Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

Morien 

všechny recenze uživatele

Já, ubohý narocenec 1991, jsem na to systematicky koukala v roce 2010. Můj závěr je takový, že dost procent bublinkové tvorby je svázaných s dobou vzniku (některé souvislosti už prostě nechápu, protože to nepamatuju, a tudíž se nemůžu smát, i když bych chtěla). Jen některé kousky jsou nadčasové, nicméně se pořád jedná o zázrak na českém poli. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Počáteční díly byly trochu rozpačité, ale čím novější díl, tím lepší. Parodie na reklamy však nezklamaly téměř nikdy ("Už žádný drahý opravář" - tu skutečnou reklamu opravdu nesnáším) a později ani parodie na TV pořady, snad nejlepší ze všech byla ta na Risk, parodující tehdejšího moderátora, naprosto prkenného I.Vyskočila. Další lahůdkou byly dialogy z Profesionálu přimíchané do Inženýrské odysey. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ještě jednou ne. Možná to v době, kdy to bylo aktuální, vtipné bylo, ale teď, kdy jsem schopen všemu rozumět, nepřijde mi vtipné takmer nic! Ne a ještě jednou ne. Od odpadu dělí jen Čtvrtníčkův kamenný xicht. Jde asi jasně o předchůdce Tele tele a podobných, ale opravdu. Co díl, to max jedna povedená hláška... To je pro mě fakt málo... ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Stejně jako stejnojmenný pořad má tenhle film jednu velkou nevýhodu. 10% zábavy je vykoupeno 90% nudy a vaty.. možná v době prvního vysílání měl pořad co říci a určitě zabavil narážkami na tehdejší politickou scénu.. ale pro dnešního mladého diváka jsou vtipy a gagy směřované na tehdejší události a politiky nezajímavé a nepobaví. Alespoň mě tedy ne, bohužel :/ Ta jedna hvězda je za Alles Gute ()

asi_takovej_ 

všechny recenze uživatele

asi_takovej_pocit, jako dostat do kuli, a to dvojite a kdyz uz si myslite, ze je mate na kasi, tak vam je nekdo strci ruku do krku a pres zaludek a streva vam ty koule vytahne ven. Dneska, kdyby to nekdo natocil, tak ho zavrou, obvini z rasismu a ve vsech diskusis s radoby hipster intelektualy dostane ban. ()

Zajímavosti (6)

  • Neshody autorů, kteří se podíleli na tvorbě pořadu plného drsné satiry, způsobily, že celovečerní film Česká soda už nemůže ani do kin, ani na televizní obrazovky. Kromě jediného místa, a to Pardubic. V roce 2007 totiž získaly Pardubice povolení, že film mohou promítnout. Smlouva však nemá datum ukončení, takže Pardubice jsou dnes jediným místem, kde mohou lidé Českou sodu vidět. (hippyman)
  • Název je narážkou na „dostat sodu“, v přeneseném slova smyslu to znamená dostat za vyučenou, to proto, aby se dotyčný zklidnil. A proč sodu? Soda bikarbona má schopnost tlumit rozbouřené trávení, tak proto. (sator)

Reklama

Reklama