Reklama

Reklama

Malý Sheldon

(seriál)
  • USA Young Sheldon (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 46 h 30 min (Minutáž: 18–60 min)

Hrají:

Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Raegan Revord, Doc Farrow, Montana Jordan, Danielle Pinnock, Rex Linn, Valerie Mahaffey, Brian Stepanek, Melissa Tang (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(141)

Pro devítiletého Sheldona Coopera není snadné vyrůstat ve východním Texasu. Být největším géniem své generace, který vyniká v pokročilé matematice i vědě, totiž není vždycky výhodou, zvláště pak v zemi, kde mají svrchovanou pozici náboženství a fotbal. A zatímco se zranitelný, nadaný a poněkud naivní Sheldon vyrovnává se světem, jeho úplně obyčejná rodina musí najít způsob, jak se vyrovnat s ním. Jeho otec George se ze všech sil snaží uspět jako středoškolský fotbalový trenér i jako otec chlapce, kterému nerozumí. Sheldonova matka Mary zuřivě brání a opatruje svého syna ve městě, kam prostě nezapadá. Sheldonův starší bratr Georgie sice dělá na střední škole co může, ale je těžké být za frajera, když chodíte do stejné třídy se svým devítiletým bratrem. A nakonec je zde taky Sheldonova sestra, jeho dvojče Missy, jež někdy těžce nese, že se jejímu bratrovi dostává tolik pozornosti, ale zároveň je to jediný člověk, který může Sheldonovi spolehlivě říci pravdu. Během deseti let vysílání seriálu Teorie velkého třesku diváci poznali ikonického, výstředního a neobyčejného Sheldona Coopera. Tento komediální seriál nám skýtá příležitost nahlédnout do jeho dětství, kdy se vydává na svou nevinnou, ošemetnou a slibnou cestu k přerodu v muže, jímž se stane. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Karbos 

všechny recenze uživatele

První 3 série super, pak to ale postupně začíná scenáristicky drhnout. V páté sérii už to začíná být hodně vyčpělé a tak se dočkáme i klasických námětů z telenovel, kde se řeší všechny ty trapný témata okolo nevěr, pomluv, včetně klišé jako "Jsem těhotná! A tobě je 17". Bohužel i zde platí, že seriál se nerozloučil, když měl. A tak sledujeme karikaturu v podobě torza kdysi fajn seriálu. Pro dobro a respekt k tomuto počinu pevně doufám, že nedojde za účelem zisku k dalšímu zprznění tohoto jinak solidního seriálu v podobě 7. 8. 9. a jiných sérii. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Prequel k Teórii... sa vydaril a je to predovšetkým zásluhou skvelého výberu hercov v hlavných postavách. Príbeh vychádza z letmých poznámok a spomienok Sheldona Coopera v seriáli Teória..., a je zväčšený a objemnejšie podaný v tomto seriáli. Prínosom je aj komentovanie deja Jimom Parsonsom ako rozprávačom. ()

Reklama

Puddle 

všechny recenze uživatele

Když jsem se poprvé doslechl, že existuje Young Sheldon, byl jsem velice skeptický. Hned mě napadlo, že půjde o víceméně zbytečný seriál, který bude chtít hlavně podojit dobré jméno TBBT. Nemohl jsem být dál od pravdy! Jde o nesmírně milý, velmi dobře napsaný a snad ještě lépe obsazený seriál, který zbytečný určitě není! Casting je opravdu neskutečně povedený, a to nejen vizuálně (postavy opravdu jakoby z oka vypadly svým starším verzím z TBBT). Skvělé je taky to, že celá rodinka působí barevně, rozvinutě a skutečně a ne jen jako doplnění Sheldona. Obzvlášť jeho máma a babička jsou obrovské sympaťačky. Smekám – takhle má vypadat prequel. Jo a není to sitcom, ale to vůbec nevadí. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

I když musím říct, že mi moc americký sitcomy tohoto typu nepřirostly k srdci, tak tento počin narozdíl od jeho úspěšnějšího předchůdce Teorie velkého třesku (TV seriál) (2007) mě fakt prozatím baví a to hlavně z důvodů sledování vývoje této kokotí rodinky, která mi tak trošku tou retrospektivou připomíná jeden báječnej seriál z konce osmdesátých let s názvem Báječná léta (TV seriál) (1988), kde taktéž sledujeme život pubertálních američanů střední třídy a jejich rodin včetně prvních lásek, zklamání ad. V tomto seriálu je rozdíl v tom, že tato švihlá rodinka má mezi sebou asociálního, egoistického chytrolína, který má chodit na základní školu jako jeho stejně staří vrstevníci, ale jelikož jeho inteligence už v raném věku vykazovala značnou anomálii, tak se ho jeho rodiče za přispění pár přátel pokusí přihlásit na vysokou školu ve které se mu daří  a dokonce své spolužáky v lecčems převyšuje a dává jim to pěkně sežrat, jelikož nemá skoro žádnou empatii, tak si tu svojí aroganci ani neuvědomuje, což jsme mohli vidět i v TBBT. Mít takovýho chytrolína doma, tak nevím, nevím asi bych ho občas praštil nějakou tou pánvičkou po hlavě, ať se vzpamatuje a neubližuje samozřejmě nechtěně svému okolí. Ona celá ta jeho rodinka je povedená a zažíváme s ní veselá a zábavná dobrodružství a narozdíl od TBBT mi ten humor a scénky přijdou přirozenější a reálnější a i postavy a jejich ztvárnění je mi sympatičtější a proto po čtvrté sérii dávám zatím něco přes 90%. ()

arianasko 

všechny recenze uživatele

Tenhle sitcom mi vyskočil na hlavní stránce při aktivaci HBO GO. A ačkoliv jsem neviděla všechny díly TBBT tak jsem se rozhodla, že tomu dám šanci, protože Sheldon přece musí být vždycky Sheldon! A musím uznat, že jsem si ho zamilovala ještě víc než při TBBT. Co mě však potěšilo ze všeho nejvíc, je to, že ačkoliv malý Sheldon je hlavní postava, seriál jen na něm nestojí. Výborně je napsaná i role malého dvojčete Missy, která se role zhostila neuvěřitelně. Meemow seriálu dodává naprostou korunu a každá scéna s ní znamená automaticky úsměv na tváři. Rodiče jsou takoví, jaké bychom všichni očekávali, a párkrát jsem měla dokonce slzu v oku při jejich konfrontacích se Sheldonem. (Obdivuji rodiče, kteří mají ‘‘trochu‘‘ jiné děti). Co se týká prostředí tak je vybudováno skvěle, stejně jako hlavní soundtrack. Takže když to shrnu je to vlastně moc příjemná a nenáročná podívaná, která má 75% velmi zaslouženě. 4* dávám s čistým svědomím a těším se, až zase zjistím něco z dětství Sheldona, co ovlivnilo jeho dospělé chování. ()

Galerie (1 623)

Zajímavosti (200)

  • Ve 20. minutě slyšíme skladbu „Learning to Fly“ od amerického zpěváka Toma Pettyho a jeho kapely The Heartbreakers, která vyšla v roce 1991 na albu „Into the Great Wide Open“. (Trajektt)

Související novinky

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

11.06.2021

Užili jste si sprosťáka Teda v jeho prozatím dvou celovečerních filmech? Pak vám jistě udělá radost, že se populární postava dočká také televizního zpracování. Streamovací služba stanice NBC Peacock… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Favreau a mladý Sheldon

Favreau a mladý Sheldon

16.03.2017

Přátelé měli spin-off s Joeym, Teorie velkého třesku nám nabídne Sheldona. Rozdíl je akorát v tom, že tentokrát dostaneme prequel, v němž bude populárnímu hrdinovi 9 let. Ano, řeč je o dlouho… (více)

Reklama

Reklama