Reklama

Reklama

Americký samuraj

  • Česko Aréna samurajů (více)

Obsahy(1)

Andrew vyrůstal v Japonsku v domě samurajského mistra. Spolu s nevlastním bratrem se u otce učili starobylému bojovému umění, ale později se jejich cesty rozešly, protože Kenjiro se dostal na šikmou plochu. Když otec odevzdá tradiční rodinný meč Andrewovi, jeho bratr se přidá k yakuze a odejde. Později se Andrew rozhodne bratra najít a vyřešit staré spory, ale dojde mezi nimi ke konfliktu, a oba se ocitnou v nemilosrdném souboji. Ten je dovede až do turecké bojové arény, ve které bojovníci z celého světa bojují souboje na život a na smrt. Kdo z nich přežije? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Firstenberg přitvrdil. Bradley umí docela slušně bojovat, ale to je platné jak koni ocas, když jeho charisma je na úrovni rezavé rozšlapané plechovky. Mrzí mě to, že ty pokusy o hluboké zamyšlení byly střídány vyloženě nechutně trapnými nebo nelogickými scénami (ten hozený odražený meč na konci filmu mě srazil do kolen). Trochu škoda, ale pro méně náročné diváky docela dobrá podívaná. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mark Dacascos ten zlý, David Bradley ten dobrý. Samurajský mistr nezvolí dědicem tradičního rodinného meče svého skutečného syna, který se dle očekávání pořádně naštve a přidá se k yakuze. Nevlastní americký bratr ctící ty správné hodnoty ale bude muset ještě o katanu pořádně zabojovat. Bojuje také divák, aby se nenechal otrávit primitivním dějem. Ten vytlačují poměrně zdařilé souboje v zaměnitelném aranžmá, nicméně Firstenbergův (první dva díly Amerického ninjy) Americký samuraj kromě klasického kopání a bušení pěstmi nabízí napichování a sekání různých částí těla dokonale ostrou ocelí, čímž se liší od veskrze infantilních arénovek. Příjemné dvě hvězdy.. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No z uměním samurajů tenhle film věru moc společnýho nemá. Je to především bezmozkový rubací béčko z velkým množstvím useknutých končetin, hlav atd. Souboje nemají bůhvíjakou choreografii, ale jsou pěkně krvavý brutální a nekompromisní. Dacascos jako záporák obstál. Jenom by to chtělo lepšího hlavního představitele. Nepopírám, že Bradley je v soubojích přesvědčivý a i z mečem se ohání slušně, ale nemůže prostě zastřít fakt, že je totální herecký poleno což lze vidět i v jeho ostatních filmech. Nicméně tady mi to zase až tak nevadí. Jak už jsem napsal film má rozhodně něco do sebe no a fanoušek podobných kousků let minulých to určitě ocení. Takže nakonec dávám velmi solidních 70% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Sam Firstenberg je polsky zyd, natocil spolu s Dudikoffom American Ninja a tusim este Silu Pomsty. No ako reziser je to len rutiner, ale zrucny. Tuna Firstenberg nema Dudikoffa, ale Dacascosa ako zaporaka a akehosi Bradleyho ako Dobraka. Herecke vykony nech necaka nik, Firstenberg nie je Welles a nikto tu hrat ani nevie. Na to ale sere pes, teda pardon, mne to zase uslo, a chcel som napisat ze som nad to povzneseny. Proste akcna krvava rubanica, obcas sa to da pustit . 54 % ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Jediné pozitivní jsou arénové souboje, ale ani ty nejsou zas tak převratné. Velmi mě zklamal filnálový souboj, kdy oba bojovníci nejsou skoro vůbec (kromě začátku a konce souboje) v jednom záběru spolu a to kazí celý dojem. Další kraviny kolem soubojů, jako je začátek s okradením meče, nesmyslná milostná scéna a další jsou jenom záplata na Bradleyho kimonu. P.S. Bradleyho "herectví" (herci snad odpustí, že to tak nazývám) je naprosto hrozné. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu je Drew (David Bradley) postřelen do břicha, v dalších fázích filmu nemá ovšem jizvu po kulce. (Vengeance6)
  • Herec John Fujioka zde hraje mistra hlavního hrdiny Drewa (David Bradley), podobně jako ve filmu Americký ninja (1985). (mzss1)

Reklama

Reklama