Reklama

Reklama

Kapánek romantiky aneb Z operetky do operetky

(divadelní záznam)
  • Československo Kapánek romantiky

Obsahy(1)

aneb Z operetky do operetky ve scénické zkratce herců Ypsilonky... Korepetitor u klavíru rozdává noty – naivka, subreta, první milovník, mladokomik i komická stará – všechny party jsou rozdány a můžeme začít... Autoři si tentokrát pohrávají s kdysi velmi oblíbeným žánrem českých jevišť – operetou – a činí tak s nadsázkou, se smyslem pro vtip i nostalgii, a potvrzují, že soubor Ypsilonky je v plné síle a schopen utáhnout i velké melodie. O. Kaiser, O. Havelka, dámy L. Havelková (jako host), J. Synková, V. Gajerová a další členové divadla vás zvou k zábavnému, vtipnému a milému posezení s operetkou! (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Stejný koncept jako mají Pletky paní Operetky s plus minus stejnou úrovní cyklu. Operety představují tak pokleslý způsob dobové zábavy, že se s rozumnou dávkou nadhledu a ironie z nich dá těžit takřka donekonečna. Celkový dojem: 55 %. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nejkultivovanější operetní pořad z normalizačních let. Nic podbízivého jako Pletky paní operetky a nic tak trapného jako Karel Gott v operetě. Zlatá Ypsilonka a její organizovaný chaos. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Soubor Ypsilonky je sice schopen utáhnout operetu a veselé melodie, ale záznam má jen půlhodiny, takže by mě zajímalo, zda sledujeme zkrácený záznam nebo je to jen divadlo pro televizi. Ať tak či tak je to jediné divadelní představení, na němž se podílel scénáristicky Miloň Čepelka a je to zajímavé právě proto, že už byl dávno členem Divadla Járy Cimrmana. Jednotlivé melodie mě ale bavily stejně jako kostýmy protagonistů a je opravdu na první pohled vidět, že se jednalo o sehranou partu, kterou to prostě bavilo. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama