Reklama

Reklama

Perinbaba a dva světy

  • Česko Perinbaba 2 (neoficiální název) (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Hlavní postavou filmu je Lukáš, syn Alžběty a Jakuba z kultovní pohádky Perinbaba. Rozhodne se vydat do světa na zkušenou. Touží najít pravou lásku a své vlastní štěstí. Od počátku jeho putování mu tu a tam pomůže najít správnou cestu hodná Perinbaba, zatímco smrtka Zubatá se mu snaží škodit a klade mu do cesty nebezpečné nástrahy. Brzy najde chytrého psa Ucha a společně se vydají nalézt bájnou zemi hojnosti, která podle pověstí leží za sedmero horami a sedmero moři až na samém konci světa. Na zámku se během své cesty dostanou do vězení, ve městě zničí i zachrání velkou svatbu, v zemi divoženek se Lukáš zamiluje, pomohou zachránit pohyblivé město a v království, ze kterého zmizely všechny ženy, se musí utkat s havraními bojovníky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (64)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Pozdní Jakubisko na steroidech. Nejvíc WTF film poslední dekády a ultimátní kombinace geniality a patlalství. _______ Jako žádný Jakubiskův film, ani tento nemá sedící postsynchrony (a ano, i zde jsou často nalepené na záběry, ve kterých herci zjevně neříkali vůbec nic a není jim vidět do obličeje). Ani se to příliš nepřehání s kontinuitou záběrů, takže jakákoli akce (čímž myslím scény typu "děti chytají běžícího psa") působí značně avantgardně. Nikdo neřeší, že CGI hrad / zámek na velkých celcích vypadá úplně jinak, než lokace, ve kterých jsou točené scény s herci, a které by se měly nacházet na tom samém hradu / zámku. Je tam dost CGI, které je jen 2D a někdy vypadá hnusně. Postavy samotné Perinbaby a Smrti tam nějak náhodně přepadly z původního filmu a nedaří se je do vyprávění smysluplně zaintegrovat. _______ Všechny bizarnosti, jejichž kompletní výčet by byl dlouhý, ovšem jde smést s tím, že velkou část filmu sledujeme sen (a dokonce i sen ve snu), kde se na kauzální logiku nehraje ¯\_(ツ)_/¯ _______ Je také nutné zdůraznit, že Jakubisko vyniká výrazným výtvarným talentem a ani moc nevadí, když trochu pohádkově kýčaří, nebo po stopadesáté opakuje svoje oblíbené motivy. Jeho práce s prvky lidové slovanské kultury a mytologie v československém kontextu působí svěže. Fantazie a nápadů je v Perinbabě II víc jak ve všech českých pohádkách za posledních dvacet let dohromady. Ale zas škoda, že chybí subtilní erotické a hororové motivy tvořící velkou část kouzla Perinbaby původní._______ Nevím, jestli bych někomu ten film s klidným svědomím doporučil a číselně hodnotit se asi dá jen na nějaké Schrödingerově stupnici, ale když už tuzemské WTF, tak prosím něco takového a ne Magnuska nebo Evu Toulovou. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Lukáš je synem Jakuba a Alžběty z prvního dílu Jakub už je po smrti a pro Alžbětu si dojde smrtka na začátku filmu. Alžběta Lukášovi řekne , že si přeje , aby šel do světa tak jde narazí na nějakého chlápka co vypráví příběhy o bájném sedmirohém beranovi co žil v nějaké krajině hojnosti kde rostly na stromech salámy a ve vodě teklo mléko (tady asi naráží na mořskou pěnu jelikož v té době byly lidi  omezení  tak si to mohly splést ve filmu ani ukázané to mléko není) uvěří tomu a vydá se to místo  najít . Na cestu mu dá Perinbaba svého psa  , aby mu pomáhal přežít a mezitím po něm jde zubatá co ho chce zabít. Oproti jedničce je to slabší navíc posledních   cca 30 minut je už pěkně debilních já chápu , že jsme v pohádce , ale tady už to zabrusluje i do fantasy kdy vidíme ženské létat na sukních  a podobné hovna i s koncem už to nezvládly jelikož zde z ničeho nic zubatá skončí s řemeslem tím pádem by ho nepopravily tak nemusel ani utíkat. Navíc do filmu narvaly i feministické hovna o nadřazených ženách a chlapech co musí zemřít asi, aby to více vydělalo. P.s. V tom spodním království je řečeno, že tam nejsou žádné ženy přesto tam žijí malé dívky hodně velká filmová chyba P.s. 2 Proč ta smrtka mluví více jazyky na konci co to jako je pochopil bych ještě kdyby třeba z ničeho nic začala mluvit slovensky  (takový vtip pro české diváky) nebo česky (pro slovenské diváky) , ale tady to nedává smysl navíc ji nejde rozumět aspoň titulky tam mohly dát P.s. 3 Tak, že vše se odehrálo za jeden den (ráno ho měly popravit) on dokázal najít si lásku pak najít sedmirohého berana a vysvobodit zakleté království a ještě se i vrátit a mezitím i vyspat kde se na něho hrabou Avengers.  60 procent ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Nech si každý hovorí čo chce mne sa to páčilo a dôstojný záver jakubiskovej tvorby. Azda to najlepšie v poslednej dobe zo Slovenska po vydarenom invalidovi. Chápem aj tie odpadové hodnotenia čo pokračovanie ani nevideli. Taktiež aj päť hviezdičkové hodnotenia. Za mňa objektívne na 4* ale keďže to má tak málo percent a idú Vianoce treba byť štedrý a dám plný počet. Veľkým plusom bolo aj natáčanie v mojom rodnom meste Kežmarku a okolie Spiša. Hlavného herca Lukáša poznám z YouTube tvorby a je talentovaný herec. Čo ale musím vytknúť boli tie lacné efekty ale na naše pomery super. A otravná pieseň paslo dievča pávy, ta melódia sa často opakovala a nepochopil som ani zaradenie tejto pesničky ku záverečným titulkom keď vyšla pekná Slovenská od zosnuleho Žbirku. Alebo mohli vybrať pôvodnú nostalgickú pieseň z jednotky. Ja to už mám v kine za sebou a ozaj ide o peknú rozprávku z našich končín ktorá by si zaslúžila minimálne nad 50% zas taká katastrofa to nebola. Kto vie prečo to odkladali a že sa toho nedožil sám veľký jakubisko. 5* ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejvíce imaginativních pohádek za poslední dekádu a vy tomu tady dáváte odpady??? Jsem kvůli těm recenzím na to málem nešel, tak doufám, že všichni ti pominutí recenzenti skončí v jezeře plném chobotnic a budou se tam točit do alelůja na větrném kolotoči. :) Trochu mi to připomínalo moji oblíbenou Pohádku o putování, občas Kusturicu a sem tam to lepší z Terryho Gilliama. [CinemaCity Pce, levný maraton] ()

Gothar odpad!

všechny recenze uživatele

4 milióny eur na toto...neviem kde konkrétne ich minuli pretože to vôbec nie je vidieť. Strih je na úrovni videa z dovolenky, scenár nič moc, CGI tiež tak a najlepší herecký výkon podal psík. Jediným pozitívom tohto filmu je, že som si uvedomil, že aj vo filmoch, ktoré som považoval za zlé sú dodržané základné veci ako kontinuita v rámci scén a jednotné farby medzi strihmi. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (8)

  • Perinbaba a dva světy je posledním filmem Dana Nekonečného. Do role potulného kouzelníka a komedianta vnesl svůj nezaměnitelný styl a energii. Naopak, v roli Zubaté se objeví Darija Pavlovičová, pro níž šlo o první zkušenost s celovečerním filmem. Díky dlouhým přípravám Perinbaby se mezitím stala slavnou, dokonce začala tančit ve StarDance. (Bontonfilm)
  • Režisér filmu Juraj Jakubisko se již premiéry a uvedení filmu do kin nedožil. Premiéra filmu byla několikrát posunuta. (tsatsiki)
  • Při natáčení filmu na východním Slovensku tvůrcům z hotelového pokoje byly ukradeny speciální paměťové karty s natočenými (zálohovanými) záběry. Natáčení na jeden den bylo nutné přerušit a nové karty sehnat v Praze. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama