Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Phobia

všechny recenze uživatele

Že se v tom ztrapňují Jackie Chan a Owen Wilson, budiž, u těch jsem na demenci zvyklá a zvláště první jmenovaný je pro mě indikátorem filmové sračky, kterou je záhodno ignorovat. Že se pan guvernér rozloučil takto trapnou rolí, to taky překousnu - však si jich v kariéře stihnul střihnout víc (doufám, že z toho těhotného chlapa se po nocích pomočuje, protože já z toho noční můry mám a to jsem viděla stěží 10 minut). Ale Kathy, moje milovaná Kathy Bates v téhle hyperslátanině - ve společnosti, bože můj, Jackie Chana?!? Chce se mi plakat. Hodnocení vynechávám, pro mě jde o nekoukatelnou záležistost, těch pár minut života u rádoby zábavného třeštění mi už nikdo nevrátí... ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie, která ale splnila svůj účel - pobavila :-) překvapila mě spousta mých oblíbených herců ve vedlejších rolích (Kathy Bates, John Cleese, Jim Broadbent, Owen Wilson). Choreografické souboje Jackieho Chana bych klidně oželela, ale moc se mi líbily všechny ty mezititulky a mapy, kde se hrdinové zrovna ocitali. Taky bych se k takové cestě kolem světa dala přemluvit! ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

No jako je to kravina ale zase jsem se téměř dvě hodiny dobře bavil. Knížky od Julese Verna mám rád a Cesta kolem světa za 80 dní je jedna z nejlepších. Samozřejmně tento film je upraven, tak aby opravdu jen pobavil. Je pravdou, že je zde řada povedených a vtipných scén až na tu část v Číně, tam to bylo dost nudné, jenže v této části byli velmi dobré souboje a výborná ukázka bojového umění .Jen je škoda toho blbého hereckého obsazení. Jackie Chan je celkem v pohodě ale pro mně neznámý Steve Coogan předvedl nic moc výkon. Na druhou stranu byl velmi komický a díky němu jsem se smál. Hodně mně pobavil Arnold Schawrzenegger. Potěšila mně učást Roba Schneidera a bratrů Wilsonových. Příjemná komedie na kterou se za pár let podívám znovu a rád. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Paradoxní, ten animák se zvířátky místo lidských postav na kterém jsem kdysi vyrůstal je mnohem dospělejší než tohle - hysterická řachanda pro cca pětileté děti, ve které chybí snad už jen vtipy o prdění. Ječí se hodně, trapné primitivnosti na rozdávání, srandovních pádů je tu nepočítaně, a k tomu množství veselých steampunk vynálezů jak z neblaze proslulého Wild Wild West (a to by člověk čekal že se producenti poučí, znovu vstupovat do takhle ztrátové řeky) - to všechno je těžko snesitelné pro kohokoli nad deset let. Naštěstí pro ty ostatní je tu i Jackie a hodně kope a dělá své ekvilibristické kousty, tedy aspoň na poměry amerického filmu, a krom něj je tu i dalších padesát cameo roliček v čele s pošahaným Arnoldem (který v době premiéry už seděl na postu guvernéra), takže aspoň něco co zvládne vytrhnout z letargie každého kdo by chtěl víc než že je to barevné, hlasité, a hýbe se to. Jules Verne ovšem rotuje v hrobě kvalitně. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu závisí predovšetkým od rozpoloženia vášho tela a mysle. S očakávaním nevšedného zážitku pred 20 rokmi v kine asi pochodil iba málokto. V stave totálneho vyčerpania a potreby maximálneho vypnutia mozgu sa dá táto kvázi adaptácia možno aj relatívne previnilo užiť. Neustále sa niečo deje, lokácie sú fajn, je to farebné a nič nedáva zmysel. Aj v "off" mozgovom móde sa ale budete zamýšľať nad tým, prečo si tvorcovia nedali napríklad prácu s prekonávaním vzdialeností a prekážok typu veľhory, pretože tu sa dalo celkom originálne vyhrať. Avšak tým, čo najlepšie celý projekt charakterizuje, je až priveľká stávka na istotu vo všetkých smeroch. 50% ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Ve chvíli, kdy Philleas Fogg (Steve Coogan) v galerii povídá slečně Monice (Cécile de France): „Váš obraz je lepší, než všech těch amatérů kolem,“ se na něj otočí zrzavý malíř (Perry Andelin Blake), který dotčeně prohlásí: „Co jste to říkal?“ Ten muž představuje slavného nizozemského malíře Vincenta van Gogha a obraz před ním, na kterém pracuje, je „Hvězdná noc“, kterou namaloval v roce 1889. (TomKey)
  • Když Phileas (Steve Coogan) drží těsně před zřícením sochu Hapiho, je možné všimnout si, že je přesně v místě zlomu naříznuta. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama