rybka a tak dostane přes ploutvičky a ocitne se v akváriu, kde jsou ryby schopné projít zubařskou školu na výbornou. Marlinovi (Nemův otec) nezbývá nic jiného než vyrazit s rybkou Dory, která má problémy s krátkodobou pamětí, na cestu skrz celý oceán, aby malého nezbedníka našel. Musím se přiznat, že Nemo je pro mě asi nejlepší 3D animace. Ano, Shreka tolik nemusím. Film je se svým moralizačním tématem určen těm nejmenším, ale své si na tom může najít každý. Hlavně je to skvělý humor žraloky na odvykací kůře začínaje a hloupými racky konče. Opravdu jsem se smál od začátku do konce. Ovšem nejsilnější stránkou snímku je skvělá animace, která je propracovaná do toho nejmenšího detailu. Rozhodně se jedná o jeden z mých nejoblíbenějších animáků. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Keď som prvý krát uvidel poster, dôkladne som si ho obzrel, a medzitým mi niekto dohodil, že to vraj bude väčšia bomba ako Shrek. Nezaoberal som sa ani s predpoveďou ani s reklamami. Tým lepšie to dopadlo. A ajkeď sa to vôbec nedá porovnať s ostatnými animákmi (čo je naopak dobré), šlo o vydarenú rozprávku, ktorá mala grafiku ocenánského sveta na nerozoznanie od reálneho. Príbeh je pohodový, dialógi vtipné. To hádam úplne stačí. Nie je to však kult, ako sa o ňom pošepkávalo. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Animáky normálně nemusím, ale přistihl jsem se, jak při sledování s dětmi těm rybičkám stále více fandím a oceňuji perfektní scénář plný dějových zvratů a gagů, které mne skvěle baví. Každé shlédnutí přidávám hvězičku, zatím čtyři. ;=) Trailery 2: http://www.csfd.cz/film/43924-hleda-se-nemo-finding-nemo/videa/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu co na tom vsechny tak bere, samozrejme se jedna v animacich mezi nadprumer, ale jine filmy od Pixaru se mi precejen libily vic, tohle je totiz az moc orientovany na maly deti. Animace je velice nadprumerna, takze je diky ni film roztomilej, je to sranda (Par vtipu fakt nema chybu.), prijemna hudba, dej odsejpa atd...ale stejne mi tu proste neco chybelo. Rozhodne se nejedna o spatnej film, ale od Pixaru asi nejslabsi, presto mi to neda a musim dat 5*. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • V bonusoch na DVD sa nachádza krátky animovaný film, ktorý popisuje Nemov život v škole po návrate domov. (matthew.17)
  • Čekárna v zubařově ordinaci odpovídá skutečné čekárně v Emeryville (Kalifornie), kde sídlí studio Pixar. (D3VIL)
  • Pri scéne v ponorke, počas žraločieho útoku, je možné zachytiť odkaz na horor Osvietenie (1980), kedy žralok Bruce so svojim "Here's Brucey!" parafrázoval slávnu Nicholsonovu hlášku "Here's Johnny!" (Hudino)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama