Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Nelítostný bandita terorizuje Divoký západ při pátrání po bývalém členovi svého gangu, který začal nový život v tichém městě, kde žijí jen ženy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Za mě naprosto parádní western kde se charaktery a jejich osudy, chytlavě, dlouze (ale ne zdlouhavě) vykreslují a postupně jsou směrem ke středu spirály hromadně stahovány k velkému finále.. Z dob kdy v Netflixu ještě znali míru a jakýsi postoj a světonázor ještě nevystřídala tupě a "přes mrtoly" ražená ideologie. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Zase jednou po čase western, co stojí za to. Zručně napsaný a zrežírovaný a těch sedm dílů mi přišlo taky nějak akorát. Jedna přestřelka pěkně na začátek a jedna finální, zase nakonec. Mezitím krapet minulosti, vykreslení jednotlivých charakterů, nějaká ta milostná zápletka a aniž jsem se nadál, byl už vlastně konec. Škoda, ale nedá se nic dělat. Třeba natočí ještě další řadu. PS. Pokud se někdo (i když zcela oprávněně) rozplývá nad hereckým výkonem Jeffa Danielse, tak pro mě je jednoznačnou vítězkou téhle série Merritt Wever, jejíž výkon já osobně řadím ještě o kousek výš. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál bol teda fakt niečo. Netflix vie niekedy neskutočne prekvapiť. Hneď od úvodu to má grády, je to dejovo prepracované, dravé, drsné, neľútostné, ma to výborné postavy a ani na chvíľu tu nemáme nejaké slabšie miesta a postupne nám flashbacky vysvetľujú čím si hlavne postavy prešli, proste bravúrne prapracované. Moc mi sedela aj technická stránka prevedenia, vizuálne poňatie. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě takový ten typický čtyřhvězdičkový seriál, který je sice kvalitní, ale nestrhne, nezamilujete si ho, neinspiruje vás, nebingujete ho a nevyhlížíte netrpělivě další díl/řadu. Po solidním rozjezdu - prvních dvou dílech - se tempo zpomalí (na mě místy až moc), budují se postavy a jejich vztahy a pomalu se blíží nevyhnutelný macatý závěrečný masakr. Postavy jsou fajn, ale žádná pamětihodná, Jeff Daniels nicméně parádně válí svého záporáka. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších seriálových překvapení roku. Osobně jsem nečekal, že mě Godless sedne takovým způsobem, jakým mě sedlo, a taky že z něho budu hodně nadšený. Steven Soderbergh a Scott Frank vytvořili krásný westernový seriál, který mě připomněl, proč mám rád některé konkrétní westerny. Je to ukázková precizní práce od Scotta Franka, který si seriál napsal a i zrežíroval. Frank je zkušený tvůrce a zde nás, v tom naprosto utvrdí. Opravdu oceňuji, jakým způsobem je seriál vystavěn po příběhové stránce. Je to fakt velmi příjemné, že se nikam nespěchá, dostaneme prostor si vybudovat vztah k postavám, poznat jejich motivace, a taky nám jsou prezentovány jako postavy z masa a kostí, a nekoukáme na ně černobíle. Samotné prostředí, ve kterém se seriál odehrává je zajímavé, a dost mě potěšilo, jak se zde pracuje s klišé a s tradicemi westernových filmům. Režisérovi se podařilo dát seriálu správný vizuál, takže vypadá nádherně a stačí k tomu, aby se jelo v lese na koni nebo krásný záběr z vrchu na nekonečné planiny či jedno osamělé městečko. A takovýchto scén je v seriálu kopec. Totéž platí o správně zvolené hudbě, práci s detaily a hlavně i o hercích. Michelle Dockery je zde parádní a věřil jsem jí to od první scény, a několika scénami si mě získala a její výkon se mi hodně líbil. Jeff Daniels předvádí skvělý výkon, jelikož jeho postava je skvěle napsaná a následně i zahraná. Daniels krásně hraje postavu, která není dobrá, ale má své morální přesvědčení a díky tomu je zajímavější. Jack O'Connell má vděčnou roli a čím méně mluví, tím je jeho výkon lepší. Bavil mě jeho herecký projev a hlavně má jedny z nejkrásnějších scén v celém seriálu. Dále mě dost potěšili Scoot McNairy a Thomas Brodie-Sangster, protože své postavy zvládli velmi dobře a i oni si ukradli několik scén pro sebe. Na seriálu se mě líbilo, že bylo na spoustu věcí čas(učení krocení koní, lov, hra na housle, flashbacky atd). Ale co mě opravdu zklamalo, bylo epické vyvrcholení v podobě přestřelky uprostřed města, kde logika a hlavně inteligence všech postav dostává hodně velkou facku. Tento jediný moment mě opravdu zklamal, i přestože byl krásně natočený. Godless je parádní seriál, který je pro všechny fanoušky westernů povinností. ()

Galerie (259)

Zajímavosti (3)

  • Hlavní motiv minisérie není smyšlený. Scenárista a režisér filmu Scott Frank při pátrání v historii Nového Mexika našel několik případů, kdy se podobná tragédie ve zdejších důlních městečkách skutečně stala. Ta myšlenka města bez mužů ho nadchla natolik, že se rozhodl ji použít jako hlavní motiv pro svůj chystaný western. (Sidarius)
  • Mnoho jmen odkazuje na slavné westernové nebo westernově laděné filmy a zároveň souvisí se scenáristou a režisérem snímku Scottem Frankem. Hlavní záporná postava se jmenuje Frank, tedy stejně, jako hlavní záporák v Tenkrát na Západě (1968), a je to také příjmení scenáristy a režiséra filmu. Hlavní kladná postava (ne bez poskvrnky) má příjmení Goode (což odkazuje na film Hodný, zlý a ošklivý, 1966) a hlavní námezdní pistolník těžařské společnosti má příjmení Logan, což je odkaz na westernově laděný komiksový film Logan (2017) (na jehož scénáři se Scott Frank podílel). (Sidarius)
  • Námezdní pistolník Ed Logan vypadá (a to nejen obličejem, ale i oblečením a hlavně charakteristickým kloboukem s úzkou zaoblenou krempou) jako o cca 14 let starší verze námezdního pistolníka Butlera z westernového filmu Krajina Střelců (2003). Obě role ztvárnil herec Kim Coates, takže jde o zcela zjevný záměr tvůrců Godless a pocta staršímu westernu. (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Idris Elba míří na Divoký západ

Idris Elba míří na Divoký západ

21.11.2019

Netflix zaznamenal na poli drsných westernů poměrně solidní úspěch se svojí minisérií Godless od Scotta Franka a nyní se tak chystá na druhé kolo. Tentokrát vsadí na film The Harder They Fall, v němž… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Mindhunter a Stranger Things pokračují

Mindhunter a Stranger Things pokračují

03.12.2017

I letos Netflix vytasil řadu povedených seriálů. GLOW, Godless nebo Punisher sesbírali spoustu chvály, a to samé potkalo i Fincherova Mindhuntera, jenž má definitivně potvrzenou druhou sérii. Tým… (více)

Reklama

Reklama