Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel i já se musím zařadit do fronty k těm, kterým se tento film nelíbil. Jako malý jsem kreslený seriál taky žral, ovšem tahle splácanina se mu nemůže rovnat ani po kotníky. Rádoby humorných situací je tu sice dost, ovšem jen málo která z nich je opravdu srandovní. Přišlo mi jako by se ta plejáda herců snažila předvést co možná nejdebilnější výkon a vysloužit si tak Zlatou malinu. Chan kromě svého bojového umění málokdy nabídne něco navíc, Arnieho přínos filmu už nebudu ani komentovat a během sledování filmu jsem měl co dělat, abych neusnul nudou. Nevidím to ani na průměrné hodnocení, protože nevidím jediný důvod, proč se na to podívat ještě někdy znovu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná komedie, která je na Jackieho už až moc naivní, ale i tak se to nakonec dalo vydržet. Jackie Chan totiž opět odvádí kvalitní práci a Cécile De France hraje (a vypadá) taky docela dobře. Potěší taky několik cameo roliček (hlavně guvernér Arnold a bratři Wilsonovi). Méně pak Steve Coogan, který je místy k nesnesení. Člověk se až chvilkama ptá, kam zmizel tak velký rozpočet, ale radši se ptát nebudu a na tento tak trochu debakl ( i když trochu příjemný) zapomenu. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Hodně nenáročná zábava s velkou mírou nadsázky a vzhledem k tomu, jaký to byl za mořem veliký propadák, jsem čekal horší výsledek. Děj má spád, výprava a kostýmy jsou fajn, vynálezy strojů nápadité, jenom ty triky jsou okatě počítačové. Za zmínku určitě stojí prostorem nevelká, ale i tak výrazná Arnoldova minirole sebestředného prince. I kdyby nepronesl ani slovo, vidět ho s dlouhou kudrnatou parukou (která se VůBEC nehodí k jeho teutonskému výrazu) a elastickými kraťasemi je docela zážitek :o) Ostatní camea taky potěší (akorát ten John Cleese se tu mohl mihnout víc jak na tři sekundy). Čerstvě Oscarový Jim Broadbent si svojí vděčnou roli proradného lorda Kelvina viditelně užíval, Jackie Chan pořád neumí hrát, ale jeho choreografie bojových scén pořád nemají chybu (věřili byste, že při rvačce lze namalovat obraz?...Jackie Vám to ukáže :o) Problémem ovšem je, že pokud jste zatíženi na Verneovu předlohu, budete asi mírně řečeno naštváni. S předlohou to má společné pouze základní kostru, příběh je především sledem nesourodých skečů a Passpartův boj za rodnou vesnici je tady jaksi navíc a má až moc prostoru na úkor základní dějové linie a tou by měl být boj s časem a s nepříznivými okolnostmi. Přestože se asi Verne obrací v hrobě, jde suma sumárum o zábavnou ptákovinu, která se nebere vůbec vážně. Neškodí občas si propláchnout mozek něčím takovým :o) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl (ano, stydím se) a tak nebudu srovnávat. Jackie Chan hraje jako vždy, a nutno podotknout, že se při jeho bitkách stále usmívám. Originálnější choreografie jsem ještě neviděl :) Množství cameo roliček je příjemným zpestřením, ať už je to šílená role Arnieho Guvernátora, Johna Cleeseho... a při sledování filmu se proto nebudete většinu času nudit. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No podobnú stupiditu s toľkými hviezdami som nevidel dávno a to mám Jackieho a Owena veľmi rád! Film akoby nevedel kam sa zaradiť. Dobrodružnosť, komédia, sám som nevedel o čo ide, Jackieho ksichtíky a naivita bola až príliš prehnaná! Jediné, čo sa mi páčilo, a prečo som dal o hviezdičku navyše, bola minirola Arnieho Schwarzeneggera, ktorý si svoje cameo viditeľne užíval. 45%. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Bojové scény si Jackie Chan (Passepartout/Lau Xing) často vymýšľal sám a režisér bol jeho nápadom otvorený. (Greenpeacak)
  • Kromě této verze vznikaly paralelně i dvě další adaptace Verneova románu, od jejichž natáčení však již bylo upuštěno. První měl v merku mumiofil Stephen Sommers a druhou Stephen Herek. (imro)
  • Kostýmová návrhárka Anna Sheppard mala na starosti celkovú vonkajšiu podobu filmu. Bol to pre ňu nezvyčajný projekt, pretože obyčajne pracovala vo filmoch z druhej svetovej vojny. Pochvaľovala si, že nemusela prísne dodržiavať dobové reálie a mohla popustiť uzdu fantázii. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama