Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se do kina vypravila s neteří a mým bratrem, který vznesl návrh a vlastní snad všechny Verneovky. Tudíž chtěl vidět, jak dopadne toto filmové zpracování. Musím říci, že jsem očekávala průměrný zážitek a ten se také dostavil. Pár dobrých scén, hezká výprava, ale jinak slabý průměr. Rozhodně ne důstojná adaptace literárního génia. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprosto neskutecna jizda. Behem deseti minut je danej dej a pak uz film uhani neuveritelnym tempem az k zaverecnejm titulkam. Navic tu do dejove linie o ceste kolem sveta pridaly jeste druhou linii s ukradenou sochou, takze se dostal ke slovu Jackie Chan a predvadi fakt vyborny bojovy umeni. Jako partaka dostal, do role skvele padnouciho, Stevea Coogana a je tu spousta malejch roli, ktere potesi. Treba krasna Cécile De France, uchylnej Arnie, Jim Broadbent, odpornej Rob Schneider a ne moc vyuziti bratri Wilsonovi, Kathy Bates nebo John Cleese. At uz je zrovna nejaka skvele zvladnuta bitka nebo komedialni scena, porad jsem se skvele bavil. Vic takovejhle filmu. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak strasne som chcel mat tento film rad. Ked uz pre nic ine tak aspon kvôli tomu, ze sa v nom stretli moji traja oblubenci: Jackie, Arnie a Sammo. Ale vsetky komedie Frana Coraciho mi pripadaju nezazivne a absolutne nevtipne. Zamrzi to o to viac, ze v rôznych cameo vystupoch sa tu mihne mnozstvo nadanych komikov. Bohuzial styl humoru, ked tu rôzny postavy neustale o nieco zakopavaju alebo padaju, cieli na najmensie deti. Vidiet to v detskom veku, tak by som mozno tento film miloval. Scenar mi tiez pripada strasny. Proste taky zlepenec viacmenej nesuvislych scen. Niektore cameo vystupy su prakticky zbytocne a Arnieho dokonca neskutocne trapne. Ine som po rokoch docenil a aspon trochu som sa pousmial. Medzi klady patri nadherny vizual, bohata vyprava a hlavne po dlhsej dobe vydarene bitky v HK style, ktore mal evidetne Jackie pod plnou kontrolou. Aj ked su miestami jasne citelne pomocne lana, tak su väcsinoou pouzite natolko kvalitne, ze sa to da akceptovat. Je tu dostatok bitiek s vynaiezavou a vtipnou choreografiou. Takze bitky nielenze nadchnu ale aspon su aj zarukou vydareneho humoru. Sem tam sa najde aj nejaky solidny kaskadersky kusok. Vysledkom je taky nesurody mismas v ktorom si snad kazdy najde nejaku scenu, ktora ho zaujme, ale ako celok to nenadchne. P.S: Po dlhej dobe Jackieho film v zaverecnych titulkoch neobsahuje nepodarene zabery. Divne. 5/10. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Je to takový typ filmu, který napoprvé celkem pobaví, i když se u něho občas budete cítit trapně a svým kamarádům se rozhodně nebudete chlubit s tím, že jste se u toho i smáli...a že byste se na to podívali víckrát? Nemyslím si. Dětem se bude každopádně líbit, je to barevné, je to praštěné a furt se tam někdo mlátí do hlavy. Jako film vzniklý na základě knižní klasiky to je velký průser. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Odmítám být vymrštěn, zraněn elektřinou nebo si opět poranit nějaký orgán. Dávám výpověď." Sluha Passepartout byl skvělý a kdybych nyní vyrazil na cestu kolem světa, tak bych si ho vzal s sebou. Jen nevím, zda by udržel mé tempo, protože jsem schopen pouť ukončit již kolem roku 3892. Snílek Fogg si však stanovil lepší čas a mě celkem bavil na zemi, na vodě i ve vzduchu. A bavil mě hlavně proto, že jsem předem viděl trailer, ve kterém jsem zaznamenal známého plecháče, svalovce a guvernéra s loutnou, takže jsem se prozíravě připravil na to, že o serióznost tady skutečně nejde. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Když skupina na své cestě potká prince Hapiho (Arnold Schwarzenegger), říkají, že jsou v Turecku. V době, do které je příběh zařazen, se však Turecko nazývalo Osmanská říše. (Mr.Hudson)
  • Za tým Jackie Chan Stuntman Association má kredit jako akční koordinator Nicky Li, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Chung Chi „Nicky“ Li. (Rominator)
  • Kromě této verze vznikaly paralelně i dvě další adaptace Verneova románu, od jejichž natáčení však již bylo upuštěno. První měl v merku mumiofil Stephen Sommers a druhou Stephen Herek. (imro)

Reklama

Reklama