Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdeptaný bankový úradník Arvid sa stane hrdinom, keď takmer omylom zneškodní lupiča. Naivný muž, ktorého práve opustila milenka Hanne naletí však podvodníčke Astrid, ktorá sa mu predstaví ako manželka uväzneného zločinca, a chce jej pomôcť. Prehovorí svojho brata Haralda, skúseného kriminálnika, aby mu pri tom pomohol. Spolu s troma Haraldovými podriadenými potom rafinovane prepadnú pancierové auto s peniazmi a neskôr oslobodia lupiča z väzenia. Pôvodný zámer sa však neskúsenému Arvidovi rýchlo vymkne spod kontroly a muž sa ocitne uprostred výbuchov a prestreliek, pri ktorých sú početné obete. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Skutečný úlet.Úlet,který však chvílemi i nudí,přestože obsahuje i spousty neskutečně zábavných,někdy brutálních,někdy vtipných scén.Děj má docela spád,ale i zde se občas mohlo párkrát šlápnout na plyn ještě víc a naopak by nebylo marné několik scén úplně vyhodit.Herci jsou vesměs výborní,převším pak Labovic a Bodnia(známý z Dealera) dodávají filmu i sympatické parametry.Závěr do teď nevím,jak si mám vlastně vyložit a především jestli byl buď neskutečně výborný,nebo to byl skok do prázna,to už si musí asi každý rozmyslet sám,mě sice pobavil a překvapil,ale zároveň si myslím,že byl i dost takovým alibistickým vyústěním.Celkově mě každopádně V Číně jedí psy bavilo,určitě nejde o standartní podívanou,nicméně cestu si k němu nemusí najít určitě každý.Mít film lepšího režiséra,myslím že mohlo jít o mnohem nadupanější a ještě šíleněnjší jízdu,ikdyž ta šílenost je zde zastoupena v řádném měřítku :)! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bankovní úředník Arvid se stane svědkem přepadení, a shodou náhod se mu podaří lupiče zneškodnit. Druhý den jej navštíví manželka lupiče, a oznámí mu, že ukradené peníze měly být na adopci, protože se jim nedaří počít dítě. Arvid se rozhodne jim pomoci, a proto přemluví svého bratra Harald, bývalého kriminálníka, o pomoc s krádeží peněz i osvobození lupiče z vězení. Harald ještě do celé akce zapojí tři spolupracovníky z restaurace, kterou vlastní a společně vymyslí odvážný plán. Ne vždy ale vše vychází tak jak je naplánováno... Není to tak dávno, co jsem se tu rozepisoval o severské kinematografii, a je zde další podobný případ - tentokrát z dánských filmových vod. Film mne nalákal už docela zajímavým (byť nesouvisejícím) názvem, ale jsem tomu rád, protože jsem se skvěle bavil skoro od první minuty, až do závěrečných vteřin (samotný, trochu mysteriózní závěr mne možná pobavil daleko více, než zbytek filmu). Spousta černého humoru (semtam leckdy až na hraně), hlavně ve scénách s pomocným kuchařem Vukem, jehož skonání nakonec nastartuje krvavou řež ke konci filmu. Pár výtek bych měl k hereckému obsazení - neb hlavní hrdina vypadá, že by ani mouše neublížil, a pak mi trochu neseděli představitelé ruské mafie, ale kdo je dokonalý, nechť hodí kamenem, že ano... ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* moje akční srdcovka, která není rozhodně dokonalá, ale její absurdní černý humor mi sedí. Má pomalejší rozjezd, ale pak už to letí. Stylem připomíná Tarantinovky, ale správně říznuté severským naturelem - takže je to správná drsňárna, pro jejichž vychutnání musíte být obdařeni pořádným nadhledem ;-) Rád bych se taky dopátral ke skutečnému příběhu, který byl pro tento film předlohou - protože tomuhle by nikdo nevěřil;-) [ PŘÍBĚH: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film se mi opravdu zdá. Nejprve jsem byl rozhodnut ho hodně strhat, ale pak už to dospělo do takového stavu, že začal být velice specifický až velice dobrý. Prostě německý. Hodnocení se může pohybovat od 1 do 4 *. Určitě je to ten nejšílenější film, jaký jsem kdy viděl. V první půlce se ještě tváří jakžtakž normálně a je mírně nudný, ale co se děje pak je síla. Mrtvoly a drsné situace nemá cenu počítat, protože přerod naivního a dobráckého bankovního úředníka v pravého chlapa (v podstatě masového vraha) není jednoduchý. Ozvláště, když ne vždy jde všechno podle plánu. Ale s pomocí zkušeného kriminálníka v roli naivova bratra se není čeho bát. Jak tedy roste počet nebožtíků, zvětšuje se také počet výborných hlášek, což vyvrcholí až v průběhu závěrečných titulků. Celkově by se to dalo označit za hodně drsnou komedii. Přísně bych podobnou podívanou ale zakázal nedospělým a psychickým jedincům, kteří nedokáži rozlišit filmovou ironii od reality. ()

Moena 

všechny recenze uživatele

"Nevím jestli můžu k tomuhle filmu napsat komentář, jsem jen kuchař." Po několikáté projekci zvedám hodnocení na 5. Nevím za co, nevím proč, ale prostě se mi ten film pořád líbí. Kdyby jste ve slovníku hledali výraz Absurdní komedie našli byste pod ním právě tenhle kousek. Absurdita, cynismus a černý humor dohnaný do neuvěřitelných výšin. A jsou to dánové. Dány mám rád. Nebudete se při sledování asi řezat smíchy do kolen, ale pokud je to váš šálek čaje, minimálně budete mít na tváři břiblblej úsměv od začátku do konce. A to se vyplatí. Jo a bacha na daňový přiznání. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama