Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

predators 

všechny recenze uživatele

Cesta kolem světa za 2 hodiny:-) I tak by se dal charakterizovat příběh vynálezce Fogga a jeho cesty za dodržením sázky. Skvélá trojka hrdinů, které po jejich 79 dnů napadne, přivítá nebo jim pomůže několik známých tváří, jako třeba bratři Wrightové nebo sultán Árnie:-) Jistou zábavnost této cestě nejde popřít a já se ani chvíli nenudil... A proč se vám nelíbí jeho příběhy pane Froggu?:-) 75 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Možno aj lepšie ako klasická verzia, alebo minimálne vyrovnané. Mám rád, ak sa niekto vie pohrať s dejom tak, že hlavnú kostru nenaruší, ale urobí z toho komédiu plnú zábavy aa akcie. V podstate tu nie je nudný moment. Možno veľa čínskych kopačiek do hlavy, ale to je u Jackie Chana povinnosťou. Niektoré triky boli s dnešného pohľadu naozaj lacné, ale dojem mi to neskazilo. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzna komedia, ktora skor pobavi detskeho divaka, ale pokial dospelak vydrzi az do konca, ako ja, tak sa urcite najdu chvilky, pri ktorych sa dokaze pobavit aj ten dospely divak. Napokon tento film vobec nie je nudny, aj ked nie vsetky humorne sceny sa vydarily, ale aspon male cameo ulohy znamych hercov urcite potesia... 16.10.2009 _______ Jackie Chan - (Passepartout / Lau Xing) +++ Steve Coogan - (Phileas Fogg) +++ Jim Broadbent - (Lord Kelvin) +++ Cécile De France - (Monika La Roche) +++ Arnold Schwarzenegger - (Princ Hapi) +++ Rob Schneider - (Bezdomovec) +++ Owen Wilson - (Wilbur Wright) +++ Luke Wilson - (Orville Wright) +++ Kathy Bates - (Kráľovna Viktória) +++ John Cleese - (Prešedivelý seržant) +++ Macy Gray - (Spiaca Franczúzska) +++ Frank Coraci - (Nahnevaný chodec) +++ Produkcia: Jackie Chan +++ Hudba: Trevor Jones, David A. Stewart +++ ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

V podstatě bizarním způsobem obstojná šílenost, na které mrzí hlavně prázdnota větší než očekávaná, ve prospěch Jackieho Chana a jeho obvyklých honiček, které působí jako dosti špatný vtip (a že ho mám moc rád). Steve Coogan není zas tak strašný, jeho humor s typickým britským nádechem naopak zachraňuje mnoho. Arnold Schwarzenegger je asi nejlepší část filmu. Velká škoda. Je to jak Karlík a továrna na čokoládu bez surrealismu. Celé to vypadá jako parodie Vernovy předlohy vykastrovaná neodisneyovskou infantilitou. Přitom s koulemi by se na to i možná vzpomínalo v dobrém. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl (ano, stydím se) a tak nebudu srovnávat. Jackie Chan hraje jako vždy, a nutno podotknout, že se při jeho bitkách stále usmívám. Originálnější choreografie jsem ještě neviděl :) Množství cameo roliček je příjemným zpestřením, ať už je to šílená role Arnieho Guvernátora, Johna Cleeseho... a při sledování filmu se proto nebudete většinu času nudit. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Za tým Jackie Chan Stuntman Association má kredit jako akční koordinator Nicky Li, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Chung Chi „Nicky“ Li. (Rominator)
  • Film je extrémně neférový k Lordu Kelvinovi, který je vykreslován jako zpátečnický cynik, který věří, že už není možné provést žádné vědecké objevy. Realita je zcela jiná. Williamu Thompsonovi, Lordu Kelvinovi z Largs, vděčíme na poli vědy za mnohé: například za termodynamickou (Kelvinovu) stupnici teplot či Druhý termodynamický zákon. Celkem za svůj život vydal 661 vědeckých publikací. Dále získal celkem 70 patentů a podílel se na projektu pokládání transatlantického kabelu. Výrok: „Všechno, co mohlo být objeveno, už objeveno bylo“, který od Kelvina ve filmu zazní, je ve skutečnosti připisován Charlesi Hollandu Duellovi, řediteli Patentového úřadu USA na přelomu 19. a 20. století... ale ani u něj není jisté, že ho doopravdy řekl. (vojtaruzek)
  • Bojové scény si Jackie Chan (Passepartout/Lau Xing) často vymýšľal sám a režisér bol jeho nápadom otvorený. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno